Perfecte Resten – Helen Fields – Review

Ik startte met het boek Perfecte Resten geschreven door Helen Fields en dit is mijn review.

In mijn artikel “Koop jij nog het boek? Of download je het E-book?” liet ik jullie reeds weten dat ik verzot ben op boekenreeksen zoals de Helen Grace serie geschreven door M.J. Arlidge.

Ook de boekserie D.I. KIM STONE van Angela Marsons is van hetzelfde genre en uiteraard heb ik deze boeken ook allemaal met veel plezier gelezen.

Omdat dit genre vol met spanning en best intrigerende ontknopingen mij ontzettend ligt, ging ik op zoek naar soortgelijke schrijvers.

En zo kwam ik terecht bij het artikel “10 schrijvers zoals M.J. Arlidge” op Meerlezen.nl.

Al snel had ik mijn keuze gemaakt uit de 10 vergelijkbare schrijvers.


Wat verklapt het boek?

Zoals jullie weten, spoil ik niet maar start ik steeds met even te vertellen wat het boek ons verklapt.

Over de schrijfster …

Helen Fields studeerde rechten en werkte daarna meer dan tien jaar als advocaat in London. Tegenwoordig runt ze samen met haar echtgenoot een filmproductiemaatschappij. Ze woont met haar gezin in Los Angeles.

Over het boek …

Perfecte resten is het eerste deel van een verslavende serie, met in de hoofdrollen Luc Callanach en Ava Turner. Perfect voor de fans van Mo Hayden, M.J. Arlidge en Samuel Bjørk.

Over het verhaal …

MOORD TOT IN DE PERFECTIE UITGEVOERD
Op een afgelegen plek in de Schotse Hooglanden staat een lichaam in lichterlaaie. Al wat achterblijft om het slachtoffer te kunnen identificeren zijn tanden en een reepje stof.  Enkele kilometers verderop schreeuwt een vrouw om hulp in een afgesloten kamer ergens in Edinburgh.

DE POLITIE TAST IN HET DUISTER
Het is Luc Callanachs eerste werkdag bij de Schotse politie en hij krijgt direct een moordonderzoek toegewezen. Net vertrokken bij Interpol wil hij zich graag bewijzen bij zijn nieuwe team en directe collega Ava Turner. De moordenaar is een geduchte tegenstander die vakkundig zijn sporen weet uit te wissen.

EEN RACE TEGEN DE KLOK
Het duurt niet lang tot er een vrouw wordt ontvoerd; Callanach staat onder druk het slachtoffer te vinden voordat het te laat is. Met het daadwerkelijke lot van de ontvoerde vrouwen is gruwelijker dan Luc ooit had kunnen vermoeden...

Wat vond ik van het boek?

Haast bij alle boeken die ik lees, draait het om een vrouwelijk hoofdpersonage.

Met dit boek verleg ik even mijn eigen grenzen aangezien het hoofdpersonage dit keer een man is. Het was even aanpassen, maar aangezien het tweede personage een vrouw is, viel dat allemaal best wel mee.

Ik vind een mooi evenwicht tussen de verschillende verhaallijnen ontzettend belangrijk. Te snel van het ene op het andere overgaan kan soms storend zijn of je verliest interesse. Aan de andere kant kan te lang op een verhaallijn blijven hangen, het boek saai maken.

Na het lezen van dit boek kan ik besluiten dat ik het evenwicht perfect vond. Voldoende informatie over de personages zonder de lezer te vervelen. En een goede overgang van de ene verhaallijn naar de andere.

Ook is het boek vlot geschreven en daar hou ik wel van. Soms merk je al snel dat een schrijver gewoon bezig is met pagina’s te maken in plaats van een verhaal. Dit gevoel had ik gelukkig niet bij het lezen van dit boek.

Ook de ontknoping verliep op een goed tempo zodat het verhaal spannend bleef.

Het eerste boek in deze serie heeft dus echt wel een goede indruk achtergelaten met als gevolg dat ik zeker start met het tweede boek, Perfecte Prooi.


Ik ben geen eigenaar van de gebruikte afbeelding, eigendom: © 2020 Helen Fields  Books / HS Chandler

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Perfecte Resten – Helen Fields – Review

 1. Elena-Katerina Pirmouss

  februari 28, 2022 at 9:51pm

  Ik heb dit boek ook gelezen. Ik vond het best een goed boek. Lekker spannend.

 2. kellybuysse

  december 13, 2021 at 4:24pm

  Veel plezier met het tweede deel 🙂 Bedankt voor de tip, ik geef het door aan mijn man 😉

 3. felice veenman

  december 11, 2021 at 4:02pm

  het klinkt in ieder geval als een boeiend boek! ik hou wel van een lekkere moord, dus wie weet waag ik me eraan

 4. mckleuver

  december 10, 2021 at 1:27pm

  Het lijkt me echt een spannend boek. Ik ken haar ook niet, maar een aanrader dus!

 5. Fallon

  december 10, 2021 at 9:19am

  Ook ik lees alleen maar boeken met een vrouwelijke hoofdpersonage. Lezen vind ik heerlijk en ben er al sinds kinds af aan mee bezig! Dit lijkt mij ook een goed boek om toe te voegen aan mijn e-reader.

 6. Soraya

  december 10, 2021 at 8:19am

  Leuk dat je de schrijfster beschrijft, het boek en verhaal! Ook je mening trouwens, geniet van je dag❤️

 7. Awaywego_Sandra

  december 9, 2021 at 5:28pm

  Ik hou van dit soort boeken en dit klinkt zeker als een boek dat ik ook leuk ga vinden. Bedankt voor de tip!

 8. Nicole Orriëns

  december 9, 2021 at 4:50pm

  De setting van de Schotse hooglanden spreekt mij meteen al aan. Ik heb van Arlidge het boek Iene miene mutte gelezen.

 9. Frederique Srsck

  december 9, 2021 at 12:19pm

  Leuk zo’n carrièreswitch. Ik kan me altijd vinden in dat soort mensen. Ik kende haar verder nog niet.

 10. Rosalyn

  december 9, 2021 at 12:03pm

  Leuk dat je dit boek bent gaan lezen en dat je het een goed boek vond! 🙂 Veel plezier met deel 2.

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!