10 redenen om te verhuizen

Ik verhuis niet zo graag, maar toch heb ik al veel verhuizen achter de rug.

De redenen waren nogal uiteenlopend.

Uiteindelijk zijn er tal van redenen waarom mensen verhuizen.

Hieronder som ik er een paar op.

Foto door RODNAE Productions via Pexels


1 – Woonst te klein

Het gebeurt wel vaak. Je kiest voor een gezellige woning, maar enige tijd later blijkt die toch iets te klein. Dit kan door gezinsuitbreiding komen of gewoon omdat je snakt naar meer ruimte omdat je je draai niet kan vinden of toch best wel een hobbykamer kan gebruiken.


2 – Woonst te groot

Je koos voor een grote woning voor jou, je partner en je kids.

Ondertussen zijn de kids al het huis uit en daar zit je dan met 2 in een best grote woning die veel onderhoud vraagt. Sommige mensen vinden dit prima, toch kiezen sommigen om over te gaan naar een kleinere, meer onderhoudsvriendelijke woning.


3 – Budget

Het leven zit vol veranderingen. Je kan er zelf voor kiezen om minder uren te presteren met als gevolg dat je een lager inkomen hebt. Of, en ik wens het niemand toe, je verliest je job en hierdoor ziet je financiële situatie er helemaal anders uit. Hierdoor kan de keuze gemaakt worden om over te gaan naar een goedkopere woning.

Met de jaren ben je meer geld gaan verdienen en je acht het nu tijd om op zoek te gaan naar een andere woonst die best wat duurder mag zijn dan je vorige.

Ook kan het zijn dat je veel verbouwingen hebt aan een woning. De vraag stelt zich dan of deze investeringen het waard zijn. Dit kan ook leiden tot een verhuis.


Foto door RODNAE Productions via Pexels

4 – Besparen op … reistijd

Sommige mensen hebben er geen probleem mee om lange afstanden af te leggen om naar het werk te gaan. Anderen kiezen er voor om te verhuizen om zo dichter bij het werk te wonen.

Maar ook kan je ervoor kiezen om terug dichter bij je familie te gaan wonen.


5 – Relatiebreuk

Bij een relatiebreuk, waar je samenwoont met je partner, hoort helaas ook een verhuis…


6 – De buurt

Misschien woon je in een drukke stad en verlang je naar de rust van een buitenwijkje, of visa versa?

Ook kan het zijn dat de stad of de buren je niet liggen.


Foto door Arina Krasnikova via Pexels

7 – Gaan samenwonen

Als partners beslissen om te gaan samenwonen komt daar toch minstens voor één van de partners een verhuis bij kijken. De éne partner kan bij de andere gaan inwonen ofwel gaan jullie samen op zoek naar een liefdesnestje voor jullie beiden.


8 – Problemen met huurwoning

Het dak lekt, de boiler doet het niet meer, de vaatwasser heeft het begeven, … en de huisbaas laat maar op zich wachten. Dit kan voor genoeg frustraties zorgen dat men beslist om te verhuizen.


9 – Tijd voor een eigen woonst

Jullie huren al een hele tijd samen een woning en nu zijn jullie er klaar voor om jullie eigen huisje te kopen. Een grote stap waar je naar uit kijkt. Je gaat op zoek naar de ideale locatie, jullie droomhuis. Eens gevonden, zijn jullie in de wolken en kunnen jullie niet wachten om zo snel mogelijk te gaan verhuizen.


Foto door SHVETS production via Pexels

10 – Indeling van de woonst

Een huizenjacht is best een moeilijke opgave. Tijdens deze bezoeken komt er zoveel op je af. Soms komt er ook tijdsdruk bij kijken omdat andere mensen ook interesse hebben in de woonst. Uiteindelijk kies je om ervoor te gaan.

Na een tijdje besef je toch dat de keuken wat te krap is of dat de indeling van de badkamer niet echt gebruiksvriendelijk is. De indeling van een woonst is best belangrijk en kan een reden zijn om uiteindelijk toch maar te verhuizen.


Hebben jullie al enige ervaring met verhuizen?
Wat was voor jullie doorslaggevend?
Houden jullie van verhuizen?

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “10 redenen om te verhuizen

 1. lauradenkt

  augustus 10, 2021 at 7:51pm

  Sinds ik uit huis ben, verhuis ik gemiddeld elke twee jaar gek genoeg. Dus dat zou theoretisch gezien betekenen dat ik over een jaar wéér ga verhuizen.

 2. Nicole Orriëns

  augustus 3, 2021 at 11:03am

  Ik ben een paar keer verhuisd: toen ik ging studeren en op kamers ging, toen ik ging samenwonen met mijn man, een verhuizing naar Arnhem omdat we graag richting Achterhoek wilden, toen nog verder naar de Achterhoek en naar Doetinchem. En tot slot de verhuizing naar het platteland. En hier hopen we te blijven.

 3. Rosalyn

  augustus 2, 2021 at 1:55pm

  Ik vind het niet echt erg om te verhuizen, ik wen erg snel overal en pas me makkelijk aan. Ik hou er wel van om gezellige hoekjes te maken in huis waar je echt lekker kunt lezen en zo. Op dit moment woon ik gewoon naar mijn zin en de huizenmarkt is zo oververhit dat je maar beter niet kunt verhuizen als het niet nodig is, volgens mij. 🙂

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!