Koop jij nog het boek ? Of download je het E-book?

Er zijn periodes dat ik niet veel boeken lees en dan zijn er momenten dat ik het ene boek na het andere aan het verslinden ben. En nu voel ik de kriebels weer. Het verlangen om de wereld om me heen even te vergeten en volledig op te gaan in een spannend boek.


Jaren terug had ik ontzettend veel boeken in mijn bibliotheek staan. Maar ook ben ik veel verhuisd en niets is lastiger dan kilo’s boeken te versleuren. Op een dag heb ik al mijn boeken naar de tweedehandswinkel gebracht. En daar zat ik dan plots …. zonder boeken.

Foto door Oziel Gómez via Pexels


Dus ben ik overgestapt naar E-books. Als ik de folder op mijn PC even bekijk met al mijn E-books, zie ik dat ik maar liefst 428 boeken heb. Stel je voor dat ik al deze boeken in papierversie had … dan had ik al wat extra bibliotheekkasten moeten aanschaffen.

Opvallend is dat alle boeken die ik lees als E-book, Engelstalig zijn. Na jarenlang Engelse boeken te hebben gelezen was het ontzettend wennen om terug een boek in het Nederlands te lezen.

Foto door Adrienne Andersen via Pexels


Heb ik nu uitsluitend E-books? Nou, dat nu ook weer niet. Regelmatig koop ik nog steeds boeken in de tweedehandswinkel. Soms verkopen ze een kartonnen doos vol met verschillende genres boeken voor een paar euro. Daar kan ik dan moeilijk aan weerstaan. Ideaal om even je grenzen te verleggen.


Als ik een boek kies, kies ik meestal voor een ‘serie’. Het duurt nogal alvorens ik de boeken gevonden heb, die me echt aanspreken. Is het eerste boek in een serie een hit voor mij, dan weet ik dat er me nog veel leesplezier te wachten staat. Uiteraard heb je boeken die je al terug snel vergeten bent. Anderzijds hebben je boeken waar je niet kan wachten op de volgende uit deze serie. En dit zijn dan de boeken die ik graag aankoop als boek om in mijn bibliotheek te zetten. Het zijn meestal ook wel boeken die ik jaren later nog wel eens lees.


Het genre waar ik steeds naar op zoek ga zijn thrillers / crimeseries met een sterk vrouwelijk karakter in de hoofdrol. Zo ben ik verzot op boekenreeksen zoals Helen Grace – serie geschreven door M.J. Arlidge.

Helen Grace Serie :

1 - Eeny Meeny
2 - Pop Goes the Weasel
3 - The Dolls House
4 - Liar Liar
5 - Little Boy Blue
6 - Hide and Seek
7 - Love Me Not
8 - Down to the Woods
9 - All Fall Down
10 - Truth or Dare

Ook heb ik een lange tijd verschillende reeksen onder het genre ‘Paranormal – Science Fiction & Fantasy’ gelezen. Zo heb ik bijna alle boeken van Jeaniene Frost gelezen. De beste serie van haar zijn de boeken in de reeks ‘Night Huntress’. Ook alweer een reeks met een Kick-Ass vrouw in de hoofdrol. Toch gaat mijn voorkeur nog steeds uit naar het Crime-genre.

Night Huntress Serie :

1 - Halfway to the Grave
2 - One Foot in the Grave
3 - At Grave's End
4 - Destined for an Early Grave
5 - This Side of the Grave
6 - One Grave at the Time
7 - Up From the Grave
8 - A Grave Girl's Getaway
9 - Outtakes From the Grave

Kies jij voor het boek of download je liever het E-book?
Lees je graag series of toch liever stand alone boeken?

Ik hoor het graag in de reacties.

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Koop jij nog het boek ? Of download je het E-book?

 1. Liesbethblogt

  juli 21, 2021 at 7:42pm

  Wij lezen echt totaal andere dingen, maar de bovenste serie die ken ik wel qua cover. Ik lees nooit meer op mijn e-reader, alleen echte boeken en alles tweedehands. Maar dat qua meer boekenkasten tja daar ben ik wel bekend mee.

 2. Zefanja

  juli 20, 2021 at 9:43am

  Zelf ben ik ontzettend van de luisterboeken, dit geeft mij de mogelijkheid om te luisteren terwijl ik ondertussen iets anders aan het doen ben en ik merk dat het dan ook beter blijft hangen. Wat betreft het genre ben ik een zelfhulpboeken freak en ik begin meer interesse te krijgen in mensen hun persoonlijke verhaal.

  • Auteur

   9livescatsetc

   juli 20, 2021 at 9:49am

   Hallo Zefanja
   Wel, luisterboeken heb ik nog nooit gedaan.
   Ik weet ook niet echt hoe dit werkt.
   Heb je daar een speciale app of software voor nodig.
   Ik denk dat dit echt wel iets voor mij zal zijn.
   Bedankt voor deze heel goede tip.

   • Zefanja De Punaisepoetser

    juli 20, 2021 at 7:39pm

    Momenteel gebruik ik Storytel, de eerste periode was gratis.
    Het is super makkelijk, je kan het installeren op je telefoon en het leuke is dat op deze app ook e-boeken te vinden zijn en een deel van de boeken zijn er om te lezen EN luisteren.

 3. Tine de Jong

  juli 17, 2021 at 10:30am

  Ben in de zomer echt een boekenworm en koop ze niet maar haal ze bij zo een mini bieb of eens bij een kringloopwinkel. En als het verhaal mij aanspreekt wat geschreven is aan achterzijde dan neem ik deze mee. En ik heb geen favoriete genre. Verder heb ik een groot assortiment aan natuurboeken dus leesvoer zat. Wens je voor nu mooie dagen.,

 4. Rosalyn

  juli 16, 2021 at 3:40pm

  Ik lees het liefst gewone boeken en deel die dan met vriendinnen, zodat we geen last hebben van overlopende boekenkasten 😉 De serie van M.J. Arlidge spreekt me wel aan, maar ik heb een keer een kort verhaal van deze schrijver gelezen, wat me tegen hield om aan de serie te beginnen. Nu jij dit zo opnoemt, moet ik het toch maar eens proberen 🙂 Wellicht vind je de Lynley-serie van Elizabeth George leuk. Dat zijn wel dikke boeken, maar ik geniet er altijd van. Stand alone of serie maakt mij eigenlijk helemaal niets uit 🙂

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!