Dessert: Tiramisu met Chocolademelk en Rhum (zonder koffie / Amaretto)

Mijn vriend houdt echt niet van koffie. Dus kan ik niet scoren met het traditionele tiramisu gerecht en ik ben zot op zelfgemaakte tiramisu. Ik ben een koffiedrinker en hij is een coladrinker. Aangezien tiramisu met cola niet aantrekkelijk lijkt, heb ik gekozen om de koffie te vervangen door chocolademelk. Ik heb ook de amaretto vervangen door rhum omdat deze minder zoet is.

1 – Ingrediënten

 • 3 eieren
 • 150 g suiker
 • 500 g mascarpone
 • 3 zakjes vanillesuiker
 • 300 ml melk
 • +/- 70 g chocopoeder
 • 40 ml rhum
 • 2 pakjes boudoirkoekjes

Uiteraard kan je een beetje spelen met suiker: meer of minder zoals je dit zelf wenst. Hetzelfde voor de rhum.

2 – Bereiding

Chocolademelk met Rhum

Eerst verwarm ik de melk en doe ik daar de chocopoeder bij. Ik hou wat chocopoeder opzij voor de afwerking. Daarna voeg ik de rum hier aan toe. Ook hiervan hou ik een beetje opzij. De chocolademelk kan rustig afkoelen terwijl ik de rest van de bereiding maak.

Uiteraard kan je ook koude melk gebruiken. Ik verwarm de melk omdat ik vind dat de chocopoeder dan beter opgenomen wordt.

Het beslag

Voor de bereiding gebruik ik mijn keukenrobot met mengkom.

Ik split de eieren en klop het eiwit tot een mooi wit vast schuim. Het opgeklopt eiwit zet ik daarna even opzij.

In de lege beslagkom meng ik de eigelen met de suiker en voeg ik de mascarpone toe. Ook voeg ik een klein beetje rhum toe zodat het beslag wat extra smaak krijgt.

Daarna spatel ik het opgeklopt eigeel onder het mengsel.

Het beslag is nu klaar.

De tiramisu samenstellen

Met de hoeveelheden van hierboven kon ik 6 schaaltjes klaarmaken.

Dompel de vingerkoekjes in de chocomelk met rhum en schik 1 laag hiervan in het schaaltje.

Bedek de vingerkoekjes met een mooie laag beslag.

Terug 1 laag vingerkoekjes en daarboven terug een laag beslag.

Het geheel afwerken met wat chocopoeder.

Plaats in de koelkast en laat +/- 4 uur afkoelen.

Uiteraard kan je ook kiezen voor andere presentaties zoals tiramisu laagjes in een glas. Je kan ook stukjes fruit toevoegen.

Smakelijk.

Het originele Italiaanse recept van Galbani

Hou je toch liever van het originele Italiaans recept van Galbani, zoek niet verder.

Je kan het recept via onderstaande link terugvinden.

Deze post werd verstuurd in .

One thought on “Dessert: Tiramisu met Chocolademelk en Rhum (zonder koffie / Amaretto)

 1. Tine de Jong

  juli 24, 2021 at 12:44pm

  Dat is een recept die ik zeker eens gaat maken voor mijn man want die houdt ook wel hiervan. Je schreef dat je een koffiedrinker was en ik las je blog over het slapen en dan is het ook wel een dingetje dat je slechts 4 kopjes per dag moet gaan drinken om ook beter in te slapen. 😉 Bedankt ook voor dit recept. Heb zelf ook enige gepost maar die staan ergens op mijn website want ik kan het niet zoals jij doet apart het plaatsen gaan met blogspot.

Geef een reactie