Misky

September 2014 ben ik terug naar de overbuur geweest.

Poesy was ondertussen overleden en Pepoes bleef alleen achter.

Ik vroeg mijn buur of hij toevallig kittens had. De boer liet weten: “kijk even rond op het erf”.

Ergens onder een paar schuine planken vond ik 3 kittens, amper 2-3 dagen oud. De moederpoes was nergens te vinden.

Later heb ik vernomen dat een andere buur de moederpoes naar de veearts had gebracht voor sterilisatie aangezien ze het niet meer kon aanzien dat er zoveel nestjes kwamen waar niemand naar omkeek en dus uiteindelijk stierven.

2 van de 3 kittens zaten vol met maden en hebben het niet overleefd. Het derde kitten had een wonde vol met etter. Na verzorging van de dierenarts is deze er volledig bovenop gekomen.

Ik vind het nog steeds zonde dat de andere twee kleine kittens niet zoveel geluk hadden.

Misky heb ik dus moeten opvoeden met de papfles. Dat was een heel avontuur.

Pepoes vond het allemaal best vreemd.

De eerste periode sliep ze in een grote mooie carrier die ik constant bij me had. De zakjes aan de carrier waren steeds gevuld met spullen die ik nodig had om het kitten te verzorgen.

Natuurlijk kon ze niet steeds in de carrier blijven. Omdat ik een oogje in het zeil wou houden met Pepoes erbij, legde ik een zacht dekentje naast mijn hoofdkussen waar het kitten op kon slapen.

Nu 7 jaar later slaapt ze nog steeds op een dekentje naast mijn hoofdkussen.

Heeft u ook een moederloos kitten en wenst u wat informatie betreffende het grootbrengen van uw kitten? Aarzel niet om een berichtje te sturen.

Hoewel Misky toch gered werd, bleek ze later wat gezondheidsproblemen te hebben. Uiteindelijk blijkt ze allergisch te zijn aan heel wat zaken zoals pollen, stofmijt, … Nu krijgt ze om de 3 weken 2 inspuitingen en is alles 100 % onder controle.

Tijdens haar sterilisatie heeft ze een navelbreuk opgelopen. Iets wat de dierenarts mee nooit vertelde maar wat ik later te weten kwam van een andere dierenarts.

Ook hebben we één kies moeten laten wegnemen omdat daar een ontzettende ontsteking op kwam te zitten.

Misky is niet de meest sociale kat maar wel nogal bezitterig als het op mij aankomt. Dat maakt ze andere katten in de buurt snel duidelijk en heeft ze ook mijn vriend al eens duidelijk gemaakt.

Print Friendly, PDF & Email

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!