PANIC – Amazon Original

Op 28 mei lanceerde Amazon Prime Video het eerste seizoen van de serie PANIC. Ik ben nogal kieskeurig als het op films en series aankomt. En bij de meeste series haak ik na 1 aflevering al af. Hieronder kan u mijn review – zonder spoilers – lezen. Dit artikel is mijn eerste review, laat maar weten wat jullie ervan vinden.


Omschrijving volgens Amazon

In het vergeten stadje Carp, Texas, is paniek de enige uitweg. Elke zomer riskeren de afgestudeerden hun leven door te strijden in een reeks uitdagingen om zo kans te maken op een som geld die hun leven kan veranderen. Na de dood van twee spelers is de inzet – en het gevaar – nog nooit zo hoog geweest. Deze zomer komen er drieëntwintig spelers in het spel. Ze zullen nooit meer hetzelfde zijn. Er zal maar één winnaar zijn. Laat het spel beginnen.

Deze reeks plaatst zich onder de categorie Young Adult, Drama – 16+.

Cast : Olivia Welch, Mike Faist, Jessica Sula, …


Laat het spel beginnen. Echt, alweer?

Wie kent nu niet The Hunger Games? Iedereen toch? Dus bij het lezen van de omschrijving dacht ik al snel “Hier gaan we weer”. Hoewel ik fan ben van The Hunger Games en ook de boeken heb gelezen, had ik echt geen zin in een ‘afkooksel’ ervan. Dat is hetzelfde als het coveren en nogmaals coveren van een superhit. De kans dat de cover minstens even goed is, is best klein.

Toch is dit verhaal anders en vind ik persoonlijk dat de omschrijving gegeven door Amazon een verkeerd beeld geeft van deze serie. Een belangrijk feit en groot verschil is bijvoorbeeld dat de afgestudeerden niet verplicht zijn om deel te nemen aan ‘The Games’. Ze worden eerder gelokt door de te winnen prijzenpot van het spel. Ook kunnen ze op elk moment uit het spel stappen. In het stadje Carp leven tal van gezinnen in trailers. Deze kinderen hebben weinig uitzicht op een goede toekomst of de keus om Carp te verlaten om verder te studeren….


Waarom ik bleef kijken.

Na de eerste aflevering was ik nog steeds aan het twijfelen. Maar aangezien die aflevering me nu ook niet direct irriteerde en ik niet veel zin had om naar iets anders op zoek te gaan, besloot ik om aflevering 2 ook een kans te geven.

Ik ga even verder met de vergelijking met The Hunger Games omdat ze deze serie hiermee ook in de media vergelijken en ik hier niet 100% mee akkoord ben. Bij de serie Panic gaat het hem over meer dan de spelen en wie er gaat winnen. Je weet namelijk niet ‘wie’ er achter deze georganiseerde spelen zit? Wie is wie? En dat onderdeel zorgde ervoor dat ik steeds verder keek. Steeds werd mijn nieuwsgierigheid geprikkeld. En voor ik het wist zat ik aan de laatste aflevering.


The mood.

Waar ik het meest bang van was, toen ik met deze serie startte, was de mood van de serie. Gaat het een donkere, depressieve mood zijn? Neen, dat was het gelukkig niet. Misschien te veel drama, want dan haak ik al snel af? Ook al niet. Gaan ze het verleden van elk karakter tonen zodat alles langdradig zal zijn? Uiteraard komen een paar zaken aan bod maar dit houden ze kort en krachtig. Dus geen langdradig gedoe. Of hey, te kinderachtig aangezien het een Young Adult is? Wel ik heb me niet direct aan iets zitten storen. Gaan er veel gore scenes in zitten om zo het publiek te choqueren? Neen!


Besluit.

Hoewel ik me deze series binnen een jaar of zo, niet echt meer zal herinneren, heb ik er best van genoten. De twist in het verhaal sprak me wel aan. Uiteindelijk vind ik het best goed geschreven en dat merkt je vooral naar het einde toe. Is het geloofwaardig? Nou, dat nu ook weer niet. Toch was het nog niet te overdreven om te stoppen met kijken. Elke aflevering werd vlot in elkaar gestoken en is zeker niet langdradig en over-dramatisch. Ook is het een korte serie met 10 afleveringen die ik zonder probleem heb kunnen bingewatchen. Er is ook niet echt een open einde. Dus de makers kunnen zich baseren op het succes om een eventuele 2de seizoen te maken of niet. Zijn er betere series? Uiteraard! Is het een ‘must watch’. Niet bepaald. Maar ik kan het wel aanraden als je even geen inspiratie hebt, alle andere zaken al gezien hebt en je even tijd hebt om een korte serie op een snel tempo te bekijken.

Huidige IMDB score 6,4/10 – 4,4K beoordelingen.

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “PANIC – Amazon Original

 1. lindaschrijfthetop

  juli 1, 2021 at 3:23pm

  Wat fijn dat de serie je toch goed is bevallen. Geen toppertje maar wel makkelijk te bekijken. En niet langdradig, zeer belangrijk.

 2. Gemma

  juli 1, 2021 at 1:06pm

  Ik ben meer van de films dan van de series. Je blijft zo kijken van series… 🙂

 3. Nicole Orriëns

  juni 30, 2021 at 11:19am

  Mijn man en ik kijken deze serie ook, we zijn geloof ik bij aflevering 6. Maar ik heb wat moeite om de aandacht erbij te houden. Misschien moeten we hem gewoon gaan bingen ; )

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!