Hondenweide met zwemzone Schoonbeek – Bilzen

Met het mooie weer van de laatste dagen zijn we een nieuwe hondenweide gaan ontdekken namelijk de hondenweide, in het natuur- en bosgebied te Schoonbeek, met een grootte van 3,5 ha en met een zwemzone voor de honden. In dit artikel kunt u alle nuttige informatie terugvinden.

Ligging en bereikbaarheid hondenweide.

Deze hondenweide ligt in de bossen van Schoonbeek. Het was iets ingewikkelder dan gewoonlijk om de dichtstbijzijnde parking te vinden, maar uiteindelijk zijn we er wel in geslaagd.

Om zo dicht mogelijk bij de hondenweide te komen, geeft u het best onderstaand adres in:

Waterkasteelstraat te Schoonbeek.

U rijdt tot op het einde van deze straat waar u zich langs de straatkant parkeert. Daarna volgt u het bospad zoals aangegeven op onderstaand plan. De hondenweide heeft verschillende toegangspoorten.

Plan hondenweide Schoonbeek
Stratenplan

Onderstaande richtlijnen dienen gerespecteerd te worden.

Deze richtlijnen staan duidelijk vermeld op elke toegangspoort:

Elke begeleider van een hond is zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor het gedrag en de mogelijk veroorzaakte schade aan derden of aan andere honden.

Agressieve honden, onverzorgde honden en loopse honden zijn niet welkom in deze hondenzone.

Tijdens het loslopen blijft het dragen van een halsband of gelijkaardig harnas verplicht voor elke hond.

De hondenzone is geen hondentoilet. ‘Ongelukjes’ horen dan ook steeds verwijderd te worden.

Speciale aandachtspunten:

In de hondenzone bevinden zich verschillende nesten van de rode bosmier. Dit is een beschermde diersoort die mee profiteert van het bosrandenbeheer waardoor er meer zonlicht op de nesten valt. Voor de honden vormt dit geen enkel probleem. Voor de baasjes kunnen die kriebelaars gewoon een beetje vervelend zijn.

Bosmiertjes, beschermde diersoort!

De kans bestaat dat er jaarlijks enkele dagen gebruikt wordt gemaakt van de schaapskudde om in de hondenzone de dichtheid van oprukkend struweel en boomopslag te verminderen. Hiervoor zal gedurende deze periode de hondenzone deels of helemaal worden afgesloten.

De hondenweide te Schoonbeek ligt midden in het bos.

Deze hondenweide te Schoonbeek is een afgesloten bosgebied van 3,5 ha groot. Er zijn verschillende toegangspoorten. Wil je echt in het bos gaan wandelen, maar toch je hond vrij laten loslopen en met andere honden laten spelen, dan is deze losloopzone echt wel een aanrader! Hou er wel rekening mee dat sommige stukken best wat drassig kunnen zijn, draag dus geschikte wandellaarzen.

Hondenweide Schoonbeek.
Wandelen midden in het bos.

De hondenweide waar je hond ook lekker kan zwemmen.

De zwemzone was echt wel the place to be. Terwijl de honden zich ten volle amuseerden konden de baasjes wat uitrusten op een bankje of gezellig een babbeltje slaan. Het was ontzettend leuk om de honden bezig te zien. Hier hebben zowel wij als de honden echt wel van genoten. In de zomer komen wij hier zeker terug!

Wij hebben echt genoten van deze hondenweide en zullen hier in de zomer zeker terugkomen. Ik ben wel nieuwsgierig hoe het parkeren van de auto zal verlopen dus daar zal je zeker nog een update van mogen verwachten.

Ontdek je graag nog andere hondenweides? Neem dan zeker ➡ HIER ⬅ even een kijkje.

Ken jij nog een hondenweide die we zeker moeten gaan bezoeken? Laat het me gerust weten via onderstaand reactieformulier.

DierDier

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Hondenweide met zwemzone Schoonbeek – Bilzen

 1. Nicole Orriëns

  maart 1, 2022 at 3:06pm

  Soms zijn er mensen die hun hond laten zwemmen bij ons in de beek. Ik vraag me dan altijd af of onze Trixie kan zwemmen… Ik durf het niet te proberen.

  • Auteur

   EvenDelen.be

   maart 1, 2022 at 3:59pm

   Een hond die zot is op water zal snel een duikje nemen. Onze Chewey is een waterrat. Maar onze Rex is er niet zot op. Hij kan zwemmen, maar kiest toch om er liever niet in te gaan.

 2. Elena-Katerina Pirmouss

  maart 1, 2022 at 1:02pm

  Dit lijkt me echt wel eens leuk om te doen. Vooral omdat ze er ook kunnen zwemmen.

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!