Onze dierentuin

Op vaderdag hebben we aan gezinsuitbreiding gedaan. Chewey, onze Duiterse Herder pup maakt alles nu compleet.

Yep, we kunnen het ondertussen een dierentuin gaan noemen. In totaal hebben we nu 7 katten, 2 honden, een gekko en een aantal kippen.

Rex

De hond die we al hadden is Rex. Een pub die mijn vriend in huis nam, die deels bij hem en deels bij zijn ouders woont. Rex werd samen met zijn broertjes en zusjes ‘ergens’ achtergelaten. Gelukkig werd het nestje pups gevonden en vond Rex een mooie thuis. Hij is een kruising tussen een windhond en een Stafford en is ondertussen 9 jaar.

Rex

Pepoes

Pepoes heb ik meegenomen als kitten van bij mijn overbuur, die koeienboer was. Het was het eerste kitten dat naar me toe kwam en in mijn vingers beet. Het was liefde op het eerste zicht. Ik had bij die boer al veel kittens zien dood gaan en deze zou ik een goede thuis geven. Het katertje kreeg de naam Pepoes. Pepoes heeft als unieke eigenschap dat hij honden rustig maakt. Hij is als kater heel meegaand. Op een heel subtiele manier dwingt hij respect af bij alle andere katten en zorgt hierdoor dat er ‘orde’ is onder de katten. Hij is ondertussen 9 jaar.

Pepoes

Levi

Levi is een echte buitenkater. Ooit werd hij binnen gebracht bij een asiel. Rex is samen met mijn vriend naar het asiel geweest om een kat te kiezen. Terwijl alle katten wegliepen van Rex, was Levi de enige die naar hem toe kwam. De keus was snel gemaakt. Hij is ook best een macho. De witte ring op het uiteinde van zijn staart is gewoon super. Hoewel deze kater initieel van mijn vriend is, blijft het grappig dat Levi zich zo makkelijk door mij laat aanraken terwijl hij mijn vriend wel eens een tik verkoopt. Levi is nu 7 jaar oud.

Levi

Misky

Misky heb ik ook weggehaald van bij dezelfde boer waar ik Pepoes gaan halen ben. Ik vond 3 piepkleine kittens en de moederpoes was nergens meer te bespeuren. Later heb ik vernomen dat iemand van de buren de moederpoes had laten steriliseren omdat die het ook beu waren dat er zoveel kittens het niet overleefden op de boerderij. 2 kittens hebben het spijtig genoeg niet gehaald, maar Misky wel. Ze was ongeveer 1 week oud en ik heb ze met de papfles opgevoed. Ik vind het nog steeds erg dat de andere kittens er zo slecht aan toe waren dat hulp gewoonweg te laat was. Misky is ondertussen ook al 7 jaar oud.

Misky

Tarcin

Tarcin heb ik gekocht van een familie die helaas geen tijd had voor deze kater. Het gezin had 6 kinderen. Ze hadden Tarcin pas 4 maanden en hij was een dekkater. Ik vond het best een beetje zielig als ik zag hoe wild de kids omgingen met Tarcin. Ook zag de kater er niet al te best uit. Tijdens de castratie heeft de veearts haast zijn volledige buik moeten kaalscheren om al de klitten eruit te krijgen. Sinds ik hem in huis gehaald heb, volgt hij me op de voet. Hij is super aanhankelijk en kan het prima vinden met de andere katten. Tarcin is 4 jaar oud.

Tarcin

Poema

Poema was een heel jonge poes van de buren van mijn schoonouders. Ik had het als eerste door dat ze zwanger was. Ik had het gevoel dat de eigenaars meer hondenmensen waren. Ik was dan ook een beetje bang dat, nu ze zwanger was, ze misschien ergens gedropt zou worden. Ik ben naar ze toe gegaan om te melden dat hun kat zwanger was en dat ik ze gerust wou overnemen. De dag zelf kreeg ik Poema al mee naar huis, 9 maand en zwanger. 30 mei 2020 hadden we 4 kittens erbij. 1 is bij mijn schoonouders, 2 bij de beste vriend van mijn man en zelf hebben we er ook eentje gehouden: Lucy-Fur. Poema is nu bijna 2 jaar.

Poema

Lucy-Fur

Lucy-Fur is dus het kitten dat we zelf gehouden hebben. Een mooi tijgertje waar elke andere kat en hond hier een zwak voor heeft. Als Lucy-Fur buiten is, is Levi altijd in de buurt om een oogje in het zeil te houden. Lucy-Fur is speels, lief en ontzettend zelfzeker. Het is mooi om te zien hoe ze zich bij Rex kan nestelen om te slapen.

Lucy-Fur

Lani

Lani heeft mijn vriend ooit met haar broertje gevonden in een bos in de Ardennen. Ondertussen is Lani al 16 jaar. En haar broertjes dat door vrienden werd opgevangen is er ook nog altijd.

Lani

Gerrit de Gekko

Yep, die mogen we natuurlijk niet vergeten. Gerrit de Gekko, draait toch al 10 jaar mee hier en is een vaste bron van animatie voor de poezen.

Gerrit

Een aantal kippen

Uiteraard mogen ‘pa z’n kippen’ niet ontbreken hé.

Pa z’n kippen

… en dan is er nu ook Chewey.

Mijn vriend en ik zijn beiden opgegroeid met honden. Ik ben een katten-magneet, mijn vriend een honden-magneet. Ikzelf ben opgegroeid met 3 Duitse Herders. Nu, na 25 jaar heb ik eindelijk terug het ras waar ik als kind mee opgroeide en altijd al een grote liefde voor heb gehad. Wat ben ik blij dat mijn vriend ook zot is op herders. Voor mij voelt het nu dat de puzzel compleet is. Chewey komt van een varkensboerderij. Rex zorgt mee voor de opvoeding. En leuk om te zien hoe de katten hier zo fijn mee omgaan. De familie is compleet.

Chewey

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Onze dierentuin

 1. Soraya

  december 28, 2021 at 1:02pm

  Leuk dat jullie een gezinsuitbreiding hebben gedaan! Jullie hebben veel huisdieren. Wij 6 katten hoor daar niet van. Schattige ook de dieren en mooie fotos! Ze zijn allemaal wel heel verschillend.

 2. Jadis

  juli 9, 2021 at 8:49am

  Ik ben gek op dieren, wij hebben 2 ragdolls en ze zijn zo fijn en lief. Ooit een hondje lijkt me ook leuk.

 3. Amina - Imfeelinggood.nl

  juli 7, 2021 at 9:50pm

  Jeetje zeg, wat zou ik graag een keertje een kop koffie bij je komen drinken want ik ben GÉK op dieren. Maar ik ben zo allergisch voor katten. Heb zelf ook een buitenpoes, Lilly, ze is vandaag 10 geworden. Een Sibeer. Dat gaat door haar weinige Fel D1 eiwit wel goed met m’n allergie gelukkig. Geniet van je dieren en nu ook van die mooie herder erbij! Dieren zijn engeltjes op aarde zeg ik altijd 🥰

 4. Claire

  juli 7, 2021 at 9:34am

  Ahhhhh wat een schatjes allemaal en wat een prachtig gezin hebben jullie! Super mooi om alle verhalen te lezen. Inspirerend ook. In feite hebben jullie je eigen sanctuary. Hoe mooi!

 5. Tine de Jong

  juni 27, 2021 at 1:01pm

  Wat een gezellige beestenboel is het bij jullie. Vroeger ook eens een gekko gehad maar door ouderdom gestorven. Ook onze hond is er niet meer maar wel voor altijd in mijn gedachten en ook al haar herinneringen staan op beiden websites en op mijn YT kanaal. Mooie website heb je trouwens.
  Groetjes, Tine

 6. Rosalyn

  juni 23, 2021 at 11:51am

  Leuk om meer over jullie dieren te lezen. Wat grappig dat jullie ook een gekko hebben. Dat hoor je niet vaak 🙂 Lucy-fur lijkt heel veel op mijn kat, al is die juist erg onzeker.

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!