Super kort haar – Grijze haren laten doorgroeien.

Iets meer dan een maand geleden ben ik gestopt met mijn haren te verven. Dit voor twee redenen: ik ben nieuwsgierig naar mijn huidige natuurlijke grijze haarkleur en ik ben het 3-wekelijks bijwerken van mijn uitgroei beu. Aan de andere kant wil ik ook even peilen naar de gezondheid van mijn haren. Mijn haren zijn steeds aan de droge kant geweest en dat is waarschijnlijk te wijten aan het jarenlange (24 jaar!) verven. Zullen mijn grijze, onbehandelde haren er mooi uit zien? Of zal de grijze kleur er eerder voor zorgen dat ik 10 jaar ouder uitzie?

Ik stond vooraan in de rij, toen ze de grijze haren aan het uitdelen waren. Ja, ik was in mijn tienerjaren toen de eerste grijze haren tevoorschijn kwamen. Op mijn 21ste ben ik mijn haren beginnen kleuren. Niet echt omdat ik een probleem had met grijze haren, maar gewoon omdat ik andere kleuren wou uittesten.

Ik ben mezelf snel beu gezien. Mijn haren groeien best snel. Ik had dus de luxe dat ik ontzettend veel kon experimenteren met verschillende haarstijlen. Ook lag ik er niet van wakker wanneer een bepaalde stijl toch niet zo geschikt leek. Hieronder kan u 2 collages terugvinden van een aantal kapsels die ik over de jaren heen gehad heb. Je zal merken dat er leuke foto’s tussen zitten, maar ook minder geslaagde foto’s en foto’s waarop je duidelijk kan zien dat het even minder goed met mij ging. But, this is me!

Van donkerbruin naar donker blond. Aangezien mijn grijze doorgroei ontzettend opviel in mijn donkerbruine haren heb ik mijn haren eerst lichter gemaakt. In blondere haren valt het grijs niet zo fel op … dat dacht ik toch.

Kort, korter, kortst. Mijn haren kwamen bijna tot op mijn schouders. Eigenlijk wou ik alles gewoon kort scheren, laat ons zeggen +/- 2 cm lang maar ik durfde het gewoon weg niet. Dus ging ik gewoon voor een korter kapsel.

Maar uiteindelijk was mijn doorgroei al 2 cm en zag het er gewoonweg niet uit.

Buzzcut. Gisteren dan toch drastische maatregelen genomen. Samen met Tante Gabriëlle naar mijn schoonzus Els gereden (die kapster geweest is), om de blonde stukken uit mijn haar te knippen. Toen mijn schoonzus zei: ’tja ik zou alles met een trimmer kort scheren’ kreeg ik best wat schrik. Oké, ik heb al heel kort haar gehad, maar zo kort? We besloten met zijn drieën om het stap voor stap te doen. Eerst met de schaar wat korter. Maar dat was echt geen zicht omdat er nog te veel blond was. Er bleef dus niets anders over dan alles kort scheren. Terwijl Gabriëlle en Els het prachtig vonden, verschoot ik me toch een bult. Ik dacht al bij mezelf ‘mijn vriend gaat me vermoorden’. Uiteindelijk had ik wel zoiets van ‘het is maar haar’ en ‘ik ben wie ik ben, ongeacht wat anderen denken’.

Buzzcut – de reacties. Dus, schoonzus en tante vonden het prachtig terwijl ik toch even moest wennen. Mijn vriend vindt het super. Mijn schoonouders ook en schoonvader blijft maar zeggen hoeveel ‘jonger’ ik er uit zie! Yeah, I rock!

Waar je wel rekening mee moet houden is het niet alle haren dezelfde kleur grijs hebben. Ik heb dus precies blekere vlekken in mijn haar. Wat ik hilarisch vind is: ik heb een aureool in mijn haren, een ronde cirkel op mijn hoofd met veel lichtere haren. Hey, wie kan zeggen dat ze dat hebben. I’m an angel. En nu alles terug laten groeien.

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Super kort haar – Grijze haren laten doorgroeien.

 1. shelbeeontheedge1

  juli 15, 2021 at 8:55pm

  You look amazing with a buzzcut! Wow. Absolutely stunning. I really enjoyed reading your hair journey as mine is very similar. I have buzzed my hair numerous times over the years. It is a great way to start off fresh! But it is shocking when you look in the mirror the first time. I really like all of your fun and funky hair styles over the years as well! Thanks for linking with me.

  Shelbee
  http://www.shelbeeontheedge.com

 2. Frederique

  juli 9, 2021 at 11:48am

  Staat erg leuk! Ik heb toen ik grijs begon te worden een paar jaar niet geverfd maar ben uiteindelijk van mening veranderd. Ik voelde me te jong voor de uitstraling die ik kreeg dus ben sinds een jaar weer gaan verven.

 3. Claire

  juni 28, 2021 at 3:30pm

  Wat een prachtige foto’s! Super gaaf om je mooie metamorfoses te zien! Ik ben ook helemaal verliefd op je kapsel nu. Ik ben geboren met een grijze en zwarte lok in mijn blonde haren (een knipoog naar mijn Indische roots), En ik moet toegeven dat ik nu al aardig wat extra grijzen haren heb (ik ben 32 jaar). Inmiddels ben ik nu 3 of 4 jaar gestopt met verven en helemaal verliefd op de 101 kleuren die van nature in mijn haar zitten, haha. Ik ben super benieuwd hoe je grijze lokken eruit zien. Dikke knuffel!

  • Auteur

   9livescatsetc

   juli 2, 2021 at 12:34pm

   Terwijl velen dus verschillende kleuraccenten in hun haren zetten, had jij dat van nature. Hoe mooi is dat niet! Ik merk nu al dat ik witte lokken in mijn grijze haren ga hebben en dat vind ik gewoonweg prachtig. Ik kan haast niet wachten tot mijn haren een stuk langer zijn om zo de kleuren beter te kunnen zien. Bedankt voor deze mooie reactie en geniet van je dagje!

   • Jadis

    juli 9, 2021 at 12:08pm

    Ik heb zelf hightlights en vind dat heel natuurlijk en mooi. Maar een gek kleurtje ooit zou tof zijn

 4. Rosalyn

  juni 24, 2021 at 1:35pm

  Ik vind grijs haar gewoon mooi. Bij mij in de familie grijzen de meesten erg jong, maar bij mij is er nog geen spoortje van. Hoe vaak iedereen ook vraagt of ik ook al… 😉

 5. Nicole Orriëns

  juni 23, 2021 at 11:20am

  Ik lees dit met interesse! Ik krijg ook steeds meer grijze haren en houd niet van bijwerken. Ik gebruik nu een spoeling, met het idee dat als ik genoeg grijs haar heb ik de laatste spoeling eruit kan spoelen.

  Je korte koppie staat je goed! En zo ben je wel in 1 keer van het gedoe met verven af.

 6. lindaschrijfthetop

  juni 23, 2021 at 11:00am

  Ik zit in hetzelfde schuitje. Vanaf mijn 25ste laat ik het verven. Maar tegen mijn grijze haren was niet op te verven. Nu is het grijs/blond. Maar ik wil uiteindelijk ook naar grijs toe. De kleur staat je goed!

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!