De voordelen van Jojoba olie – 10 toepassingen

Voor de verzorging van mijn huid gebruik ik regelmatig plantaardige olie. Zo heb ik verschillende soorten zoals amandel olie, castor olie en jojoba olie. Elke olie voelt anders aan met als gevolg dat je elke olie op een andere manier zal gebruiken. Jojoba olie is een lichte olie en een natuurlijke antioxidant. Deze olie verdient zeker een plaatsje in je kast. Lees hier meer over deze wonderlijke olie.

Jojoba of Simmondsia chinensis

De jojoba of Simmondsia chinensis is een woestijnplant die uiterst resistent is tegen hitte en droogte. De jojoba groeit onder andere in Mexico, Californië en Arizona. Het is een mooie groenblijvende struik met olieachtige bladeren waarvan de vruchten een beetje aan olijven doet denken. De Jojoba kan tot 3 meter hoog worden en 200 jaar oud. Hij heeft lange peenwortels die 6 meter lang kunnen worden.

Door zijn populariteit werd hij later ook in andere gebieden gekweekt.

Jojoba
Foto Katja Schulz via Flickr

Jojoba olie

De jojoba olie wordt gewonnen uit de zaden, ook wel bonen genoemd. Na zes maanden wordt door koude pressing de olie gewonnen. Deze olie stolt bij lagere temperaturen. Het grote voordeel van deze olie is dat ze niet bederft. Daardoor wordt ze veel gebruikt in cosmeticaproducten. Deze olie is een uitstekende natuurlijke antioxidant.

Jojoba olie
Foto door Alesia Kozik via Pexels

1 – Jojoba olie voor nagels en nagelriemen.

Jojoba olie is een voedende olie die uiterst geschikt is voor de verzorging van je nagels en nagelriemen. Het zal de nagels en nagelriemen voeden en beschermen met als gevolg dat je nagels sterker worden. Eens de olie volledig werd opgenomen, is het een ideale voorbereiding voor het lakken van de nagels.

2 – Jojoba olie voor de verzorging van je handen.

Het fijne aan deze olie is dat ze snel door de huid wordt opgenomen. Je kan dus zonder problemen je handen met jojoba olie insmeren en kort daarna je activiteit hervatten zonder last te hebben van vette handen. De olie zorgt voor een soepele huid en zegt vaarwel tegen droge handen. Het fijne is dat het een langdurig effect heeft. Je handen zien er lang mooi verzorgd uit.

3 – Jojoba olie voor de verzorging van je lippen.

Wind en koude kunnen onze lippen beschadigen. Lipbalsems zijn soms niet altijd krachtig genoeg om dit tegen te gaan of om de schade aan de lippen te herstellen. Jojoba olie dringt diep door in de huid en beschermt je lippen optimaal. Het neemt de roodheid weg bij beschadigde lippen en maakt de lippen onmiddellijk soepel zodat je lippen niet meer pijnlijk aanvoelen. De olie wordt ook snel opgenomen. Het fijne hieraan is dat je niet met vette lippen moet rondlopen. Je voelt onmiddellijk het verschil en zelfs de dag erna voelen je lippen al veel gezonder aan door het langdurig effect van deze olie.

Voordelen van jojob aolie voor je ippen.
Foto door Drais Pereyra via Pexels

4 – Jojoba olie als basis voor een egaal resultaat met zelfbruiners.

Een zelfbruiner kan soms een vlekkerig resultaat geven. Voornamelijk op plaatsen waar de huid iets droger of ruwer is zoals op ellebogen en knieën. Smeer je lichaam eerst in met jojoba olie. Deze olie wordt snel opgenomen door de huid zonder de huid vettig te maken. Dit is de ideale basis voor een zelfbruiner.

5 – Jojoba olie als extra voeding voor je hoofdhuid en haarpunten.

Jojoba olie is een natuurlijk antioxidant en dus uitstekend voor de behandeling van de droge, gevoelige of jeukende hoofdhuid. Jojoba olie zal je dan ook vaak terugvinden in haarproducten. Verdeel een paar druppels op je vingertoppen en masseer dit in je hoofdhuid. Voor extra verzorging kan je ook wat olie op je haarpunten aanbrengen.

6 – Prachtige zomerbenen met jojoba olie.

Maak je benen rokjesproof met jojoba olie. Heb je last van een gevoelige huid tijdens of na het scheren dan kan je je benen alvorens te scheren eerst insmeren met jojobaolie. Het voorkomt een branderig gevoel en zorgt dat je huid sneller herstelt na het scheren. Je benen insmeren met jojoba olie is uitstekend tegen bijvoorbeeld de droge huid die je wel eens kan hebben op je scheenbenen. Je benen zien er onmiddellijk stralend uit zonder vet aan te voelen.

7 – Jojoba olie voor zachte voeten.

Iedereen toont graag verzorgde voeten bij het dragen van sandaaltjes of open schoenen. Smeer je voeten in alvorens slapen te gaan. De volgende ochtend zullen je voeten zacht aanvoelen. Geen droge plekken meer en zelfs je hielen zien er als nieuw uit door de voedzame werking van deze olie. Het feit dat deze olie een natuurlijke antioxidant is, is hier terug een groot voordeel.

8 – Jojoba olie na het zonnebaden.

Jojoba olie maakt de huid soepel en voedt de huid. Hij verzacht je huid na zonnebrand en laat de huid stralen. Opgelet: deze olie is niet geschikt om aan te brengen alvorens je de zon ingaat aangezien deze olie geen Uv-stralen tegenhoudt. Maar hij kalmeert en verzorgt de huid na het zonnebaden. Het leuke is dat deze olie heel snel door de huid wordt opgenomen.

9 – Joboba olie als basis voor je make-up.

Bepaalde foundation kan soms te zwaar zijn voor je huid. Is je foundation te dik voor een mooi resultaat dan doet jojoba olie wonderen als je je huid hiermee eerst insmeert. Breng daarna wat foundation aan en je zal merken dat je deze gemakkelijk egaal over je huid kan verdelen met een natuurlijker resultaat. Het voorkomt ook de vorming van vervelende lijntje die je soms kan hebben met foundation. De huid voorbereiden met jojoba olie zorgt voor een natuurlijker eindresultaat.

Jojoba olie is uitstekend als basis voor je make-up.
Foto door Andrea Piacquadio via Pexels

10 – Joboba olie om huiduitslag te voorkomen.

Jojoba olie is een natuurlijke antioxidant. Heb je last van huiduitslag of onzuivere huid dan is jojoba olie een uiterst geschikte olie om te gebruiken. Hij zuivert en herstelt de huid zonder de huid vet te maken of de poriën te verstoppen. De dag erna merk je al een verschil. Ben je op zoek naar een olie die je huid terug in balans brengt en je ook een gezonde mooie uitstraling geeft, dan is jojoba olie ideaal.

Gebruik jij soms natuurlijke oliën om je huid te verzorgen?

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “De voordelen van Jojoba olie – 10 toepassingen

 1. Mieke | Mieks Mind

  april 12, 2022 at 9:50am

  Ik gebruik zeker wel eens natuurlijke oliën. Fijne toevoeging aan je skincare vind ik dat

 2. Deborah

  april 7, 2022 at 6:02pm

  Ik heb nooit geweten dat JoJoba olie voor zoveel doeleinden gebruikt kon worden. Zeker handig om in de kast te hebben staan!! En het is helemaal waar; iedere olie voelt weer anders aan.

 3. frederique

  april 2, 2022 at 3:28pm

  Ik gebruikte vroeger producten op basis van jojoba voor mijn huid, had geen idee dat het ook voor je haar gebruikt kon worden. Maar fijn spul, ja.

 4. Elena-Katerina Pirmouss

  maart 29, 2022 at 10:21pm

  Ik wist niet dat je jojoba olie voor zoveel zaken kan gebruiken. Deze olie moet ik zeker even in huis halen omdat ik sommige oliën soms wat te zwaar of te vet vind. Leuk artikel.

  • Auteur

   EvenDelen.be

   april 8, 2022 at 10:59am

   Dan kan ik jojoba olie echt wel aanraden. Het is een fijne olie die snel door de huid wordt opgenomen. Soms gebruik ik hem ook om even een kleine wonde op mijn handen mee in te smeren zodat het korstje soepel blijft.

  • Auteur

   EvenDelen.be

   maart 29, 2022 at 7:34pm

   Ik gebruik het ook regelmatig in mijn haren voor het slapen gaan. Fijn dat deze olie zo licht is en makkelijk opgenomen wordt.

 5. Tanja

  maart 28, 2022 at 11:33am

  Wauw, wat een prachtig product voor je huid is de jojoba-olie. Zeker een must have voor in je badkamer!

  • Auteur

   EvenDelen.be

   maart 29, 2022 at 7:35pm

   Ik ben er helemaal verzot op vooral omdat ze niet vet aanvoelt en ik de dag erna nog voel hoe soepel mijn huid is.

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!