GSM verloren? Geen paniek want er is “Vind mijn apparaat”

Onlangs ben ik mijn GSM kwijt geraakt. Ik had hem snel in mijn sportbroek gestoken om even te gaan wandelen met een paar van mijn katten. Mijn eigen schuld dus. Pas een paar uur later besefte ik dat ik mijn GSM kwijt was en deze waarschijnlijk uit mijn broekzak gevallen was. Wat nu???


Uiteraard heb ik mijn wandeling nog even over gedaan om te zoeken naar mijn GSM. Ook heb ik de volledige woning afgezocht. Gezien ik alleen thuis was, kon ik moeilijk naar mezelf bellen. Toen mijn vriend thuis kwam, hebben we nogmaals de woning nagekeken, al bellend naar mijn nummer.

Ik dacht bij mezelf: waarom heb ik nooit een app geïnstalleerd om mijn gsm op te zoeken.


Geen app nodig als je een Google Account hebt.

Uiteindelijk heb ik Google om raad gevraagd. En Google had heel goed nieuws voor mij.

Open Google en log in met je Google Account.

Typ in de zoekopdracht “vind mijn apparaat” of “vind mijn GSM”.

Omdat ik op mijn GSM met dezelfde Googleaccount werk, verscheen op de pc mijn GSM.

Klik daarna je GSM aan.

Je krijgt dan volgend scherm waar je verschillende acties kan ondernemen.

Ligt mijn GSM ergens in huis of ben ik hem buitenshuis verloren?

Dit is best de eerste vraag die je stelt.

In het bovenste scherm naast de afbeelding van je GSM zal ook je internet aansluiting en de stand van je batterij te zien zijn. Op bovenstaande afbeelding zie je dit nu niet aangezien mijn batterij ondertussen helemaal leeg is.

Aan de hand van je internet aansluiting kan je snel opmaken of je GSM thuis ligt of buitenshuis.

Mijn GSM is zo ingesteld dat hij overgaat naar het thuis internet (wifi) zodra in thuis ben. Gezien hij gisteren de internetprovider van mijn GSM aangaf, was het dus duidelijk dat ik mijn huis niet verder moest afzoeken.

Waar is mijn GSM dan?

Als je wifi verschijnt: dan zal je verder moeten zoeken in huis.

Verschijnt de provider van je GSM abonnement, klik dan op de groene tekst naast de afbeelding van je GSM : “Maps-tijdlijn

Er zal nu zowel een map verschijnen als een uitleg betreffende het afgelegde traject van je GSM. Staat je GSM uit of is de batterij leeg, dan zal hij de laatste ‘actieve’ locatie aangeven. Op de kaart zie je een cirkel, binnen deze cirkel bevindt uw gsm zich. Makkelijk: je kan de kaart ook op satelliet view zetten.

Dit leerde mij dat mijn GSM ergens een paar straten verder was, tussen de school en het sportcomplex. Uiteindelijk hebben we aan de hand van de optie “geluid afspelen” een paar uur rondgelopen om mijn GSM te zoeken, echter zonder resultaat.

Oh, nee al mijn foto’s kwijt.

Ondertussen had ik de hoop al wat opgegeven om mijn GSM nog terug te vinden. De GSM op zich baarde me geen zorgen. Wel mijn gegevens en vooral mijn foto’s. Dus weeral even Google om raad vragen en yep deze had terug goed nieuws voor me. Via Google Photos kon ik al mijn foto’s naar mijn pc downloaden.

En toen?

Omdat het ondertussen al heel laat was, hebben we de zoektocht gestaakt. Gezien het traceringssysteem van Google me al liet weten dat mijn GSM zich ergens rond de school bevond, heb ik de volgende ochtend een mailtje naar de school verstuurd. Haast onmiddellijk kreeg ik een reactie terug dat ze dit even zouden nakijken. Hoewel ik de kans klein zag om mijn GSM terug te vinden, was mijn dag al goedgemaakt door de reactie van de school.

Korte tijd later kreeg ik een bericht binnen van het onthaal van de school:

We hebben een gsm gevonden aan de sporthal bij ons aan de school. We gaan die halen daar en je kan hem straks aan het onthaal komen afhalen.

Een uiterst vriendelijke dame van het onthaal van de school

Ik kon mijn ogen gewoonweg niet geloven. Ik wist dat de kans één op de duizend was dat ik ooit mijn GSM nog zou terugzien. Leerlingen hadden tijdens het sportuur “wandelen”. Ze hadden mijn GSM gevonden, meegenomen en overhandigd aan één van de verantwoordelijken van de sporthal.

Dank u, leerlingen en medewerker “CAMPUS DE HELIX”

Een speciaal dankwoord aan de leerlingen die mijn GSM gevonden hebben !!!! Jullie zijn de beste, jullie leerkrachten, ouders en familie mogen ontzettend fier op jullie zijn.

En een speciaal dankwoord aan de vriendelijke dame van het onthaal, die uiterst snel reageerde en mij super vriendelijk heeft onthaalt.

Ik ben zingend terug naar huis gewandeld, mijn mijn gsm netjes in mijn tas.

Print Friendly, PDF & Email

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!