Alle ARK Story Bosses (Ark Survival Evolved).

Ark Survival Evolved of kortweg Ark is een ontzettend populair spel. Iedereen vindt dinosaurussen zowel interessant als indrukwekkend zijn. Documentaires, films en games over deze indrukwekkende wezens zijn dan ook altijd best populair geweest. Ark Survival Evolved, draait volledig rond dit thema.

Maar hoe zit het dan met de verhaallijn van Ark Survival Evolved? Meer informatie over de verhaallijn kom je te weten door het lezen van de explorer notes en het verslaan van de Ark story bosses.

Om je hierbij op weg te helpen, kan je in dit artikel de verhaallijn van Ark Survival Evolved volgen aan de hand van de informatie die je krijgt door het verslaan van de Ark story bosses, opgelijst per map:

- The Island (Broodmother - Megapithecus - Dragon - Overseer)
- Scorched Earth (Manticore)
- Abberation (Rockwell)
- Extinction (King Titan)
- Genesis I (Mother, master of the Ocean - Corrupter master controller)
- Genesis II (Rockwell)
Dit artikel werd geschreven door Ark gamer 'FLOBS' die in mijn ogen een echte specialist is in dit spel.

Ook interessant:

The Island – Ark Survival Evolved basismap

The Island is de basismap die bij het basisspel hoort. Speel je ark zonder DLC’s dan speel je standaard op de map The Island. Het is de eerst bekende ARK en hier start dus de verhaallijn.

Gaurdians

De basis map die iedere Ark Survival Evolved speler heeft, beschikt over 4 eindbazen om te verslaan. Uit deze 4 eindbazen zijn er 3 guardians en 1 Overseer. De Overseer beheerst het ARK station en de balans op deze ARK. De guardians vormen een echte uitdaging voor overlevenden.

1- Broodmother

De Broodmother is de eerste guardian die overlevenden waarschijnlijk zullen bestrijden. Deze guardian is een gigantische spin die aanvalt met spinnenwebben, gifprojectielen en haar leger van Araneo reuze spinnen. Ze is één van de gemakkelijke bazen op The Island.

2 – Megapithecus

De Megapithecus is een gigantische gorilla, en waarschijnlijk de volgende Guardian die overlevenden zullen bestrijden.

Deze guardian gebruikt zijn krachtige armen om grote stenen op de overlevenden en hun getemde dino’s te gooien en wordt geholpen door een leger van apenhulpjes.

Deze baas heeft relatief weinig health points en wordt dus gezien als de makkelijkste baas van The Island.

Ark Survival Evolved - Megapithecus
Megapithecus Arena

3 – Dragon

De Dragon is vaak de laatste Guardian die spelers zullen bestrijden.

De Dragon is een draak. Deze baas is de gevaarlijkste Gaurdian. Hij heeft een krachtige luchtaanval waar hij vuur spuwt naar de spelers en hun dino’s. Dit zorgt ervoor dat het gevecht met de Dragon soms lang en vermoeiend is.

Ark Survival Evolved - Dragon
Dragon Arena

4 – De Overseer

De Overseer is de eindbaas en is je laatste test op The Island.

De Overseer beheerst elk ARK station. De speler moet de Overseer verslaan om naar een ander ARK te kunnen reizen. Om de Overseer te bestrijden moeten spelers eerst de 3 Gaurdians verslaan en hun trofeeën in de Terminal stoppen om toegang te krijgen tot de Tek Cave.

Tek Cave

Voordat je de Overseer kan bestrijden moet je eerst door de Tek Cave gaan. Dit is alles behalve een gemakkelijke expeditie. In de Tek Cave krijg je te maken met tal van gevaarlijke dino’s. Deze cave is ook gevuld met grote lavastromen die vaak het einde van overlevende of getemde dino’s kan zijn.

Ark Survival Evolved
Ingang van de Tek Cave

De Halls of history

Nadat de speler en zijn dino’s het teleportatieplatform hebben bereikt, komen ze terecht in de Halls of history. In de gangen van deze Halls of history leert de speler meer over hoe de dino’s en overlevenden worden gemaakt en wat hun rol is in het groots plan om de aarde te redden.

Ark Survival Evolved

Overseer Arena

De Overseer arena overziet het ARK station en de verwoeste aarde. Zodra het gevecht start, ontwaakt de Overseer en begint de arena een andere vorm aan te nemen. De Overseer bestrijdt de overlevende met laserstralen en wordt beschermd door een leger van robots. Tijdens het gevecht verandert de Overseer in robotversies van de 3 Guardians.

Ascension

Na het verslaan van de Overseer, start het Ascension-protocol. Hierdoor wordt de overlevende getransporteerd naar een nieuw ARK station en begint de reis opnieuw.

Ark Survival Evolved
Ascension

Scorched Earth – officiële Ark Survival Evolved DLC map

Scorched Earth plaatst de speler op een woestijn ARK gevuld met mythische wezens uit legendes, dinosaurussen en andere woestijn wezens.

1 – De Manticore

De Manticore is de enige Guardian van Scorched Earth en de eindbaas van deze woestijn ARK. Deze baas is een wezen uit oude mythes en legendes. Dit vliegend wezen valt de speler aan met gifprojectielen.

Ark Survival Evolved - Manticore Arena
Manticore Arena

Na het verslaan van de Manticore begint de Ascension van Scorched Earth. Deze neemt de overlevende naar de Abberation ARK.

Abberation – officiële DLC map

Abberation neemt plaats op een defecte ARK. Deze Ark werd in het verleden verwoest door overlevenden die er toen leefden.

1 – Rockwell

Dit gigantisch monster was een overlevende die gedeeltelijk heeft gezorgd voor de omstandigheden van de Abberation ARK. Edmund Rockwell werd geobsedeerd door Element. Hij deed experimenten en injecteerde zichzelf met Element. Hierdoor veranderde hij in het monster dat hij nu is.

Rockwell ontwaakt uit zijn rivier van Element-water om tegen de overlevende te strijden met zijn gigantische tentakels. Rockwell is pas kwetsbaar nadat je alle tentakels hebt vermoord. Na een verloop van tijd duikt Rockwell terug in het water en komt hij terug met meer tentakels en elementbubbels. Deze bubbels kunnen de overlevende heel wat schade toebrengen. Zijn leger van Reaper Kings en Nameless zorgt voor een moeilijk en vermoeiend gevecht.

Ark Survival Evolved - Edmund Rockwell
Edmund Rockwell

Ascension

Eens Rockwell is verslagen, zinkt dit menselijk monster terug in het Element besmette water. Hierdoor wordt het ARK systeem terug opgestart en begint het Ascension protocol.

Ark Survival Evolved
Ascension

Extinction – officiële Ark Survival Evolved DLC map

Extinction plaatst de speler op een verwoeste, met Element besmette Aarde beheerst door Elementcorruptie, besmette dinosaurussen, gemuteerde beesten en gigantische Titans.

Titans

De 3 Titans zijn alles behalve zwak. Deze gigantische beesten worden beheerst door de Elementcorruptie, en zijn uitdagingen voor zelfs de beste spelers. Deze 3 Titans kunnen worden getemd om ze te gebruiken in de strijd tegen de King Titan. Hiervoor dien je echter wel de corruptie in hun lichaam te verwijderen.

Ark Survival Evolved - Desert Titan
Desert Titan
Ark Survival Evolved - Ice Titan
Ice Titan

1 – King Titan

De King Titan is een grote en moeilijke vijand in ARK Survival Evolved. Hij heeft 1 500 000 levenspunten en is de sterkste baas op Extinction. De speler dient dit wezen op te roepen. Daarna start het gevecht. De King Titan maakt vooral gebruiken van aardbevingen, meteorieten en een megaslag om overlevende en hun getemde beesten te vernietigen.

Ark Survival Evolved - King Titan
King Titan

Ascension

Nadat de overlevende de King Titan heeft verslagen komt er een teleporteerzone tevoorschijn. Door in deze zone te gaan worden overlevende getransporteerd naar de Ascension. De Ascension laat spelers de gevolgen zien van het verslaan van de King Titan: ARKen in de ruimte worden geactiveerd om terug naar de Aarde te komen en de planeet terug te bezaaien met leven.

Ark Survival Evolved
Ascension

Genesis Deel 1 – officiële Ark Survival Evolved DLC map

Genesis deel 1 plaats de speler in een simulatie op het Genesis ruimteschip. In deze simulaties worden ze klaargemaakt voor de aankomst op een bewoonbare wereld in de kosmos. De speler wordt hierbij geholpen door zijn nieuwe robotvriend HNL-A.

1 – Moeder, Master of the Ocean

Moeder is de laatste Master a.i. in de biomen van de Genesis simulatie. Ze is de enige wereldbaas waarmee overlevenden kunnen vechten. De 4 andere Master a.i. verdwijnen op mysterieuze wijze. Moeder vecht tegen de overlevende met elektrische alen, draaikolken en elektrische bubbels.

Ark Survival Evolved - Moeder, master of the ocean
Moeder, Master of the Ocean

2 – Corrupted Master Controller

De Corrupted Master Controller heerst over de Genesis Simulatie en controleert alles wat er binnen de simulatie gebeurt. Hij is verantwoordelijk voor het verwijderen van de andere Master a.i. en het overnemen van de simulatie.

Master Controller
Master Controller

Het gevecht met de Master Controller is een lang en taxerend gevecht. Tijdens de eerste 3 delen van het gevecht blijft de Master Controller beschermd van directe schade en laat zijn werk over aan zijn Corrupted Avatars en Dinotars die de overlevende aanvallen. Tijdens het gevecht wordt het duidelijk dat de Master Controller Edmund Rockwell is.

Ascension

Nadat de Master Controller is verslagen, ontwaakt de overlevende in het Genesis ruimteschip. Robotvriend HNL-A, help de speler en brengt hem bij een TEK pak. Hierna gaat een alarm af en wordt de overlevende ontvoerd door een tentakel van Rockwell.

Ark Survival Evolved
Genesis ruimteschip
Genesis ruimteschip
Ark Survival Evolved
De overlevende wordt ontvoerd door Rockwell

Genesis deel 2 – officiële Ark Survival Evolved DLC map

Genesis deel 2 neemt plaats op het Genesis Ruimteschip dat op zoek is naar een nieuwe bewoonbare planeet. In Genesis 2 wordt de speler terug geholpen door HNL-A. Samen moeten ze het ruimteschip redden door de invasie van Rockwell te stoppen.

Wat nou met die cliffhanger?

Genesis deel 2 begint direct na het einde van Genesis deel 1. De overlevende wordt meegetrokken door een tentakel van Rockwell, terwijl HNL-A de hem probeert te redden. Samen ontsnappen ze en beginnen hun missie om Rockwell te verslaan.

Ark Survival Evolved
Rockwell begroet de overlevende en HNL-A en vertelt zijn plan voor intergalactische dominatie

Het gevecht voor de kosmos

Samen met HNL-A confronteert de overlevende Rockwell in zijn troonzaal om hem voor eens en altijd te verslaan. Voordat de overlevende en HNL-A Rockwell voor de laatste keer zullen bestrijden moeten ze eerst een gangensysteem doorkruisen.

Ark Survival Evolved
Rockwells Corruptie
Rockwells Corruptie

De laatste confrontatie

Samen met HNL-A vecht de overlevende tegen de monsterlijke creaties van Rockwell. Voordat ze Rockwell uit zijn cocon kunnen halen, moeten ze met gebruik van een Exo-Mek de 4 Rockwell Nodes uitschakelen.

Daarna komt Rockwell uit zijn cocon en gooit opnieuw zwakke beledigingen naar de overlevende en HNL-A. Hij maakt gebruik van dodelijk zuur en zijn tentakels om zijn plan van intergalactische dominatie voort te zetten.

Exo-Mek
Exo-Mek
Rockwell node
Rockwell Node

Ascension

Nadat de overlevende Rockwell heeft verslagen moet deze hem vernietigen met de Exo-Mek. Dit verloopt niet volledig volgens plan.

Rockwell begint samen met het Genesis ruimteschip te disfunctioneren. Terwijl dit gebeurt laat HNL-A een van de 2 ringen los en de overlevende wordt de ruimte ingetrokken.

Samen op het exploderende schip laat HNL-A weten dat het te laat is voor Rockwell en haar om te ontsnappen. Geconfronteerd met zijn lot komt de menselijke kant van Rockwell terug. Daarna ontploft hij samen met HNL-A en het Genesis ruimteschip boven de bewoonbare bestemming van het ruimteschip: de wereld Arat dat de vestiging wordt van het verhaal van ARK survival Evolved 2.

Ark Survival Evolved

Unieke gratis DLC Bosses

1 – Crystal Wyvern Queen

De Crystal Wyvern Queen is de eindbaas van de gratis DLC map Crystal Isles.

2 – Dinopithecus King

De Dinopithecus King is de eindbaas van de gratis DLC map Lost Island.

Deze gigantische aap maakt gebruik van onder andere poepgranaten, apenhulpjes, … om de overlevende te vechten.

3 – Fenrisúlfr

Fenrisúlfr is de eindbaas van de gratis DLC map Fjordür.

Deze mythische wolf maakt gebruik van Fenrir wolven en ijspegels om de overlevende te bestrijden. Na het verslaan van de Fenrisúlfr krijgt de overlevende een getemde Fenrir en een skin voor de machtige hamer Mjolnir.

Print Friendly, PDF & Email

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!