Alle Ark DLC mappen (Ark Survival Evolved).

Ark Survival Evolved heeft verschillend officiële DLC mappen. Er zijn betalende Ark DLC mappen, maar ook tal van prachtige gratis mappen. Hier kan je meer informatie vinden over deze Ark DLC mappen.

Iedereen vindt dinosaurussen zowel interessant als indrukwekkend zijn. Documentaires, films en games over deze indrukwekkende wezens zijn dan ook altijd best populair geweest. Ark Survival Evolved, of kortweg Ark, draait volledig rond dit thema en is een ontzettend populair spel.

Ark werd uitgebracht op 29 augustus 2017 na meer dan twee jaar in ‘Early Access’ en is beschikbaar op:

  • Steam
  • Xbox Live Marketplace
  • PlayStation 4
  • mobiele apparaten
  • Nintendo Switch
  • Epic Games Store

Sinds de lancering van Ark zijn er tal van nieuwe officiële DLC mappen uitgebracht. Sommige tegen betaling maar ook een groot aantal gratis DLC mappen die zeker de moeite waard zijn.

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met de uitzonderlijke Ark gamer 'FLOBS' die in mijn ogen een echte specialist is in dit spel.

1 – The Island – basismap.

The Island is de basismap die bij het basisspel hoort. Speel je ark zonder DLC’s dan speel je standaard op de map The Island. Het is de eerst bekende ARK en is de eerste map van de verhaallijn.

Het eiland bestaat uit verschillende regio’s telkens met een ander klimaat en indrukwekkende landschappen gaande van idyllische kuststreken, angstaanjagende oerwouden tot ruwe gebergten en kille ijsvlaktes.

Er zijn vijf grote bergen in het noorden en vlakten in het zuiden. Drie grote Obelisken vormen een driehoek op het eiland.

Ook interessant: "Waarom kiezen mannen voor een vrouwelijk karakter?"

2 – Scorched Earth – betalende DLC map.

Scorched Earth is de eerste DLC map die je kan aankopen en werd gelanceerd in september 2016.

De map voegt 12 nieuwe dino’s toe waaronder de Jugbug, de Rock Elemental en mijn persoonlijke favoriet; de Wyvern. Daarbij komen ook nog 60 nieuwe engrammen, een nieuwe baas en een geheel nieuwe kaart.

Wyvern

Scorched Earth neemt ARK-spelers mee naar een geheel nieuwe omgeving, bestaande uit zes unieke biomen met als hoofdthema: de woestijn.

Je ontdekt er duinen, woestijnen, bergen, canyons, badlands en oases. Elke plaats heeft zijn eigen schoonheden, gevaren en overlevingstechnieken.

Verken ruïnes en daal af in oude grotsystemen maar opgelet … waar schoonheid is, zit ook gevaar. Scorched Earth dwingt elke Ark spelen om op zoek te gaan naar nieuwe manieren om te overleven.

3 – Aberration – betalende DLC map.

Aberration is de tweede DLC map die je kan kopen en werd gelanceerd in december 2017.

Aberratie plaatst Ark spelers op een beschadigde ARK: de interne atmosfeer is weggelekt. Het oppervlak is ruw met intense straling en een overvloed aan weelderige biomen onder de grond.

Uiteraard zorgt deze nieuwe ‘Ark’ terug voor een aantal nieuwe dino’s zoals de Nameless, de Featherlight, de Bulbdog, de Glowtail, de Shinehorn en mijn persoonlijke favoriet de Reaper.

Ark Mappen DLC - Reaper
Reaper

Zoals alle Ark DLC mappen zit ook deze map zit vol gevaren. De dino’s zorgen voor een grote uitdaging terwijl je stap voor stap ontdekt hoe je met deze nieuwe harde wereld moet omgaan.

Aberration is een prachtige map maar is ook de map waar ikzelf tientallen keren verrast werd (met de dood als gevolg) door het harde klimaat.

4 – The Center – gratis DLC map.

The Center is de eerste gratis officiële DLC map en is oorspronkelijk een modded map gemaakt door Ben “EvilMrFrank” Burkart en werd gelanceerd in maart 2016.

Deze map bestaat uit meerdere klimatologische en geologische regio’s, waaronder een aantal die niet op de kaart van The Island staan.

Het meest opvallende aan deze map is een kolossaal drijvend eiland in het Westen van de map omringd door verraderlijke moerassen en een actief vulkanisch eiland in het uiterste noorden.

Ook heb je talloze eilanden bedekt met oerwouden, grotten, tropische kusten, bergen en oude ruïnes en een prachtige onderwaterwereld met twee onderwaterkoepels waar Ark speler hun eigen onderwaterbasis kunnen bouwen.

5 – Ragnarok – gratis DLC map.

Ragnarok is een gratis DLC map die gelanceerd werd in juni 2017.

Ragnarok zorgt voor een aantal nieuwe dino’s zoals de Ice Wyvern, de Iceworm, de Dire Polar Bear en mijn persoonlijke favoriet de Griffin.

Tevens krijg je bij Ragnarok ook 4 nieuwe bazen. Ragnarok heeft ook een actieve vulkaan die zal uitbarsten en zodoende zorgt voor lavastromen en meteoren.

6 – Extinction – betalende DLC map.

Extinction is de derde betalende DLC map en werd vrijgegeven in november 2018.

Deze map plaatst overlevenden op een door ‘Element’ geteisterde, verwoeste planeet vol met fantastische wezens, zowel organische als technologische.

Op Extinction vindt men veel nieuwe dinos en fantasiewezens; zoals de Gasbags, Velonosaurs, Gachas en Managarmr.

Samen met de normale dinosaurussen vindt men er ook corrupted dinos en Titans. Corrupted dinos zijn ontembaar en spawnen in de Wastelands, terwijl de Titans minibosses zijn en tembaar.

De Titans kunnen worden getemd of gedood voor loot, getemde titans worden vaak gebruikt om de eindbaas van de map te verslaan: de King Titan.

7 – Valguero – gratis DLC map.

Valguero is een terug één van de gratis Ark DLC mappen die gelanceerd werd in juni 2019.

Valguero is echt de moeite waard om te ontdekken. Verken de prachtige White Cliffs, ga op zoek naar de geheimen van de put van Aberration.

Met nieuwe biomen, een indrukwekkende kerkerbaas en mysterieuze ruïnes om te ontdekken, is er altijd iets spannends – en gevaarlijks – in Valguero.

Valguero zet ook een nieuwe dino op de kaart, namelijk de Deinonychus, die handig is om de map te verkennen met zijn klimmogelijkheden.

Deze map van maar liefst 60 vierkante kilometer biedt zoveel diversiteit. Van weelderige jungles tot gevaren voor het milieu, van sneeuwvelden tot lavastromen, savannes en warmwaterbronnen.

8 – Genesis Part I – betalende DLC map.

Genesis Part 1 is de vierde betalende DLC map die verscheen in februari 2020.

Met de lancering van Genesis werden heel wat aanpassingen in het spel opgenomen. En hier kan men rekenen op een paar nieuwe, interessante dino’s zoals de Magmasaur, de Ferox, de Megachelon, de Astrocetus en de Bloodstalker.

Magmasaur

Genesis Part 1 is een simulatie over 5 verschillende biomen in de vorm van minikaarten: Bog, Arctic, Ocean, Volcanic en Lunar. Spelers kunnen op elk moment een bioom en een richting selecteren om in te spawnen. De speler behoudt alle items in zijn inventaris en eventuele getemde dino’s in de buurt zullen met de speler teleporteren.

In plaats van Explorer Notes vindt u glitches op de kaart. Deze glitches kunnen door de overlevende worden “gerepareerd” om informatie te verdienen van HLNA en de nieuwe in-game valuta, Hexagons.

Deze Hexagons verdien je door de missies te voltooien en kunnen worden ingeruild voor grondstoffen en Level 1, 2 of 3 Lootcrates.

9 – Crystal Isles – gratis DLC map.

Crystal Isles is terug een gratis DLC map die oorspronkelijk gemaakt werd door Isolde Gaming, Lillian en iSPEZZ. Deze map verscheen in juni 2020 en is een map waar ik persoonlijk vele uren op gespeeld heb.

Crystal Isles is een gigantische kaart van 150 km². Ter vergelijking: The Island is ongeveer 40 km² en The Center is ongeveer 70 km².

Op deze gratis map kan je een paar nieuwe dino’s temmen zoals de Crystal Wyverns, Tropeognathus, Giant worker bee en de unieke Crystal Wyvern Queen eindbaas.

Blood Wyvern

10 – Genesis Part 2 – betalende DLC map.

Genesis part 2 is de vijfde en laatste betalende DLC map. Genesis part 2 neemt plaats direct na de evenementen van Genesis part 1.

In Genesis part 2 kom je terecht in een enorm nieuwe wereld vol vreemde biomen en exotische wezens overgenomen door een oude bekende.

Op Genesis part 2 kan je een aantal nieuwe exotische dino’s temmen zoals de Shadowmane, Tek Stryder, Astrodeplhis en veel meer.

Shadowmane

Uitgebreide verhaalgerichte missies stellen je moed en overlevingsvaardigheden op de proef.

Met een grote aanbieding van nieuwe tames, wapens en structuren reis je van idyllische velden door schemerige fantasmagorische rijken, de vacuum van de ruimte en een letterlijk hels hart van duisternis.

11 – Lost Island – gratis DLC map.

Lost Island is terug één van de gratis DLC mappen.

De 150 km² map zit vol met nieuwe biomen, nieuwe uitdagingen en een hoop mysterieuze ruïnes.

Ontdek jungle valleien, gigantische watervallen, mangrovemoerassen en veel meer tijdens je zoektocht naar schatten.

Lost Island introduceert 3 nieuwe dino’s om te temmen; de Sinomacrops, Dinopithecus en Amargasaurus samen met een nieuwe unieke Dinopithecus koning boss.

12 – Fjordur – gratis DLC map.

Fjordür is de meest recente gratis DLC map.

Verken een koud en vijandig Noorse geïnspireerde archipel met vier nieuwe dino’s; de Desmodus, Andrewsarchus, Fjordhawk en Fenrir.

Fjordur bevat meer dan 140 vierkante kilometer aan nieuwe biomen, nieuwe uitdagingen en waardevolle ontdekkingen!

Doorkruis een fantastisch meerlagig wonderland met een ijzig Scandinavisch thema waar je terug verschillende minibazen kan verslaan.

Deze nieuwe DLC map bevat vier unieke eilanden, Vardiland, Vannaland, Bolbjord en Balheimr, en de mystieke rijken; Jotunheim, Vanaheim en Asgard. Ontdek uitgebreide grottenstelsels die schitteren met Scandinavische ruïnes en enorme monolithische ingangen.

Wat is jouw favoriete Ark Survival Evolved DLC map?
Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Alle Ark DLC mappen (Ark Survival Evolved).

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!