Mijn eerste 3 maanden als blogger.

Bloggen, wat is dat nu eigenlijk en zou dat wel iets voor mij zijn? Deze vraag stelde ik mij ongeveer 3 maanden geleden. Ik besloot uiteindelijk om er mee te starten. Hieronder kan je lezen hoe deze eerste 3 maanden verlopen zijn.


Waarom bloggen?

Sommige mensen kunnen niet zonder hun gsm, ik wel. Maar ik kan niet zonder mijn pc en internet. Na meer dan een jaar intens gamen dacht ik bij mezelf “Kan ik mijn uren aan de computer niet productiever gaan inzetten?”. Toch was me niet direct duidelijk hoe. Vrienden raadden me aan om streamer te worden. Mijn gamer naam “Noob3tt3” was ondertussen best bekend in de Last Oasis Community Europe. Toch sprak me dit niet onmiddellijk aan. Ik ben gamer, geen streamer.

Toen de verwijdering van mijn baarmoeder op de planning stond, dacht ik bij mezelf: deze ervaring wil ik delen met andere vrouwen in dezelfde situatie. En zo heb ik de stap gemaakt naar bloggen.


Mijn eerste stappen.

Tijdens mijn online zoektocht kwam ik terecht bij WordPress en maakte ik een account aan. Het was nogal wat puzzelwerk om de site in elkaar te knutselen. Ik besloot om eerst zoveel mogelijk zelf uit te zoeken en de eerste dag had ik al een mooie site. Pas de dag erna ben ik informatie gaan opzoeken en wat YouTube filmpjes gaan bekijken. Onderstaande YouTube post van Solly De Silva heeft me ontzettend geholpen bij mijn eerste stappen.

De initiële naam was 9 Lives, Cats, Etc. De beste vriend van mijn partner vond mijn idee super. Hij is onder andere web-developer/hoster Kingsmakers en vond WordPress een goede keus. Al snel is er een samenwerking gestart tussen mij en Kingsmakers, een samenwerking waar ik ontzettend tevreden over ben. Zo heb ik nu een account onder de URL Evendelen.be.


Niche of toch niet?

Daar zat ik dan met een website en een 1 onderwerp voor een artikel. Wat nu? Tja, schrijven maar. Ik begon met schrijven over het eerste het beste dat me te binnen schoot. Je moet ergens beginnen en je ziet wel hoe het gaat.

Al snel wist ik voor mezelf dat ik niet over 1 onderwerp zou kunnen door pennen. Ik ben een generalist met ontzettend veel interesses en vele zaken die ik wil uittesten. Dus schrijf ik over algemene onderwerpen. Al weet ik soms vooraf dat een bepaald artikel misschien minder interessant lijkt voor lezers, toch zie ik alles als een goede oefening en test ik graag eens iets nieuws uit in WordPress zoals een quiz.

Ook hou ik van ‘algemene kennis’ en wil ik deze met mensen delen aan de hand van artikels die je op minder dan 3 minuten kan lezen. Zo is de topic Spice up your mind! tot stand gekomen. Het is mijn manier om me te verdiepen in bepaalde – niet dagdagelijkse – onderwerpen.


Blogger communities op facebook.

Op facebook vond ik verschillende blog-groepen voor Nederlandstalige artikels. En hier begon pas mijn blogverhaal. Ik leerde andere bloggers kennen en dat gaf me een goed gevoel.

Elke dag bezoek ik sites van andere bloggers om interessante artikels te lezen, te liken en een reactie achter te laten. Ik weet hoe leuk ik het vind om een reactie te krijgen dus geef ik dat plezier ook ontzettend graag aan andere bloggers.

Ook ga ik hier graag uit mijn comfort zone. Om een voorbeeld te geven: hoewel ik geen kinderen heb, bezoek ik ook graag even de mamablogsters.

Deze blogger communities hebben een heel positieve indruk op mij gemaakt. Het is fijn om te zien hoe bloggers elkaar helpen. Dit goede gevoel maakt me blij, blij dat ik er deel kan van uitmaken.


Heb ik de juiste beslissing genomen?

Nog steeds ben ik dagelijks met mijn blog bezig en geniet ik er ontzettend van. Ik ben ontzettend blij dat ik deze stap gezet heb. Uiteindelijk heb ik met bloggen een paar zaken die ik altijd al interessant vond samen gebracht: schrijven, fotografie en webdesign.

Ik blog niet met het oog op verdiensten. Ik heb hiervoor zelfs nog niets geïnstalleerd. Ik schrijf gewoon om zaken te delen. Het enige waar ik dus af en toe naar kijk zijn de views. Welke blogger doet dit nu niet? Maken we niet allemaal graag een klein verschil uit? Daar ben ik niet anders in. Weten dat je iets schrijft en dat je artikels gelezen worden, geeft gewoon een goed gevoel.

Huisvlijt organiseert wekelijks een linkparty waar ik regelmatig aan deelneem. Ik viel haast van mijn stoel toen ik las dat ik met mijn artikel ‘Je moet niet altijd sterk zijn‘ op de 3de plaatst stond. Deze plaats wordt bepaald door het aantal views. Wat was mijn dag goed. Toen ik de week daarna op de 1ste plaats stond met mijn artikel ‘Geen overgewicht…zwijg dan maar! werd ik ontzettend stil. Ik voelde me plots zo ontzettend klein. Ik dacht bij mezelf ‘Verdien ik dit wel, ik ben nog maar pas bezig’. Ongeacht wat de toekomst brengt, dit zijn echt zaken die me altijd zullen bijblijven en waar ik zo dankbaar voor ben.


Je eerste volger vergeet je nooit.

Eén van mijn eerste artikels was “Links- of rechtsgericht“. Plots kreeg ik mijn eerste reactie en had ik mijn eerste volger. Ik kan niet omschrijven hoe ontzettend blij ik was. Iemand had mijn artikel gelezen en vond het de moeite. Om af te sluiten, is het een eer om hem even aan jullie voor te stellen.

Mijn eerste volger was Bert Brinkman / CoachBert62. Hij heeft zelf verschillende blogs zoals “Sport, niet altijd leuk!” en “Buiten de kaders“. Met zijn artikel “Het principe van de celdeling” heeft hij ooit een Belgische prijs gewonnen, het artikel werd ook opgenomen in een verzamelboek over de beste blogs.

In 2015 verscheen zijn eerste boek “Sport, niet altijd leuk!” dat nog steeds te verkrijgen. En ondertussen is hij volop bezig met het schrijven van een roman.

Samenvatting: 
Hoewel er steeds meer aandacht komt voor pesten, blijft dit een probleem. Pesten komt voor op school, op de werkvloer, maar ook op de sportvereniging. Sport is niet altijd leuk! In dit boek wordt aan de hand van verhalen uit de praktijk de relatie gelegd met de theorie. Hierdoor is de theorie eenvoudig toepasbaar in de dagelijkse praktijk van de trainer-coach. Het hoofdonderwerp is dan misschien pesten in de sport, maar deze informatie is tevens van toepassing op andere groepsprocessen. In helder, toegankelijk taalgebruik wordt informatie gegeven over wat pesten is, hoe het te herkennen is en wat eraan te doen is.

En hoe is dit alles bij jullie verlopen? Laat gerust uw reactie achter onderaan deze pagina!

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Mijn eerste 3 maanden als blogger.

 1. Rosalyn

  augustus 9, 2021 at 9:27am

  Leuk om te lezen hoe jij het bloggen tot nu toe ervaart. Omdat ik net als jij graag over heel veel verschillende onderwerpen schrijf, heb ik verschillende websites in verschillende niches 😉 Het is leuk om te zien hoe jij gegroeid bent als blogger. Maar je bent ook heel sociaal naar anderen toe en dat zorgt ervoor dat er een leuke interactie ontstaat. Alleen maar complimenten van mijn kant!

 2. Claire

  augustus 5, 2021 at 3:48pm

  Wat vliegt de tijd! Ik ben zooooo blij dat je bent gaan bloggen. Ik begrijp het dan ook helemaal dat je omarmt wordt en je blog artikelen zo graag gelezen worden.

 3. CoachBert62

  juli 25, 2021 at 6:36pm

  Voor als jouw volgers, iedereen die naar aanleiding van dit blog ook mijn blog bezocht hebben en dat zijn er veel zag ik, uit de grond van mijn hart, dank jullie wel!!

 4. CoachBert62

  juli 25, 2021 at 6:34pm

  Ooooh wow ….. je kan mij niet zien maar ik bloos tot achter mijn oren, mijn hart slaat een klein beetje over! Wat een eer! Ik ben zo blij dat ik jouw blog gevonden heb! Het is altijd leuk om jouw verhalen te lezen, ze zijn informatief, soms persoonlijk en altijd erg goed geschreven!!

 5. Sanne

  juli 24, 2021 at 1:39pm

  Super dat je blogt. In het begin had ik ook veel schrik om iets te delen rond mijn revalidatie. Maar uiteindelijk viel het wel mee.

 6. Monique

  juli 23, 2021 at 3:36pm

  Wat een mooie mijlpalen in je eerste drie maanden. Gefeliciteerd!
  Ik heb al diverse blogs gehad en ik haalde de eerste drie maanden nooit. Ik kan niet met vaste regelmaat bloggen daar ben ik te wispelturig voor. Zo ben ik aan het tekenen, dan zit ik weer te lezen in romans en zo ben ik ineens weer aan het haken. Nu blog ik alleen als ik iets te melden heb en dat is blijkbaar één keer in de maand. Ik ben actiever op websites als DeviantArt, dat is meer mijn ding.
  Ik hoop dat je nog lang wil bloggen, want ik vind je leuk om te lezen. 🙂

 7. Sarina

  juli 23, 2021 at 9:03am

  Wat goed dat je al op de 3e en 1e plek bent geëindigd! Het ligt natuurlijk niet aan hoe lang je al bezig bent, maar aan je schrijfstijl en wat je te vertellen heb.

  Zou die complimenten dus zeker in je zak steken!

 8. serge

  juli 22, 2021 at 7:45pm

  Leuk dat je er zo veel plezier in blijft hebben, Onze site is ook nog maar net nieuw en ook hier nog vol energie erin, hopelijk dat je nog veel leuke en mooie verhalen kan schrijven.

 9. Nicole Orriëns

  juli 22, 2021 at 3:21pm

  Wat leuk om te lezen over je eerste drie maanden als blogger, en helemaal dat je er zoveel plezier in hebt. Ik herken dat helemaal, want ik vind bloggen ook geweldig om te doen.

  Nog veel blogplezier gewenst!

 10. lindaschrijfthetop

  juli 22, 2021 at 3:07pm

  Wat leuk om te lezen. Ik ben vanwege een burn-out gaan schrijven over mijn gezondheid. Nu heb ik alles op orde en heel veel geleerd van andere bloggers.

 11. Tine de Jong

  juli 22, 2021 at 12:24pm

  Dat was even veel leesstof die ik ook weer met veel plezier heb gelezen en al kan ik geen moeilijke woorden( generalist moest ik even opzoeken)-leer steeds bij ) kan ik ook schrijven dat ik er zo ene bent want ik hou niet van steeds hetzelfde schrijven. Daarom ook het plaatje van de eekhoorn met camera want een eekhoorn blijft ook niet op dezelfde tak zitten. Ik schrijf wat mijn aandacht trekt en dus in verschillende genres zowel gedichten en verhalen en ook gewoon omdat ik schrijven gewoon erg leuk vind. Het is puur hobby die er nog steeds is en zal blijven. En dat doe jij nu ook en ik zal zeggen gewoon mee doorgaan want er zijn zat onderwerpen wat een ander graag leest. FB heb ik niet maar met mijn sites en YT kanaal zijn de uren ook wel gevuld. Dus ga lekker door met posten want ik lees ook jouw berichten graag. Groetjes, Tine

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!