Een oud kastje pimpen

Een paar dagen terug heb ik me bezig gehouden met het pimpen van een oud kastje. Het oude kastje kreeg een echte make-over.

De laatste weken ben ik druk bezig geweest, en nog steeds, met het renoveren van de zolderkamer wat ook een slaapkamer is. Het neemt wat tijd in beslag omdat er al meubelen in staan en ik deze echt niet via de wenteltrap terug naar beneden wil sleuren. Maar het lukt wel.

Ik vond een leuk klein kastje in de Kringwinkel.

Omdat de kamer een zolderkamertje is met schuine wanden ben ik uiteraard wat beperkt. De rekken heb ik uitgebroken zodat er nu een kleine nis tevoorschijn kwam. Om deze in te kleden ging ik dus op zoek naar een leuk klein kastje.

Mijn zoektocht naar een klein kastje verliep perfect; in de eerste Kringwinkel vond ik al wat ik nodig had, een schattig kastje voor maar 15 euro. Ook is het een licht kastje, makkelijk dus om naar boven te sleuren.

Kastje pimpen
Mijn Kringwinkel vondst.

Mijn favoriete kleuren.

Mijn favoriete kleuren zijn alle varianten van turquoise of hoe wij het ook wel appelblauwzeegroen noemen. Dit in combinatie met wit, zijn dan ook de kleuren die ik gebruik voor de kamer. Wat was ik blij toen ik in de Action een pot verf met de naam Petrol tegenkwam. Het was de laatste pot en deze stond dus heel snel in mijn winkelkar.

Het kastje pimpen.

De vormgeving van het kastje vond ik heel mooi, echter paste de kleur niet echt bij de rest van de kamer. Verven van het kastje was dus dé oplossing. Eerst heb ik alle ornamentjes van de kast verwijderd en daarna het kastje lichtjes geschuurd en stofvrij gemaakt.

Zowel de binnenkant als de buitenkant van het kastje heb ik in witte glanslak geschilderd. Deze witte glanslak heb ik ook gebruikt om het bruine houten plafond van de zolderkamer te schilderen. Door het wit schilderen van het plafond oogt de kamer nu veel ruimer.

Het schilderen van het kastje had echt een rustgevend effect op mij!

Het gepimpte kastje.

Tevreden met het resultaat.

De zijkant van de kamer, waar ook de nis is, staat iets hoger dan de rest van de kamer. Het grote rek dat op het verhoog stond heb ik afgebroken. De wand en de vloer heb ik ook geschilderd. Nu had ik een mooie ruimte voor het plaatsen van onder andere nachtkastjes, boekenkastje en mijn nieuw gepimpt kastje. Ik heb al wat decoratie voorzien, maar dit zal ik terug herbekijken zodra de kamer volledig af is. Voor het kastje zou ik bijvoorbeeld graag nog een klein donzig wit tapijtje willen leggen.

Perfect van grootte voor in de nis.
Toch al één deel dat zo goed als af is. Maar er is nog veel werk!
Heb jij ooit al een kastje een nieuwe uitstraling gegeven?
Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Een oud kastje pimpen

 1. Tessa

  juni 10, 2022 at 12:48pm

  Wow, echt een wereld van verschil! Ik heb zo iets nog nooit gedaan. Ben daar te lui voor

 2. Elena-Katerina Pirmouss

  juni 9, 2022 at 10:03pm

  Heel mooi gedaan en het past perfect in de kleine nis. Echt wel een heel mooi en sierlijk kastje. Goed gedaan.

 3. infoenaturalsnl

  juni 9, 2022 at 10:28am

  Ja leuk om te zien! Wat een klus. Ik heb wel eens een kastje gebeitst en van andere handgreepjes voorzien. Maar die hadden niet zulke mooie handgrepen als deze.

 4. Fallon

  juni 9, 2022 at 9:09am

  Super tof gedaan! Ik vind dat ook altijd leuk om iets tweedehands of gratis op te halen en dan zelf helemaal op te knappen!

  • Auteur

   EvenDelen.be

   juni 22, 2022 at 12:41pm

   Ik vond dat dit projectje best wel een rustgevend effect op me had. En ik was uiteraard best tevreden over het resultaat alhoewel ik geen expert ben. Ik werk graag met mijn handen!

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!