Windbound – review – Noob3tt3 gaming.

Epic Games biedt wekelijks een tijdelijk gratis spel aan. Deze week is dat Windbound. Omdat de graphics me best aanspraken, testte ik het spel uit en verrassend genoeg bleef ik maar spelen. Dit spel is ook verkrijgbaar via Steam. Windbound is een single player, adventure, crafting, survival spel.

Hieronder het verhaal achter Windbound volgens Epic Games.

Windbound gameplay.

De Verboden Eilanden roepen, ontgrendel hun geheimen.

Na schipbreuk kom je terecht op een onbekend eiland. Verken, pas je aan en navigeer het land en de gevaarlijke zeeën om in leven te blijven. 

Als Kara ben je een krijger, gevangen op zee in een hevige storm. 

Uit je boot gegooid, overgeleverd aan de turbulente wateren, word je naar de oevers van de Verboden Eilanden geslingerd, een mysterieus paradijs. Zonder boot, voedsel of gereedschap, alleen de wil en vaardigheid om te overleven, ontdek je de rijke hulpbronnen van dit prachtige eiland. 

Maak gereedschappen en wapens om te jagen en jezelf te verdedigen tegen de natuur zelf met zijn wilde en fantastische wezens. Tijdens het verkennen van andere eilanden en de verspreide ruïnes over hun land, worden geheimen uit het verleden en een glimp van de toekomst onthuld. Ontrafel het mysterie achter ze allemaal en misschien vind je meer dan alleen je weg naar huis.

Het spel was in het begin voor mij ontzettend aanpassen, vooral wat het speltempo betreft. Normaal speel ik steeds op gemiddelde tot hoge snelheid (shooters – pvp), terwijl dit spel bij nij nogal overkomt als een ‘zen’spel. Maar zodra ik die switch in mijn hoofd maakte, begon ik echt wel van dit spel te genieten. Het verhaal is mooi en de graphics zijn prachtig! Al snel denk je dat dit een makkelijk spelletjes is, maar toch denk je na een bepaalde tijd dat het op sommige momenten toch uitdagender is dan het lijkt.

Windbound gameplay.

Ontdek de geheimen.

Ga op een persoonlijke reis en ontdek de geschiedenis van de idyllische Verboden Eilanden. De eilanden bevatten sleutels die leiden tot mysterieuze en onverwachte onthullingen. 

Maak een boot en verken de verschillende eilanden. Elk eiland heeft zijn eigen typische dieren en beplanting. Het is geen speurtocht op eindeloos water om eindelijk een eiland te vinden. Nee, vanaf elk eiland zie je, als je goed kijkt, waar het volgende eiland zich bevindt.

Windbound gameplay.

Verken zover het oog reikt.

Ga naar de horizon en ga verder over de eilanden, elk met hun eigen gevarieerde flora en fauna, landschappen en uitdagingen. 

De eilandjes zijn best mooi gemaakt. Niet elk eiland heeft dezelfde grondstoffen. Bepaalde grondstoffen zijn in overvloed terwijl anderen aan de schaarse kant zijn. Voedsel verzamelen blijft belangrijk want van zeilen krijg je honger!

Windbound gameplay.

Leven van het land.

Zoek op het ongetemde terrein van de eilanden naar middelen die je kunt gebruiken om een ​​volledige reeks gereedschappen en wapens te maken om op dieren in het wild te jagen en je boot te upgraden. Je moet uitvaren wanneer hulpbronnen schaars worden. 

Al vrij snel heb ik ondervonden dat voedsel het belangrijkste is. Voedsel is leven, voedsel in stamina. Stenen en gras kan je zo goed als op elk eilandje vinden, maar bamboe is vrij schaars en toch heel belangrijk.

Bouw de perfecte boot.

Uw boot is uw belangrijkste metgezel op deze reis, maak zorgvuldig uw eigen aangepaste zeilschip om de verraderlijke wateren te trotseren en van het ene eiland naar het andere te varen. Ontwerp je boot om stormachtige winden, monsterlijke golven en dodelijke zeedieren te bestrijden.

Je boot is echt ontzettend belangrijk. Vergeet niet om regelmatig je boot te herstellen want het raken van stenen en koraal zorgt voor schade aan je boot. Als je hiermee geen rekening houdt dan zal je boot ten onder gaan, met alles erop en eraan. Het mooie is hoe je je boot telkens kan upgraden. Dit wekt uiteraard wel mijn nieuwsgierigheid.

Maar hoe verloopt het spel nu?

Het spel in ingedeeld in hoofdstukken. Je gaat dus over van het ene hoofdstuk naar het andere. Tussen elk hoofdstuk kan je wat extraatjes vrijspelen.

Windbound gameplay.

Ondertussen heb ik 2 hoofdstukken achter de rug en daar ben ik toch wel even mee bezig geweest wat ik enerzijds wel fijn vind.

Wat ik wel merk is dat de twee hoofdstukken eigenlijk op hetzelfde neerkomen. Vind de 3 sleutels op de eilanden. Ga naar het eiland met het portaal en gebruik de 3 sleutels om het portaal naar het volgende hoofdstuk te openen. Het verschil is dat er vanaf hoofdstuk 2 aan baas is die je in het portaal moet verslaan. Dus hier moe je wel rekening mee houden want vechten op een lege maag is niet aan te raden.

Op het einde van elk hoofdstuk krijg je telkens een extra muurtekening te zien. Aan de hand van de muurtekening wordt het verhaal verteld.

Windbound gameplay.

Wel zijn telkens de eilanden wat verschillend en soms krijg je extra opdrachten onderweg. Wat ik wel leuk vond is, wanneer je dood bent en het hoofdstuk moet herbeginnen, het hoofdstuk lichtjes anders is m.a.w. de locaties waar de sleutels zich bevinden zien er anders uit en soms moet je andere opdrachten doen. Dit vind ik best leuk en zorgt ervoor dat je bij de les blijft.

Windbound official trailer.


Ik moet bekennen dat dit kleurrijke spel me toch weet te boeien. De graphics en de muziek liggen me wel. Uiteraard is er nog wat werk aan de winkel en hoop ik op voldoende diversiteit in het spel om het boeiend te houden.


Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Windbound – review – Noob3tt3 gaming.

 1. Linda schrijft 't op (@lindaschrijftop)

  april 22, 2022 at 7:58am

  Ik moet bekennen dat ik zelf nooit spellen speel, mijn motoriek is niet zo vlot en ik ben niet snel. Laatst een voetbalspel gedaan . Ik rende 3x om mijn as heen. Maar goed de kids vind het fantastisch dus ik ga de tip naar hun doorspelen.

 2. Elena-Katerina Pirmouss

  maart 3, 2022 at 9:38pm

  Dit lijkt me vooral een ontzettend mooi spel. Ik hou van de tekenstijl.

  • Auteur

   EvenDelen.be

   februari 16, 2022 at 8:51pm

   Als gamer kan ik dat best appreciëren. En als het spel dan nog volledig in de smaak valt, zoals deze, dan is dat toch oh zo leuk.

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!