Onzichtbaar – Karin Slaughter – Review

Onzichtbaar is het vierde boek van de Sara Linton Thriller Serie (Grant County serie) geschreven door Karin Slaughter. Als je al meer reviews van mij gelezen hebt, dan weet je al dat ik sommige boeken in deze serie goed vind maar anderen niet zo zeer. Lees hier wat ik vond van het boek ‘Onzichtbaar’.

Deze boeken spelen zich af in Grant County waar Sara Linton kinderarts is, maar ook met de lokale politie samenwerkt als lijkschouwer. Zo werkt ze samen met haar ex-echtgenoot, Jeffrey Tolliver, hoofdcommissaris van de politie en rechercheur Lena Adams.

Meer reviews kan je ➡ HIER ⬅ terugvinden.
Onzichtbaar Karin Slaughter

Karin Slaughter.

Wat vertelt de kaft over Karin Slaughter?

Met haar ijzingwekkende thrillers verwierf Karin Slaughter (1971) internationaal de titel 'Koningin van de suspense', lof van haar collega-misdaadschrijvers en een schare trouwe fans.
In de Sara Linton-reeks verschenen achtereenvolgens Nachtschade, Zoenoffer, Een lichte koude huivering, Onzichtbaar, Trouweloos en Onaantastbaar. 
Buiten de reeks om schreef Karin Slaughter Triptiek en Versplinterd.

Waarover gaat het boek Onzichtbaar?

Wat vertelt de kaft van het boek?

Een gewelddadige gijzeling houdt de inwoners van Grant County in haar greep. 
Kinderarts Sara Linton en haar ex-echtgenoot, politiechef Jeffrey Tolliver, bevinden zich onder de gegijzelden. 
Detective Lena moet dit drama tot een goed einde brengen, maar is zij wel de aangewezen persoon? 
Houdt de gijzeling verband met mysterieuze gebeurtenissen uit het verleden? 
Heeft Jeffrey duistere kanten die zelfs Sara niet kent? 

Deze briljant geconstrueerde thriller is net als de eerdere delen in de Sara Linton-reeks bloedstollend spannend en bevat humor, romantiek en psychologische diepgang.

Uiteraard kan je terug een aantal mooie reviews op de kaft terugvinden.

'Slaughter komt alle lof toe voor haar messcherpe plots en de details van haar speurwerk. Maar haar grootste kracht schuilt in de personages en hun onderlinge relaties. Dit is misdaadliteratuur op z'n best.' - Michael Connelly
'Levensecht en verslavend!' - flair
'Heeft alle ingrediënten van een goede vrouwenthriller. Smullen en doorlezen dus.' - VIVA

Wat vond ik van ‘Onzichtbaar’ van Karin Slaughter?

Het verhaal Onzichtbaar speelt zich enerzijds af in het heden, namelijk de gewelddadige gijzeling en anderzijds in het verleden, kort nadat Sara Linton kennis maakte met Jeffrey Tolliver. In dit boek kom je dus meer te weten over het verleden van Jeffrey Tolliver.

Bij boeken waar men een groot deel over het verleden schrijft, heb ik meestal wat bang dat dit afbreuk zou doen aan de spanning van het boek. Echter is dit in dit boek niet van toepassing. De opbouw van het verhaal zorgt ervoor dat zowel het heden als het verleden interessant en spannend blijven.

Maar zoals in haast elk boek van Karin Slaughter heb ik toch een opmerking. Terug een detail waar ik me niet direct kon in vinden. Zo begrijp ik op een bepaald moment niet waarom detective Lena Adams voor een ‘undercover actie’ ingeschakeld werd, terwijl ze enige tijd daarvoor (lees: in een vorig boek) veelvuldig in de media verscheen. Ga je nu echt een persoon, die zoveel media-aandacht kreeg, gebruiken voor een undercover actie?

Buiten dit detail vond ik het echter wel een goed boek. Vooral omdat de opbouw heel goed in elkaar zit. Ik heb nu een aantal boeken uit deze serie na elkaar gelezen en ik kan nu wel zeggen dat het tijd is om over te stappen op andere genres, andere auteurs.

Wie schrijft volgens jou de beste thrillers?
Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Onzichtbaar – Karin Slaughter – Review

 1. Elena-Katerina Pirmouss

  juni 25, 2022 at 12:12pm

  M.J. Arlidge schrijft fantastische thrillers. Elk boek van deze auteur is super spannend. De boeken blijven ook lang in je gedachten hangen. Echt een aanrader.

  • Auteur

   EvenDelen.be

   juli 2, 2022 at 7:45pm

   Daar heb je gelijk in. Ik moet het laatste boek van M.J. Arlidge nog lezen. Alle andere heb ik ook al gelezen en ik vond ze fantastisch.

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!