Wat zijn jouw favoriete bloemen?

Bloemen kan je in alle kleuren en geuren terugvinden. Bloemen hebben echt een unieke schoonheid. Maar wat zijn nu net jouw favoriete bloemen?

In dit artikel laat ik jullie even kennismaken met mijn favorieten bloemen. Laat me gerust even weten wat jouw favoriete bloemen zijn.

Kamperfoelie

Kamperfoelie is een klimplant die verkrijgbaar is in verschillende kleuren zoals roze, wit, geel, rood paars en de combinatie van deze kleuren. De bloemen hebben een heel fijne geur. Kamperfolie is ideaal om tegen een schutting te laten groeien. Omdat ik gek ben op de geur van kamperfoelie plaats ik deze altijd in de nabijheid van een bankje of tuinset.

Wat zijn jouw favoriete bloemen?
Foto: Pixabay – bernswaelz

Seringen

Seringen zijn meibloeiers. Je kan ze makkelijk herkennen door de trossen zoete geurende bloemen. Je kan ze in struik (heester) of boomvorm verkrijgen met de kleuren wit, roze, rood of paars. Ik vind deze zalig geurende bloemen ontzettend mooi. Ik heb dan ook 2 verschillende kleuren seringen als heester in de tuin alsook een sering boom die in het grasperk staat naast een bankje.

Wat zijn jouw favoriete bloemen?
Foto: Pixabay – sergei_spas

Rozen

Vele mensen houden van rozen, ook ik. Er zijn maar liefst honderden verschillende soorten rozen. Met als gevolg dat ik echt wel een heel specifieke voorkeur heb. Zo hou ik alleen van rozen met een echt intense kleur. Rozen met, zoals ik het graag noem, waterkleurtjes, vind ik niet zo mooi. Dit jaar kocht ik twee verschillende soorten klimrozen. Ik koos dan ook voor een intense gele en rode die ik graag door elkaar wil laten groeien tegen de wand van ons tuinhuis.

Rozen met intense keur.
Foto: Pixabay – NickyPe

Hyacinten

Voor mij kondigen hyacinten de lente aan. Alweer val ik voor de trossen met mooie ontzettend geurende bloemetjes. Zo heb ik verschillende stenen potjes met een paar bloembollen erin die ik in huis plaats. Ik kan er echt van genieten als ze in bloei staan. Ze brengen kleur in huis en zorgen voor een aangename geur in de kamer.

Wat zijn jouw favoriete bloemen?
Foto: Pixabay – artellliii72
Ook interessant: Tuinkalender maart - april. Dit doe je in de tuin.

Tulpen

Ik ben gek op de felle mooie kleuren van tulpen zoals oranje, rood, geel, wit en de combinatie van deze. Deze lentebloeiers kondigen het goede weer aan en hebben altijd een goed effect op mijn humeur. Het is net of tulpen bloemen zijn die me gelukkig maken. Ik kan genieten van hun schoonheid en kan meestal niet weerstaan aan de zakjes met tulpen bollen in het tuincentrum. Zo heb ik in de tuin verscheidene potten en bloembakken met tulpen.

Wat zijn jouw favoriete bloemen?
Foto: Pixabay – PublicDomainPictures

Uiteraard is dit lijstje niet limitatief. Denk ook maar eens aan de mooie bloemtrossen van de Rhododendron en de Azalea. Ook zaai ik jaarlijks een verzameling van veldbloemen en zonnebloemen in een paar vrij grote bloembakken. Pioenrozen vind ik ook geweldig, …. En zo kan ik dus blijven gaan, want ik ben gewoon zot op bloemen in de tuin.

Wat zijn jouw favoriete bloemen?
Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Wat zijn jouw favoriete bloemen?

 1. Rory Blokzijl

  mei 14, 2022 at 7:12pm

  Helleborus, rododendron, ranonkels en nog veel meer bloemen waar ik nu even niet op kan komen. Hortensia’s, magnolia. Prachtig, ik houd van bloemen. In huis (al koop ik het niet vaak meer, want zo duur) en in de tuin bloeien ze gewoon iedere keer weer op.

 2. frederiquesrsck

  mei 14, 2022 at 11:57am

  Seringen vind ik erg mooi. En jasmijn ruikt zo lekker. Maar mijn favorieten zijn: klaprozen, zonnebloemen en mimosa. Ze doen me denken aan het zuiden, aan de zomer en aan vakantieperiodes.

 3. Tessa

  mei 12, 2022 at 6:04pm

  Ik ben dol op bloesem, gerbera’s en orchideeën. Maar ik kan ook genieten van andere bloemen

 4. Fallon

  mei 11, 2022 at 11:25am

  Tulpen en zonnebloemen zijn mijn favoriet! Rozen ook wel maar dan geen rode. Tegenwoordig heb je ook rozen in regenboog kleuren. Dat vind ik ook enorm mooi!

 5. Linda schrijft 't op (@lindaschrijftop)

  mei 11, 2022 at 10:07am

  De Japanse Sering bloeit, de rozen bijna en ik ben zelf dol op Azalea ‘s, deze zijn net uitgebloeid. De Kamperfoelie, Klimhortensia en Toscaanse Jasmijn komen net iets later.Zo heb ik heel de zomer bloeiers in de tuin.

  • Auteur

   EvenDelen.be

   mei 10, 2022 at 12:05pm

   Ik heb de Gerbera’s even opgezocht en je hebt gelijk. Ze zijn ontzettend mooi!
   Deze wil ik nu ook in mijn tuin dus de eerstvolgende keer ik nog eens in het plantencentrum ben ga ik zaad kopen.
   De kleuren zijn geweldig en ook zijn ze ideaal om er een kamer mee op te fleuren. Bedankt voor de tip!

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!