Lijk ik nu echt op Meryl Streep?

Jij lijkt op Meryl Streep” kreeg ik een tijdje terug als reactie op één van mijn Instagram Posts. Ik liet deze reactie een minuutje bezinken, bedankte de persoon in kwestie voor de leuke reactie, en vergat daarna al snel de vergelijking.

Toen ik deze morgen een mailtje ontving van de hoofdredactrice van het nieuwe online magazine MAG waarin ze me onder andere ook attent maakte op mijn gelijkenis met Meryl Streep, moest ik er toch even langer bij stilstaan.

Meryl Streep

Meryl Streep hoeft eigenlijk niet echt voorgesteld te worden. Ik ben er steevast van overtuigd dat iedereen dit icoon kent. Zo heeft ze ontzettend veel hoofdrollen op haar naam staan waarvoor ze tientallen keren werd genomineerd op de Oscars en ook een aantal Oscarbeeldjes mee naar huis mocht nemen. Nadat ze voor de 21ste keer genomineerd werd, verscheen ze in 2012 ook in de Guinness World Records voor de meest genomineerde actrice in de filmgeschiedenis.

Ook kreeg ze in 2014 de Medal of Freedom overhandigd door President Obama. Dit is de hoogste onderscheiding die de Amerikaanse regering aan een burger kan geven.

Telkens slaagt Meryl Streep erin om moeiteloos een diversiteit aan personages op een indrukwekkende manier weer te geven op het witte doek. Denk maar aan haar rollen in films zoals Kramer vs. Kramer (1979), Sophie’s Choice (1982), Out of Africa (1985), Doubt (2008), The Iron Lady (2011) maar ook The Devil Wears Prada (2006) en haar verrassende zangtalenten in Mamma Mia! (2008) en zo veel meer …

Waar komt de vergelijking met Meryl Streep vandaan?

Bij deze vraag bleef ik vandaag dus even langer staan. Ook merk ik dat deze vergelijkingen er komen naar aanleiding van mijn foto op mijn website. Dus vergeleek ik even deze foto van mezelf met foto’s van Meryl Streep.

Deze foto hieronder werd ergens in februari genomen. Om mijn blog wat persoonlijker te maken, heb ik dan ook deze foto gebruikt op EvenDelen.be.

Hieronder kan je een foto terugvinden van Meryl Streep. Zie ik nu echt gelijkenissen?

Ik vind het best moeilijk om mezelf te vergelijken. Het valt me wel op dat we beiden een vrij hoog voorhoofd hebben. De neus is compleet verschillend. Wat me ook opvalt zijn de hoge jeukbeenderen die voor de ‘kaakjes’ zorgen. Hoe zit het met de kin? De ogen en de mond kan ik echt niet oordelen.

Hoewel er misschien wel lichte gelijkenissen te vinden zijn tussen de twee foto’s, je zou deze niet direct maken als je me morgen op straat zou tegenkomen, denk ik.

Wat denken jullie? Zien jullie een gelijkenis met Meryl Streep of in het geheel niet?
Hebben mensen tegen jou ook al gezegd dat je op iemand lijkt?
Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Lijk ik nu echt op Meryl Streep?

 1. Elena-Katerina Pirmouss

  juni 9, 2022 at 10:05pm

  Ja hoor, als je de foto’s bekijkt zie je echt wel gelijkenissen. Meestal zien anderen dat sneller dan jezelf.

 2. Tine de Jong

  juni 9, 2022 at 2:23pm

  Je zou als look a like inderdaad er voor door kunnen gaan..Men zegt toch altijd dat een ieder een dubbelganger ergens heeft. En jij hebt de jouwe gevonden. ;))

 3. Teresa Dankerlui

  juni 5, 2022 at 9:57am

  De mond, ‘darling’. Cindy ‘Streep’, via een mailtje over mijn Google Search Console-pagina, zag ik dat er vanuit uw site naar MAG was ge-‘linkt’. Ik ging dus even kijken en toen zag ik deze geweldige tekst hierboven. Onmetelijk bedankt hiervoor!

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!