Mobiele airco Eden ED-7007 – Review

Tijdens de zomermaanden kunnen de temperaturen nogal de hoogte in gaan. Vele mensen beslissen dan om een mobiele airco aan te schaffen om zo voor koelte te zorgen in huis. Wij kozen voor een budgetvriendelijke mobiele airco van het merk Eden. In dit artikel kan je meer lezen over deze airco en wat wij van dit toestel vinden.

EvenDelen.be Mobiele Airco Eden ED-7007 Review
Mobiele Airco Eden ED-7007

Waarom een airco?

Hoewel onze zolderkamer geïsoleerd is, lopen de temperaturen bij warm weer al snel tegen de 28-30 graden en dan spreek ik nog niet over de temperaturen bij een hittegolf. Een ventilator kan deze temperaturen echt niet aan. Ook niet als ik hem lang voor ik ga slapen aanzet.

De laatste dagen stond ik op met barstende hoofdpijn die een ganse dag bleef hangen. Slapen bij te hoge temperaturen is dus echt niet bevorderlijk. De kamer voelt al snel heel benauwd aan met een gebrek aan zuurstof, zelfs al staat het raam de ganse nacht open. Omdat de zomer eigenlijk nog maar pas op gang is, besloot ik op zoek te gaan naar een mobiele airconditioner.

Mobiele airco Eden ED-7007

Na een lange speurtocht op Bol.com kwam ik terecht bij een budgetvriendelijke airconditioner die ook nog eens in promotie was. Zo betaalden wij 160 euro in plaats van 199,99 euro. Uiteindelijk was het een beetje een gok, aangezien wij nog nooit van het merk Eden gehoord hadden.

Deze Eden airco is best compact (33 cm x 68 cm x 28 cm) met een minimalistisch design. Fijn is dat je hem makkelijk kan verplaatsen omdat deze airco voorzien is van wieltjes en ook krijg je er een afstandsbediening bij. Deze airco is voorzien van een verkoelingsfunctie, verwarmingsfunctie en ontvochtigingsfunctie.

EvenDelen.be Mobiele Airco Eden ED-7007 Review
Display Mobiele Airco Eden ED-7007
De Eden airco 60 m3 heeft de volgende specificaties: 
- Energielabel A
- Vermogen 785 Watt
- Koelvermogen 7000 BTU
- Weegt 18 kg
- Ruimte met hoge warmtelast 16 m²
- Ruimte met lage warmtelast 25 m²
- Geluidsniveau 65 dB
- Snoerlengte 1m80

De installatie van de Eden ED-7007

Bij deze airco krijg je ook een gratis raamafdichtingskit die je kan gebruiken bij schuiframen. Aangezien ik deze airco het hele jaar door op de zolderkamer zal laten staan, hebben wij voor een meer permanente en mooiere installatie gekozen door een opening te maken naar de kruipzolder waar de buis mooi door past. Voor het onderhoud van de airco kunnen we makkelijk de airco een beetje naar voren verrijden.

De installatie van deze airco is dus super simpel!

Tevreden over onze aankoop?

De installatie was super simpel dus dat is al een goed punt. Uiteraard zaten we “op hete kolen” om het toestel onmiddellijk uit te testen. Bij het aanzetten van het toestel viel ons onmiddellijk de kracht van de ventilator op, dus waren we zeker al hoopvol.

Deze ventilator is verkrijgbaar in 3 types. Gezien de zolderkamer niet ontzettend groot is, kozen wij voor het goedkoopste en dus het lichtste type.

Na 10 minuutjes was het verschil van temperatuur in de kamer verbluffend, dus kan ik bevestigen dat dit echt een geslaagde aankoop was. De kamer was direct koel en ook merkte je dat de benauwdheid volledig weg was. Deze airco zorgt er voor dat ik terug goed kan slapen en me terug fit en goed voel als ik opsta.

Foto Pexels – Ron Lach

Tijdens de zoektocht naar een airconditioner las ik veel reacties over het geluid van het toestel. In mijn gedachten is het vanzelfsprekend dat een dergelijk toestel wat lawaai maakt. Echter was dit punt voor mij niet zo belangrijk omdat ik voorheen ook nooit sliep terwijl de ventilator draaide.

Gezien de snelheid waarmee dit toestel de kamer koelt, kost het echt geen moeite om een tiental minuten voor je gaat slapen de airco aan te zetten.

Ik ben super tevreden over dit toestel en we overwegen nu zelf om hetzelfde toestel aan te schaffen voor het bureel. Een aanrader.

Maken jullie ook gebruik van een mobiele airco om de warmte tegen te gaan?
Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Mobiele airco Eden ED-7007 – Review

 1. Wanda

  juli 21, 2022 at 6:50pm

  Wij hebben zo’n zes jaar geleden twee airco’s aangeschaft, eentje in woonkamer en eentje in de slaapkamer. Een super investering want anders is het bij ons net zo warm als buiten, we wonen namelijk op een omgebouwde voormalige zolderetappe.

 2. Tessa

  juli 19, 2022 at 8:51am

  Fijn dat het zo’n goede aankoop is geweest. Zelf heb ik een ventilator

 3. Linda Swinkels

  juli 19, 2022 at 8:37am

  Nee hier geen airco, ik kan niet goed slapen als ik veel geluid hoor

 4. Claire

  juli 18, 2022 at 9:46am

  Wat een perfect artikel voor vandaag met deze heerlijke zomerhitte! Het klinkt erg goed!

 5. Aritha

  juli 9, 2022 at 5:49pm

  Wij hebben ook een airco in het kantoor. Een goeie die je niet hoort. Als ik de deur van het kantoor (aan huis) openzet dan wordt het in de keuken ook een beetje koeler.

  Op zolder zet mijn zoon het raam open, voor het open raam zet hij zijn grote ventilator aan op hoogste stand. De ventilator zuigt de warme lucht uit de kamer waardoor er een luchtdrukverschil ontstaan en er koele buitenlucht door het raam naar binnen kan worden gezogen.

 6. Nicole Orriëns

  juli 5, 2022 at 1:39pm

  Wij hebben vaste airco. Net als jij is onze slaapkamer op zolder en het wordt daar echt verschrikkelijk heet. Daar kun je echt niet tegenaan koelen. Het enige wat helpt is onze airco. Het is de beste aankoop ooit!

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!