Onze hond heeft ons kitten gered!

Er valt altijd wat te beleven als je 6 katten en een hond in huis hebt. Je geniet constant van grappige interacties. Maar soms kan het ook dik tegenvallen en kom je af in toe in situaties terecht die een verkorting van je leven zijn.


Onze hond Rex komt prima overeen met alle poezen. Toen Poema bevallen was van 4 kittens liet ze Rex al onmiddellijk bij haar. Het was net of ze een nanny aangeworven had. Het was zo schattig om te zien.

Rex was een super-nanny!

Tijdje terug waren een paar katten buiten waaronder Levi, Poema en de kleine spuit Lucy-fur. Al is ze op dit moment bijna 1 jaar, het blijft ons ‘kleintje’ en ons ‘kitten’. Rex was ook buiten aan het rondcrossen over het gras.

Plots hoorden we dat Rex de deur haast aanvalt. Ik en mijn vriend hadden beiden zoiets van ‘Wat is er aan de hand?‘. Dit was namelijk geen ‘gewoon’ gedrag van onze Rex. Mijn vriend is onmiddellijk naar buiten gespurt. Toen ik hem hoorde roepen: ‘Snel, breng een mes naar beneden!!!‘, stond mijn hart even stil. Ik ben met haast de volledige bestekschuif naar de tuin gevlogen.

Onze onderburen hebben een kleine voetbalgoal staan. Het kitten had zijn nekje volledig verstrikt in het net. Drie lagen sterk voetbalnet dat strak rond haar nekje zat. Hoewel mijn hart het op dat moment begaf, zijn mijn vriend en ik direct in actie geschoten. Snel heb ik het voetbalnet van de staander gesneden om druk te verminderen zodat we beter konden werken. Helaas zagen we snel in dat we het touw nooit van rond haar nek konden krijgen door meer druk uit te oefenen. Er liep bloed uit haar keel en plots werd ze heel slap.

Het was alles of niets: mes tussen haar nek en de touwen gezet en doorgesneden.

Dit alles heeft zich afgespeeld in haast minder dan een minuut. Ik zal nooit vergeten toen ik mijn vriend hoorde zeggen: ‘shit zeg dit komt niet goed‘. Toch hebben we Lucy-Fur losgekregen en begon ze ontzettend te hijgen.

We zijn onmiddellijk naar een dierenarts gereden voor een onderzoek. 3 spuitjes later merkte je aan de kat niets meer. Het is ongelofelijk hoe sterk dieren zijn. Als een mens zoiets overkomt, ligt hij al snel even voor een dagje in het ziekenhuis.


In een film zie je veel dat mensen iets ergs meemaken en bij ondervraging vijf minuten later de helft niet meer weten. Geloof me vrij, elke seconde van dit voorval staat voor altijd in mijn geheugen gegrift. Hoe zou ik zoiets kunnen vergeten?

Lucy-Fur heeft ontzettend veel geluk gehad dat Rex thuis was aangezien wij Rex delen met mijn schoonouders.

Halve minuut later zou het te laat geweest zijn. Ik kan me niet voorstellen dat ik nietswetend naar beneden zou komen, het voetbalnet van de onderburen in het oog krijg met daarin mijn dood kitten.


Dit alles is een tijdje geleden gebeurd. Bij het schrijven van bovenstaande tekst merkte ik hoe gevoelig dit nog ligt. Toch deed het me goed om dit neer te pennen, van me af te schrijven.


Rex heet voortaan: Rex de reddingshond!!

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Onze hond heeft ons kitten gered!

 1. Rory Blokzijl

  juli 22, 2021 at 3:34pm

  Jeetje joh, wat een schrik en wat heftig. Ik kan mij de paniek zo goed voorstellen. En dan dat nekje van zo’n kleine kitten. Gelukkig dat het allemaal is goed gekomen en ik begrijp je helemaal dat je dit echt wel even blijft herinneren, zo niet altijd.

 2. Frederique

  juli 20, 2021 at 7:45am

  Ah wat goed van Rex en enorm schrikken zeg. Je moet dan toch je hoofd koel houden om de juiste beslissingen te maken. Dus ook goed van jullie 🙂

 3. Fallon

  juli 19, 2021 at 9:15pm

  Ik vind het altijd zo bijzonder hoe honden dit aanvoelen en ook zien! Rex is 100% een redder en een schat van een hond. Ik ben zelf ook helemaal gek op dieren. Zelf heb ik een hond Lara en mijn moeder heeft ook 6 katten.

  Ik heb dit verhaal vol spanning zitten lezen en ben oprecht blij dat het goed is gekomen met de kleine kitten!

 4. Eva

  juli 19, 2021 at 9:03pm

  Jeetje, wat heftig! Doet me direct denken aan iets traumatisch wat ik ooit met mijn kat meemaakte. Zoiets vergeet je niet meer.

 5. Claire

  juli 19, 2021 at 3:56pm

  Wauw, hoe heftig! Wat zul je doodsangsten uitgeslagen hebben! En wat een geweldige hond hebben jullie. Zo’n bijzonder verhaal! Wauw!

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!