Koffie

Vandaag las ik een artikel over ‘AFKICKEN VAN KOFFIE’ op de site https://eet.gewoonten.be/

Overal vind men warme boodschappen over koffie.

Koffie zorgt voor gezelligheid. Koffie brengt mensen samen. De dag begint met een goede tas koffie. Een smaakvolle koffie na de maaltijd. Noem maar op.

En hoeveel keer krijgen we op een formulier (bijv. medische vragenlijsten) de vraag voorgeschoteld: “Hoeveel tassen koffie drinkt u per dag?”

Ik stel me dan steeds vragen zoals:

  • Hoe groot is die kop?
  • De ene kop is toch al straffer gemaakt dan de andere?
  • ….

Maar dan moet ik toch al snel toegeven dat ik veel te veel koffie drink. Ik heb steeds gewone koffie staan en de caffeïne-vrije versie. Als ik ’s ochtends merk dat de gewone koffie op is, maak ik gewoon even de caffeïne-vrije. Ik heb de laatste maanden ontzettend veel last van hoofdpijn. Het is mij opgevallen dat ik op dagen dat ik caffeïne-vrije koffie drink ik steevast hoofdpijn heb en deze erger is dan gewoonlijk.

Misschien is dit experiment toch iets voor mij.

Jullie zullen er als eerste van op de hoogte zijn, als ik de moed heb om hiermee te starten.

Gestopt met koffie? Ik lees graag jouw ervaring.

You may also like...

Geef een reactie