Medex Causaal Deodorant: 5 – 7 dagen zonder transpiratiegeur – review

Onlangs mocht ik het Medex Causaal Deodorant uittesten. Deze deodorant werd ontwikkeld door Medex Bio Science Cosmetics en zou van 5 tot 7 dagen komaf maken met transpiratiegeur. Geef nu toe, wie wil dit nu niet?

Omdat ik bij mezelf dacht ‘eerst zien dan geloven’ testte ik het product met veel plezier uit.

Lees hier of Medex Causaal Deodorant doet wat het belooft.

Medex Causaal Deodorant
Medex Causaal Deodorant

Waar komt zweetgeur of transpiratiegeur vandaan?

De ene persoon zweet al iets makkelijker dan de andere. Zo kan men gaan zweten door de warmte, de activiteit die je doet, stress, overactieve zweetklieren, enz.

Zweten op zich is een natuurlijk proces. Echter wordt het nogal vervelend als het zweten gepaard gaat met zweetgeur. Zweetgeur of transpiratiegeur ontstaat wanneer het zweet een reactie maakt met bacteriën. Wil je zweetgeur tegen gaan, dan dienen deze bacteriën dus aangepakt te worden. En dat is wat Medex Causaal Deodorant doet.

Medex Causaal Deodorant.

De verpakking laat weten dat deze deodorant een unieke, milde deodorantcrème is: de gemiddelde gebruiker hoeft slechts éénmaal in de 5 – 7 dagen het product aan te brengen om verlost te zijn van de nare transpiratiegeur, zelfs bij sporten of zware inspanningen.

Je kan baden, douchen of zwemmen na het aanbrengen van de Causaal Deodorant, zonder dat het zijn werking verliest.

Het Medex Causaal Deodorant is een milde crème die de huid niet irriteert. Ook verstopt deze de poriën niet. Deze crème laat ook geen sporen achter op je kleding. Deze deodorant bevat geen parfum. De essentiële oliën zorgen wel voor een subtiele geur.

Deze crème bevat geen alcohol, parabenen, triclosan of aluminium maar bevat meer dan 20 natuurlijke producten die de bacteriën, verantwoordelijk voor de transpiratiegeur, aanpakt in plaats van de geur te verdoezelen.

Pas na 5 tot 7 dagen herstellen deze bacteriën zich. Je hoeft deze crème dus maar één keer in de 5 tot 7 dagen te gebruiken, ongeacht hoeveel keer je een douche of bad neemt, deze hebben namelijk geen invloed op de werking van de crème.

Medex Causaal Deodorant
Foto door Marta Wave via Pexels

Ook geschikt voor je voeten.

Deze deodorant kan je ook gebruiken op je voetholte of teenholte, indien je snel last hebt van naar geurende voeten.

Je kan kiezen om 1 potje te gebruiken voor je oksels en een ander potje voor je voeten, maar aan de andere kant is het potje wel geleverd met een klein spateltje. Je hoeft dus nooit met je vingers in het potje te gaan en dat is uiteraard een heel hygiënische manier om het product te gebruiken.

Medex Causaal Deodorant
Foto door Osvaldo Castillo via Pexels

Is deze deodorant ook geschikt voor mannen?

Deze deodorant is ook geschikt voor mannen.

Omdat het Medex Causaal Deodorant geleverd wordt met een spateltje dat je na gebruik kan reinigen was het dus mogelijk dat zowel ik als mijn vriend dit product konden uittesten.

Foto door Munbaik Cycling Clothing via Pexels

Hoe Medex Causaal Deodorant gebruiken?

Smeer met behulp van het spateltje een heel kleine hoeveelheid op je vingertop. Smeer daarna de crème in je okselplooi. Indien je deze deodorant voor je voeten wenst te gebruiken, dan smeer je een kleine hoeveelheid op je voetholte of in je teenholtes.

Het is heel belangrijk dat u het potje na gebruik goed afsluit zodat de werking niet afneemt of vermindert.

De bedoeling van dit product is dat je er zeer weinig van gebruikt. Met 1 potje zou je +/- 4 tot 6 maanden toekomen. Doe je er minder dan 4 maanden mee, dan gebruik je te veel product.

Je hoeft het product de eerste 5 tot 7 dagen na gebruikt niet opnieuw aan te brengen na je bad of douche.

Als je start met het gebruiken van deze deodorant is het mogelijk dat je de eerste keren iets sneller het product terug dient aan te brengen.

Review Medex Causaal Deodorant.

Doet deze deodorant wat het belooft?

Zowel ik als mijn vriend testten deze deodorantcrème van Medex Bio Science Cosmetics. Mijn vriend was echt nieuwsgierig aangezien hij echt een heel actieve job heeft.

De dag erna maakten we al kennis met de werking van het Medex Causaal Deodorant. Geen enkele spoor van transpiratiegeur. Zelfs vijf dagen later was er geen geur waar te nemen. Dag 6 begon de transpiratiegeur heel licht terug te komen maar na de douche was de zweetgeur weer terug weg en de geur kwam die dag ook niet meer terug. En zo konden we terug een dag erbij tellen.

Zowel ik als mijn vriend vinden deze deodorant gewoonweg spectaculair! We vinden het fijn dat je heel weinig product nodig hebt voor zo’n groots resultaat. Deze deodorant is echt de moeite waard om uit te proberen. Dus ‘ja’, deze deodorant doet echt wat het belooft.

Milieuvriendelijk & Duurzaam.

Ik dacht al onmiddellijk aan alle spuitbussen die we nu niet meer hoeven aan te kopen en hoe dit echt wel een milieuvriendelijk alternatief is.

De drijfgassen in spuitbussen zijn schadelijk voor het milieu omdat ze bijdragen aan de vorming van smog.

Anderzijds is het ook duurzaam als je rekent dat je met een potje 4 tot 6 maanden kan gebruiken.

Medex Causaal Deodorant

Vegan.

Medex streeft er ook naar om zoveel mogelijk Vegan producten aan te bieden. Fijn om te weten is dat 161 producten van Medex al voldoen aan de eisen van veganisten.

Geschikt voor een gevoelige huid.

Dit deodorant zou ook geschikt zijn voor een gevoelige huid. Wij hebben dan ook geen enkel spoor van huidirritatie waargenomen.

Besluit.

Deze deodorant is echt wel de moeite waard. Natuurlijk, milieuvriendelijk, duurzaam èn doeltreffend. Omdat het product echt doet wat het belooft, ben ik nu ook nieuwsgierig naar de andere Medex Bio Science Cosmetics verzorgingsproducten. Ik zou dit product zeker aanraden!

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Medex Causaal Deodorant: 5 – 7 dagen zonder transpiratiegeur – review

 1. Elena-Katerina Pirmouss

  april 26, 2022 at 8:59am

  Deze deodorant lijkt me echt wel de moeite om uit te testen. Een stuk milieuvriendelijker dan alle spuitbussen.

 2. Nicole Orriëns

  april 22, 2022 at 9:57am

  Wat een grappig concept voor een deodorant, zo’n potje met zalf! Het klinkt goed zoals je het beschrijft. Zelf behelp ik me nog altijd met zo’n ordinaire spray fles : )

  • Auteur

   EvenDelen.be

   april 26, 2022 at 8:50am

   Ja hoor, gewoon een klein beetje op je vinger en dan smeren. Het is ook een eerder droge crème, dus geen vette plakboel of zo.

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!