Eiersalade met verse eitjes en bieslook

Mijn schoonouders hebben kippen. Met als gevolg dat ze dagelijks tal van verse eieren hebben. Een goed idee dus om snel even eiersalade te maken, voornamelijk omdat mijn partner daar zo zot op is. Het is ook uiterst makkelijk en snel om klaar te maken.

Bereiding

Voor deze eiersalade heb ik 6 eieren hard gekookt. Eerst was ik de eieren grondig schoon. Dan breng ik het water aan de kook. Zodra het water kookt voeg ik voorzichtig met een lepel de eieren toe samen met wat zout. Ik laat de eieren +/- 10 minuten koken. Daarna haal ik met een lepel de eieren uit het hete water en laat ik deze afkoelen in de koelkast.

Eens de eieren volledig afgekoeld zijn, worden ze gepeld. Daarna prak ik de eieren fijn met een vork. Je kiest zelf hoe grof of fijn je de eieren wenst. Hierover sprenkel ik wat citroensap.

Nu meng ik mijn zelfgemaakte mayonaise met bieslook en munt onder het ei. Uiteraard kies je zelf hoeveel mayonaise je wenst te gebruiken. Om het geheel smeuïger en vochtiger te maken voeg ik nog wat extra citroensap toe.

Dan proef ik even van de salade. Eventueel verder op smaak brengen met peper en zout. Heb je peterselie in huis, voeg dan zeker wat gehakte peterselie toe.

Heerlijk op toast of lekker tussen een sandwich.

Deze post werd verstuurd in .

Geef een reactie