Trouweloos – Karin Slaughter – Review

Trouweloos is het vijfde deel in de succesvolle Sara Linton-reeks, waarin Karin Slaughter bloedstollende spanning combineert met levensechte personages. Hier vertel ik iets meer over dit boek en wat ik er van vond.

Trouweloos is niet het eerste boek uit deze serie dat ik lees. Hoewel het een serie is, kan je best een boek gewoon afzonderlijk gaan lezen. Ook de locatie van de boeken varieert, zo heb je een aantal boeken in Grant County, Atlanta en Georgia. Het hoofdpersonage is uiteraard, Sara Linton, maar afhankelijk van de locatie van de boeken komen er andere hoofdpersonages bij. Dit zorgt uiteindelijk toch wat voor afwisseling.

Trouweloos Karin Slaughter

Wie is Karin Slaughter?

De kaft vertelt ons het volgende over Karin Slaughter:

Met haar ijzingwekkende thrillers verwierf Karin Slaughter (1971) internationaal de titel "Koningin van de suspense", lof van haar collega-misdaadschrijvers en een schare trouwe fans.
In de Sara Linton-reeks verschenen achtereenvolgens Nachtschade, Zoenoffer, Een lichte koude huivering, Onzichtbaar, Trouweloos en Onaantastbaar.  Buiten de reeks om schreef Karin Slaughter Triptiek en Versplinterd.

Karin Slaughter is een Amerikaans thrillerschrijfster geboren in een kleine stad in de staat Georgia. Haar boeken werden uitgegeven in meer dan 120 landen waarvan er meer dan 35 miljoen exemplaren wereldwijd werden verkocht.

Waarover gaat het boek?

Wat verklapt de kaft over het boek?

Een wandeling in de bossen neemt een sinistere wending als inspecteur Jeffrey Tolliver en kinderarts Sara Linton op het lichaam van een meisje stuiten in een met aarde bedekte kist.
Ze ziet eruit alsof ze letterlijk is doodgeschrokken.
Als Sara het lichaam onderzoekt, ontdekt ze iets gruwelijks, iets wat zelfs haar schokt.
Detective Lena Adams, geroutineerd maar zwaar op de hand, wordt van vakantie teruggeroepen om met het onderzoek te helpen.  Al snel leidt het spoor naar een naburige plaats, een geïsoleerde gemeenschap en een huiveringwekkend geheim.

Meer reviews kan je ➡ HIER ⬅ terugvinden.

Wat vond ik van ‘Trouweloos’?

Het hoofdverhaal van Trouweloos, namelijk de moord en de zoektocht naar de moordenaar, is best goed geschreven.

Echter is het eerste deel van het boek veel te langdradig omdat Karin Slaughter, naar mijn gevoel, zich te veel verliest in de privézaken van de hoofdpersonages. Als je er voor kiest om een thriller te lezen van Karin Slaughter dan wil je ook een spannend verhaal krijgen en geen half dramaverhaal over de hoofdpersonages.

Ik wil dat een thrillerschrijfster mijn brein aan het werk zet om de dader te vinden in plaats van mij neerslachtig te maken door alle dramamomenten tussen de hoofdpersonage waar ik mij al heel snel aan ging ergeren.

Pas in de tweede helft van het boek werd het terug een stuk interessanter, de focus ging terug naar het hoofdverhaal en het tempo werd opgedreven. Dit maakte mijn ergernissen voorheen terug goed. Het tempo stijgt en stap voor stap kom je dichter bij de ontrafeling van het verhaal. Het verhaal zit best goed in elkaar en toen het boek uit was, bleef ik toch achter met een goed gevoel over het boek.

Boeken
Heb jij ook al boeken gelezen van Karin Slaughter?
Print Friendly, PDF & Email

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!