Kan een chiropractor helpen bij een frozen shoulder?

September vorig jaar stelde mijn huisarts vast dat ik een frozen shoulder had en een tenniselleboog. Het is best een pijnlijke en irritante aandoening. Kon mijn chiropractor mij helpen met mijn frozen shoulder? Hier lees je er meer over.

chiropractor frozen shoulder
Foto Pexels: Karolina Grabowska

Frozen Shoulder.

September vorig jaar begonnen de problemen ten gevolge van een wekenlange overbelasting. Een frozen shoulder is een irritante en pijnlijke aandoening die je belemmert in je bewegingen. Zo kreeg ik mijn arm enkel nog vooruit gestrekt, maar hoger was door de pijn gewoon onmogelijk. Ook was de kracht in mijn arm verdwenen en zaken tillen kon gewoon niet meer. Mijn linkerarm was gewoon nutteloos en een last.

Zoals gewoonlijk bleef ik veel te lang met deze kwaal rondlopen. Ik dacht steeds ‘het zal wel beteren’ terwijl het omgekeerde waar was. Uiteindelijk stapte ik van pure ellende naar de huisarts.

De huisarts en de scans toonden aan dat ik een frozen shoulder had. De tenniselleboog was het gevolg van mijn frozen shoulder omdat je door de pijn je arm op een andere manier gaat gebruiken.

Cortisone-injectie schoudergewricht.

Om de pijn te verzachten stelde mijn huisarts voor om een cortisone-injectie te plaatsen in mijn schoudergewricht. Meer informatie over het plaatsen van een cortisone-injectie kan je hier terugvinden.

Mijn arts informeerde me dat het na deze injectie uiterst belangrijk was dat ik mijn arm liet rusten.

Nog voor de maand om was, was de pijn al terug. Mijn huisarts vertelde me dat een tweede cortisone-injectie mijn probleem niet zou oplossen.

De cortisone-injectie van mijn huisarts heeft mij dus niet geholpen.

Ze stelde kinesitherapie voor. Daar stond ik persoonlijk niet direct voor open. In het verleden ben ik bijna een jaar in behandeling geweest bij een kinesist met bitter weinig resultaat.

Waarom koos ik voor mijn chiropractor?

Wij hebben een vaste chiropractor, “Genk Chiropractic Center“, waar mijn partner maandelijks gaat. Bij mij was het alweer een tijdje geleden dus maakte ik een afspraak.

De ene chiropractor is de andere niet. Voor ik Dr. Oswaldo van het Genk Chiropractic Center leerde kennen ging ik twee keer naar een andere chiropractor voor mijn nekklachten, maar dat was best teleurstellend.

Maar in het Genk Chiropractic Center ging er een nieuwe wereld voor me open. Dr. Oswaldo was de eerste die mijn nek, die al tientallen jaren vast zat, direct loskreeg. Ik weet nog dat ik spontaan begon te lachen en te wenen van opluchting. Ook mijn rug zette hij op korte tijd volledig op zijn plaats zodat de bult tussen mijn schouderbladen volledig weg was en mijn schouders terug op één lijn zaten.

Ik wist dus dat Dr. Oswaldo op heel korte tijd problemen kan oplossen, ik vertrouw hem dan ook voor de volledige 100 procent. En daarom ging ik niet naar een kinesist, maar sprak ik mijn chiropractor aan.

Dr. Oswaldo Gallegos de Leon is afgestudeerd in 2017 aan het Amerikaanse College of Chiropractic in Florida. Met een passie voor gezondheid en welzijn zet hij jouw pijnverlichting en bewegingsvrijheid op de eerste plaats. 
Foto Pexels: Karolina Grabowska

Slaagde Dr. Oswaldo van het Genk Chiropractor Center erin om mijn frozen shoulder te herstellen?

Tijdens de eerste sessie analyseerde Dr. Oswaldo de situatie. Hij bevestigde ook dat de tenniselleboog een gevolg was van mijn frozen shoulder. Alles is namelijk met elkaar verbonden. Het was al snel duidelijk dat de frozen shoulder ervoor zorgde dat ik haast geen beweeglijkheid en kracht meer had in mijn arm.

Na alles terug wat op zijn plaats te zetten diende ook het littekenweefsel rondom mijn schoudergewricht aangepakt te worden. Dit voelde ik wel. Maar na de eerste sessie was ik al ontzettend blij met het resultaat. Hoewel ik nog steeds pijn had in mijn schouder, zorgde deze eerste sessie ervoor dat ik al een deel van mijn beweeglijkheid terug had. Na een veel te lange periode van pijn had ik terug hoop dat alles terug zou goed komen.

Na 5 à 6 sessies slaagde Dr. Oswaldo erin om mijn schouder te herstellen. Deze sessie gingen wekelijks door. Ik had mijn volledige beweeglijkheid terug zonder pijn. Wetende dat ik maandenlang met pijn heb rondgelopen, was dit echt een opluchting voor mij. Sindsdien ga ik terug, samen met mijn vriend, maandelijks langs.

Tijdens deze maandelijks sessie zorgt mijn chiropractor ervoor dat mijn nek, rug en heup in de correctie positie blijven. Het maandelijks ‘ontlasten’ van mijn nek en bovenrug zorgt er ook voor dat die vervelende hoofdpijn wegblijft.

Ondertussen heb ik al een paar maanden geen last meer van mijn schouder. Ik kan terug alles doen wat ik voorheen niet meer kon. Ik ben blij dat ik de stap gezet heb om mijn chiropractor hierover aan te spreken.

Ondertussen gaan andere familieleden ook regelmatig bij hem langs. Iedereen is er zeer tevreden over vooral omdat je snel uitstekende resultaten boekt.

Meer informatie over Genk Chiropractic Center kan je terugvinden op hun website en facebookpagina.

Ben jij ooit al naar een chiropractor geweest?
Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Kan een chiropractor helpen bij een frozen shoulder?

 1. Mieke | Miek''s Mind

  juni 1, 2022 at 2:22pm

  Fijn dat je geen last meer hebt! ik heb ook enorm veel last, maar ook mijn nek en rug en ben nu in behandeling bij fysio met triggerpoints

 2. Deborah

  mei 31, 2022 at 8:56am

  Wat fijn dat je eindelijk van je klachten afgeholpen bent. Het kan zo’n belemmering in het dagelijks leven zijn als je een deel van je lichaam niet goed kunt gebruiken. Goed dat je dus toch gegaan bent!!

 3. Linda schrijft ' t op

  mei 30, 2022 at 5:05pm

  Ik had nog nooit eerder van een chiropractor gehoord. Maar wat fijn dat je nu geen pijn meer hebt. Het is me alleen niet duidelijk waarom je terug moet blijven komen? Het is toch rechtgezet? Of veranderd je lichaamshouding doordat je je lichaam beweegt?

  • Auteur

   EvenDelen.be

   mei 31, 2022 at 8:12am

   Ik ga maandelijks terug, niet voor mijn schouder, maar voor mijn nek, rug en heup.
   Deze gaan heel snel gaan vastzitten. Telkens, na zo’n sessie, stap ik buiten met losse gewrichten en geen druk.
   Je hebt mensen die maandelijks bijvoorbeeld even naar de sauna gaan om te ontspannen.
   Wij gaan maandelijks naar de chiropractor en ik kom telkens als herboren terug thuis.
   Dit zorgt ervoor dat ik geen pijn meer heb in mijn lichaam en ook niet onbelangrijk: geen hoofdpijn meer.

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!