COVID-19-vaccinatie – mijn dilemma.

4 juni 2021 kreeg ik per mail mijn uitnodiging COVID-19-vaccinatie. Om eerlijk te zijn werd ik er niet echt gelukkig van. Ik ben 45 en eigenlijk dacht ik dat ik wat meer tijd zou hebben om hierover na te denken. Ook stelde ik me vragen bij de datum van mijn vaccinatie. Deze zou doorgaan op 15 juni. 14 juni heb ik namelijk een afspraak in het ziekenhuis bij de anesthesist die ook een corona test zal afnemen. En 16 juni staat mijn operatie ingepland. Is het nu toeval dat mijn vaccinatie zal plaatsvinden de dag voor mijn opname?


Angst voor Corona.

Maart / april 2020 heeft mijn schoonvader, die toen 70 was, Corona gekregen. Het was een schok om te zien hoe ziek hij was. De ganse familie was bang toen hij werd opgenomen in het ziekenhuis. En opgelucht toen hij terug naar huis mocht. Echter betekent het niet dat alles terug OK is als je het ziekenhuis mag verlaten. Het herstel heeft heel lang geduurd. Dus ik ben me best bewust van de vernietigende kracht van Corona. Ik zou het erg vinden om besmet te raken, maar ik zou het nog erger vinden om zelf iemand te besmetten.


Angst voor het vaccin.

Aan de andere kant ben ik ook bang voor het vaccin. Ergens heb ik het gevoel dat het onmogelijk is dat er relatief gezien zo snel een vaccin op de markt is. Is dat wel voldoende getest? Hoe kunnen ze zo snel op de hoogte zijn van neveneffecten of effecten op langere termijn. Is het effect van het vaccin hetzelfde bij een gezond persoon als bij een persoon met een bepaalde ziekte of aandoening? Zoveel vragen en geen antwoorden. Betreffende de ‘antwoorden’ kunnen ze u ook zoveel wijsmaken als ze willen.


Dilemma.

Uiteindelijk wil ik niet besmet worden met Corona, maar ben ik zeer wantrouwig ten opzichte van het vaccin. Wat een dilemma. Bij ons circuleren ook al uitspraken dat wanneer je het vaccin zou weigeren dit best wat gevolgen zou kunnen hebben betreffende tussenkomst gezondheidsverzekering indien je toch besmet zou raken.

Voor ik mijn uitnodiging gekregen had, had ik mij wel al afgevraagd of ik ‘meer kans op besmetting‘ zou hebben door mijn ziekenhuisopname.

Weer al iets om over na te denken.


Besluit.

Omdat mijn persoonlijke grootste angst is om iemand anders te besmetten heb ik me laten vaccineren zodra ik mijn eerste uitnodiging toegestuurd kreeg.

Ik zou er namelijk niet mee kunnen leven dat ik anderen ziek zou maken of erger nog.

Ik heb gezien hoe mijn schoonvader afzag en dat wens ik niemand toe.

Ik begrijp zeker dat mensen twijfelen. Bij mij was mijn twijfel weg zodra ik naar de mensen om me heen keek. Naar de mensen waarvan ik hou.


Onderaan deze pagina heb je de mogelijkheid om reacties achter te laten. Ik zou het best fijn vinden om te weten hoe jullie hierover denken/voelen.

Liefs

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “COVID-19-vaccinatie – mijn dilemma.

 1. CoachBert62

  juni 4, 2021 at 5:56pm

  Ik heb inmiddels mijn eerste vaccinatie gehad. Ik moet toegeven dat ik wel een moment getwijfeld heb. Ik werk echter in de ouderenzorg. Wij hebben veel mensen gehad die zijn overleden als gevolg van Corona. Waar ik echter nog veel meer van geschrokken ben was wat Corona deed bij nog hele jonge collega’s. Ik heb collega’s die ziek werden tijdens de eerste golf, dus maart vorig jaar. Jonge mensen in de leeftijd tussen de 20 en 35 jaar. Velen zijn nog steeds niet hersteld. Ze hebben nog steeds geen conditie, een enkeling komt de trap nog steeds niet op en slaapt beneden. Ook hebben ze concentratieproblemen en problemen met het geheugen. Dat is niet normaal. Ook kan het dus zo zijn dat jezelf amper tot geen klachten hebt, maar wel anderen besmet. De zoon van een vriend van mij kreeg Corona, amper klachten. Zijn ouders raakte ook besmet. Vader ook amper klachten. Moeder werd doodziek en is ook opgenomen in het ziekenhuis. Een vriendin van mij verloor beide ouders en haar schoonvader. Met het risico van die vaccinaties, ja er zijn risico’s maar ik denk dat jij sneller en eerder miljonair wordt dan dat jij iets oploopt aan een vaccinatie. Elk medicijn heeft mogelijke bijwerkingen, ook paracetamol en kijk vooral niet op de bijsluiter van antibiotica. Als je even bekijkt hoeveel vaccinaties er wereldwijd zijn gezet en hoe weinig mensen last van bij werkingen hebben, dat gaat echt richting de 1 op 1.000.000. Ik zou niet echt twijfelen. Twijfel je nog,vraag het je huisarts die kan je wel informeren.

  • Auteur

   9livescatsetc

   juni 4, 2021 at 10:27pm

   Hey Bert
   Dit is nu net wat ik nodig had. Ik begrijp dat mijn eerste reactie best angstig was. Ondertussen heb ik alles een beetje kunnen laten bezinken en ook een gesprek gehad met mijn schoonvader die ook fel afgezien heeft van Corona. Het ergste wat mij kan overkomen is dat ik iemand anders zou besmetten. Dat die persoon heel ziek wordt of sterft omdat ik hem of haar besmet heb. Ik zou niet weten hoe ik mezelf dit zou kunnen vergeven. Dus je hebt gelijk, eventuele risico’s van het vaccin wegen daar niet tegenop.
   Thanks !!

   • CoachBert62

    juni 4, 2021 at 11:11pm

    Ik kan natuurlijk niet voor jou besluiten. Het waren meer mijn afwegingen en mijn besluit. Take Care!

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!