Hondenweide met zwemplas – Looserplas Budel-Dorplein

Ga je graag met je hond op stap? Wil je je hond ook met andere honden laten spelen op een hondenweide? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan de hondenweide met zwemplas “Looserplas Budel-Dorplein”.

Ligt het niet onmiddellijk in je buurt dan kan je hier makkelijk een kleine daguitstap van maken want deze losloopzone rondom een meertje, waar de honden lekker kunnen zwemmen, is echt een aanrader.

EvenDelen.be Zwemplas Budel
Hondenweide met zwemplas; Looserplas Budel-Dorplein

Bereikbaarheid & parkeren.

Wens je een bezoek te brengen aan de zwemplas van Budel dan rijd je het best naar het gemeenschapscentrum De Schakel, St. Barbaraweg 1, 6024 AR Budel-Dorplein.

In de kleine straatjes kan je je auto parkeren. Opgelet: kijk goed naar de parkeerborden want helaas mag je je auto niet overal neerzetten en je wil uiteraard deze prachtige dag niet afsluiten met een parkeerboete.

De zwemplas is niet rolstoelvriendelijk.

Hondenlosloopgebied Looserplas.

Wat vertelt het toegangsbord ons meer over deze hondenweide?

Natuurmonumenten heeft hier in samenspraak met hondenliefhebbers een hondenlosloopgebied aangelegd. Hier kan uw hond naar hartenlust spelen en rennen.

Dit losloopgebied, van bijna 6 ha, is omheind zodat de Galloway runderen hier niet kunnen komen. De omheining is voorzien van enkele wildtunnels, via deze plekken kan wild het losloopgebied uit.

Let op! Ook honden kunnen via deze uitgangen het losloopgebied uit. Houd daarom altijd de hond in het oog en onder appèl. Buiten deze zone zijn honden alleen welkom aan de lijn.
Spelregels: 
- Ruim hondenpoep op, zowel binnen als buiten de losloopzone. Dat is fijner voor iedereen.
- Zorg dat uw hond geen overlast veroorzaakt.
- Respecteer de natuur, verniel of beschadig geen bomen, planten of dieren.
- Laat geen (zwerf-)afval achter.
- Gebruik van het hondenlosloopgebied is op eigen risico.
EvenDelen.be zwemplas Budel
EvenDelen.be zwemplas Budel
Nog meer hondenweides ontdekken? Klik dan zeker even ➡ HIER ⬅.

Zwemplas Budel is de ideale daguitstap voor hondenliefhebbers.

Met onze honden, Rex en Chewey, gaan wij ontzettend veel naar hondenweides. Op weekdagen gaan we meestal naar de hondenweide Pietersheim te Lanaken en in het weekend trekken we graag naar de hondenweiden Sint-Pietersberg te Maastricht.

Hoewel de zwemplas te Budel toch een klein eindje rijden is voor ons, is deze losloopweide echt wel de moeite waard. De Looserplas is ontstaan door zandafgraving en ligt in een prachtig bosrijk gebied. Zo kan je gezellig aan de oever zitten en toekijken hou je honden zich uitleven in het water.

Deze hondenweide wil ik iedereen toch aanraden. Wij hebben deze prachtige haast idyllische locatie nu als daguitstapjes op de planning staan. Bij warm weer kan je zonder problemen een schaduwrijk plaatsje opzoeken terwijl je hond een verkwikkende duik in het water neemt.

Ook kan je makkelijk een fijne wandeling maken rondom het meertje. Zelfs al is er best wat volk, het gebied is groot genoeg; je vindt er altijd wel een leuk plaatsje aan het water tussen de bomen waar je echt tot rust kan komen en genieten van dit prachtig stukje natuur.

Ken jij nog een fantastische hondenweide eventueel met zwemzone? 
Laat het mij gerust weten via onderstaand reactieformulier.

DierDier

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Hondenweide met zwemplas – Looserplas Budel-Dorplein

 1. frederiquesrsck

  mei 30, 2022 at 7:02am

  Dit vind ik ideaal. Zowel voor de honden als voor mensen met honden toch fijn om dit soort plekken te hebben. Ze zouden vaker dit soort mooie plekjes speciaal voor honden moeten aanleggen. Zijn er niet genoeg van.

 2. Fallon

  mei 25, 2022 at 1:10pm

  Mijn hond wil altijd lekker gaan zwemmen en ik vind het super leuk om te zien hoeveel plezier zij hierin heeft.

 3. Wanda

  mei 24, 2022 at 7:42pm

  Ik kan mij heel goed voorstellen dat een hond het lekker vindt om in zo’n plas water rond te springen. Fijn dat er dan speciale hondenweides zijn waar dat soort dingen mogelijk is, zonder dat andere bezoekers zich er aan kunnen storen.

 4. Rory Blokzijl

  mei 24, 2022 at 4:11pm

  Ik zie in ieder geval foto’s van enthousiaste honden die het erg naar hun zin lijken te hebben. Wij hebben zelf geen hond dus dit is een ‘ver van mijn bed’-show. Het klinkt goed dat ze daar ook los mogen lopen zodat ze dan met elkaar kunnen spelen. Zelf loop ik af en toe een rondje Naarden-Vesting en daar springen honden af en toe in het water. Maar omdat het zo smal is (het pad) en honden zich uitschudden is dat weleens ingewikkeld om langs te lopen 😁

 5. Tine de Jong

  mei 24, 2022 at 11:39am

  Er zijn vele omgevingen waar een hond welkom is en ook er mag zwemmen. Waar ik vroeger eens was geweest is hier
  https://tinedejong.blogspot.com/2016/10/natuurgebied-krimpenerhout.html en mijn filmpjes staan er onder maar ook hier is het goed toeven voor hond en mens tegelijk: https://catherinetine.blogspot.com/2014/09/recreatieplas-de-put-bij-vianen.html Men moet er natuurlijk wel in de buurtzijn of wonen want die jij deelde met de andere linken kunnen soms wel te evr weg zijn. Onze hond is er helaas niet meer en heb geen andere genomen maar het is hier ook wel erg mooi.

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!