Prachtige hondenweide – Sint-Pietersberg – Maastricht

Een pareltje van een hondenweide gelegen in het Zuidelijke natuurparadijs Sint-Pietersberg, gelegen tussen Maastricht en België.

Sint-Pietersberg is in handen van Natuurmonumenten en is een ontzettend mooi natuurgebied met verschillende wandelroutes en bezienswaardigheden.

En aangezien het gisteren een prachtige zonnige winterdag was, trokken wij naar Maastricht om deze losloopweide te ontdekken.

Locatie en bereikbaarheid.

ADRES: Luikerweg 80, 6212 NH Maastricht (LB)

PARKING: Ruime parking + parkeerplaatsen voor invaliden. Parking is betalend maar tegen een uiterst laag tarief. Zo betaal je op het Oog van Sint Pieter 0,20€ voor het 1ste en het 2de uur, daarna 1,40€ per uur. Voor een dagkaart betaal je 6€.

De ingang van deze hondenweide is bij de parkeerplaatsen voor invaliden.

De verharde paden zorgen ervoor dat dit gebied rolstoel toegankelijk is.

De hondenweide.

Deze hondenweide met z’n grootte van +/- 5 ha is ideaal om je hond te laten spelen met andere honden.

Deze losloopzone is een grote open vlakte met hier en daar wat bomen en planten, volledig omheind met een hek van 125 cm hoog.

De verharde paden zorgen ervoor dat je er een mooie wandeling kan van maken van toch +/- 2 km. En dat vind ik altijd wel een toegevoegde waarde. Bij nat weer moet je dus niet door de modder ploeteren.

Ook vind je hier een daar een gezellig bankje maar zijn er ook picknick banken voorzien. Je kan er dus gezellig wat zitten terwijl je geniet van deze mooie omgeving.

Prachtig.

Prachtig zicht op Maastricht.

De omgeving is er prachtig en ontzettend rustgevend. Ook biedt deze plaats een heel mooi zicht op Maastricht.

Maastricht.

Spelen maar.

Wat is het toch ontzettend fijn om alle honden te zien lopen. Ze kunnen er zo van genieten om met elkaar te spelen. Het ultieme plezier van deze trouwe viervoeter.

Wij hebben een fijne zonnige winterdag gehad. We zijn ontzettend blij dat we naar Maastricht gereden zijn om dit pareltje te ontdekken. Volgende keer zullen we zeker tante Gabriëlle meenemen met haar twee honden want deze losloopweide is echt wel de moeite waard.

Je zal ons hier wel regelmatig terugvinden met onze honden. Ik kijk er al naar uit om dit gebied in de lente te bewonderen.

DierDier

Ontdek nog andere hondenweides via deze ➡ link ⬅.
Wat is jouw favoriete hondenweide?
Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Prachtige hondenweide – Sint-Pietersberg – Maastricht

 1. bookstamel

  februari 28, 2022 at 12:54pm

  Ik ben echt een katten mens. En tja mijn katten moet ik hier niet tussen laten rennen. Maar wat is het heerlijk dat er zulke prachtige plekken bestaan waar de hondjes lekker vrij kunnen rondrennen.

 2. Sherry

  februari 27, 2022 at 7:40pm

  Ik ben nog nooit in Maastricht geweest. Ik had al gehoord dat het mooi was. Super leuke plek.

 3. Deborah

  februari 23, 2022 at 10:46am

  Wat heerlijk dat dit soort parken er zijn. En omheind ook nog!! Hier in de polder is wel heel veel losloopgebied voor honden. Maar niet omheind. Kan mij voorstellen dat dit voor sommige baasjes toch wat lastig is. Wat heerlijk als je dan naar dit soort parken en plekken kunt om je hond toch lekker los te kunnen laten ravotten met soortgenoten?!

 4. Janet

  februari 18, 2022 at 9:22pm

  Jammer dat ik niet in de buurt woon, maar vind het altijd interessant om leuke plekjes te vinden om met mijn hond heen te gaan en het is helemaal perfect dat het een compleet omheind gebied is.

  • Auteur

   EvenDelen.be

   februari 19, 2022 at 6:52pm

   Telkens weer een nieuwe hondenweide ontdekken is voor ons zo fijn. Nederland heeft mooie hondenweides dus regelmatig gaan we daar heen. Wij wonen dan ook op amper 5 minuutjes van de grens.

  • Auteur

   EvenDelen.be

   februari 16, 2022 at 8:55pm

   Als wij met onze, nu 11 maanden oude pup, op straat wandelen en we komen een andere hond tegen waar hij niet bij kan (bijvoorbeeld achter een hek) of aan de leiband, dan doet hij ontzettend lelijk. Maar zodra beide honden de leiband niet meer dragen en bij elkaar kunnen, dan is alles terug in orde! Heel raar, maar we werken eraan.

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!