Thrillerserie D.I. KIM STONE van Angela Marsons.

De thrillerserie D.I. Kim Stone van Angela Marsons kan ik je zeker aanraden. Ik verslond het ene boek na het andere. Hierbij een compleet overzicht.

Angela Marsons is misschien nog niet zo heel gekend bij ons, maar in de UK is ze razend populair met haar thrillerserie D.I. Kim Stone.

Uiteindelijk merk je wel een paar gelijkenissen met het hoofdkarakter uit de boekenserie van M.J. Arlidge, zijnde Helen Grace.

Toch kan ik zeggen dat ik van beide series ontzettend genoten heb.

Ik verslond het ene boek na het andere. In deze serie is de spanning weeral zo hoog dat ik een boek moeilijk kan wegleggen. Elke hoofdstuk wordt dusdanig afgesloten dat je automatisch het volgende wil lezen.

Hieronder kan u de boeken en een korte omschrijving terugvinden. Het eerste boek in deze serie is ‘Silent Scream’. Later werd er ook een extra ‘proloog’ uitgebracht met de titel ‘First Blood’.

Hou je van een sterk vrouwelijk karakter, die zelf al een leven achter de rug heeft, haar mannetje weet te staan en niet altijd maar de regeltjes volgt? En dit in combinatie met de nodige spanning en goede twists? Dan kan ik je deze serie aanraden!


Angela Marsons First Blood

First Blood

Ontdek waar het allemaal begon voor Kim en haar team.

Wanneer het lichaam van een jonge man wordt gevonden, haasten Kim en haar nieuwe team zich naar de plaats delict.

Bij het doorzoeken van het huis van het slachtoffer ontdekt Kim de slaapkamer van een klein meisje en een verborgen laptop. Waarom is zijn zus opgelucht om te horen dat hij dood is en waar is de rest van zijn familie?

Terwijl Kim de duistere geheimen achter de zaak begint te ontrafelen, ontdekt DC Stacey Wood een verontrustende gelijkenis met de recente moord op Lester Jackson. Maar dat is niet alles wat Stacey vindt…


Angela Marsons Silent Scream

Boek 1 – Silent Scream

Vijf mensen staan rondom een ondiep graf. Ze hebben om de beurt gegraven. Een graf voor een volwassene zou nog langer hebben geduurd.

Een gewurgde schooldirectrice blijkt slechts het begin van een reeks gruwelijke moorden die de inwoners van Black Country doet huiveren. Na een lugubere vondst in een voormalig weeshuis realiseert detective Kim Stone zich dat de dader van al deze misdaden één en dezelfde is en dat hij al dertig jaar actief is.


Angela Marsons Evil Games

Boek 2 – Evil Games

Niet lang nadat hij zijn gevangenisstraf heeft uitgezeten, wordt een veroordeelde verkrachter vermoord en verminkt aangetroffen. Het blijft niet bij één lijk.

Als er meer slachtoffers worden gevonden die op dezelfde gruwelijke wijze zijn omgebracht, vermoedt detective Kim Stone dat er een kwaadaardig genie bezig is. Het lijkt een pervers experiment waarbij slachtoffers van misdrijven worden aangemoedigd om de rollen om te draaien.

Kim zal diep moeten graven om de waarheid boven tafel te krijgen, met het risico dat de genadeloze dader zijn aandacht verlegt naar Kim zelf.


Angela Marsons Lost Girls

Boek 3 – Lost Girls

Twee negenjarige meisjes, Charlie en Amy, verdwijnen. Hun families belanden in een nachtmerrie. Een bericht bevestigt hun ergste vermoedens: de twee zijn ontvoerd. Tussen de twee gezinnen ontspint zich een strijd op leven en dood.

Welk spoor Kim Stone ook onderzoekt, de dader lijkt haar steeds een stap voor te zijn. Ze begint te vrezen dat deze intelligente en genadeloze misdadiger haar te slim af zal zijn. Zal één van de kinderen de ultieme prijs voor haar falen moeten betalen?


Angela Marsons Play Dead

Boek 4 – Play Dead

De onderzoeksfaciliteit van Westerley is niet voor angsthazen. Een ‘body farm’ die de menselijke ontbinding onderzoekt, de bewoners zijn lijken in verschillende staten van verval. Maar wanneer rechercheur Kim Stone en haar team het verse lichaam van een jonge vrouw ontdekken, lijkt het erop dat een moordenaar de perfecte dekmantel heeft gevonden om hun misdaad te begraven.

Dan wordt een tweede meisje aangevallen en voor dood achtergelaten, haar lichaam gedrogeerd en haar mond gevuld met aarde. Het is Stone en het team duidelijk dat er een seriemoordenaar aan het werk is. Maar hoeveel lichamen zullen ze ontdekken? En wie is de volgende?


Angela Marsons Blood Lines

Boek 5 – Blood Lines

Een slachtoffer dat met een enkele, precieze steek in het hart is vermoord, lijkt op het eerste gezicht een mislukte overval. Maar voor rechercheur Kim Stone klopt er iets niet.

Wanneer een lokale drugsverslaafde vermoord wordt aangetroffen met een identieke wonde, weet Kim instinctief dat ze met dezelfde moordenaar te maken heeft. 

Wanhopig om de gestoorde persoon te pakken te krijgen, wordt Kim’s focus op de zaak bedreigd wanneer ze een huiveringwekkende brief ontvangt van Dr. Alex Thorne, de sociopaat die Kim achter de tralies heeft gezet. 


Angela Marsons Dead Souls

Boek 6 – Dead Souls

Wanneer een verzameling menselijke beenderen wordt opgegraven tijdens een routinematige archeologische opgraving, wordt een veld in Black Country plotseling een complexe plaats delict voor rechercheur Kim Stone.

Gedwongen om samen te werken met rechercheur Travis, begint Kim een ​​duistere geheime relatie te ontdekken tussen de families die eigenaar zijn van het land waar de lichamen werden gevonden.

Maar terwijl Kim wordt ondergedompeld in één van de meest complexe onderzoeken die ze ooit heeft geleid, wordt haar team verstrikt in een golf van misselijkmakende haatmisdrijven. 

Kan ze de zaak oplossen en hen redden van groot gevaar voordat het te laat is?


Angela Marsons Broken Bones

Boek 7 – Broken Bones

De moord op een jonge prostituee en een achtergelaten baby op dezelfde nacht markeert het begin van een verontrustend onderzoek voor rechercheur Kim Stone. Een onderzoek dat haar oog in oog brengt met iemand uit haar eigen gruwelijke jeugd.

Wie is de vrouw die haar pasgeboren baby op het station heeft achtergelaten? Wat lijkt op een tragische verlating wordt nog onheilspellender wanneer een geval van moderne slavernij wordt ontdekt.

De twee onderzoeken brengen het team in een angstaanjagende wereld van menselijke uitbuiting en wreedheid. Een confrontatie die Kims leven in gevaar brengt wanneer schokkende geheimen uit haar eigen verleden aan het licht komen.


Angela Marsons Dying Truth

Boek 8 – Dying Truth

Wanneer tiener Sadie Winter van het dak van haar school springt, wordt haar dood als zelfmoord beschouwd. Maar dan wordt op dezelfde school het gebroken lichaam van een jongen ontdekt. Voor rechercheur Kim Stone is het duidelijk dat deze sterfgevallen geen tragische ongelukken zijn.

Terwijl Kim en haar team een ​​duister web van geheimen beginnen te ontrafelen, kan één van de leraren de sleutel tot de waarheid in handen hebben. Maar net als ze op het punt staat haar stilzwijgen te verbreken, wordt ze dood aangetroffen.

Wanhopig om de moordenaar te pakken te krijgen, vindt Kim een ​​verband tussen de recente moorden en een initiatie die decennia eerder op de school plaatsvond.


Angela Marsons Fatal Promise

Boek 9 – Fatal Promise

Wanneer het lichaam van een arts wordt ontdekt dat op brute wijze vermoord werd, is rechercheur Kim Stone geschokt als ze ontdekt dat het slachtoffer Gordon Cordell is. Gordon heeft een bewogen verleden, maar wie zou hem dood willen hebben?

Terwijl het onderzoek van start gaat, raakt Gordons zoon betrokken bij een gruwelijk auto-ongeluk waardoor hij moet vechten voor zijn leven. Kim weet zeker dat dit geen ongeluk was.

Dan wordt het lichaam van een vrouw dood aangetroffen in verdachte omstandigheden en maakt Kim een ​​verontrustende link tussen de slachtoffers en het Russells Hall Hospital. Hetzelfde ziekenhuis waar Gordon werkte.


Angela Marsons Dead Memories

Boek 10 – Dead Memories

Op de vierde verdieping van Chaucer House worden twee tieners vastgeketend aan een radiator gevonden. De jongen is dood, maar het meisje leeft. Voor  rechercheur Kim Stone  weerspiegelt elk detail van deze scène haar eigen angstaanjagende ervaring met haar broer Mikey, toen ze dertig jaar geleden in dezelfde toren woonden.

Wanneer de lichamen van een echtpaar van middelbare leeftijd worden ontdekt in een uitgebrande auto, kan Kim de huiveringwekkende gelijkenis met de dood van Erica en Keith niet negeren. De enige liefhebbende ouders die Kim ooit heeft gekend.

Geconfronteerd met een moordenaar die traumatische gebeurtenissen uit haar verleden nabootst, moet Kim de wrede waarheid onder ogen zien dat iemand haar op de ergst mogelijke manier wil kwetsen. 

Kan ze deze complexe zaak oplossen en haar eigen leven redden of wordt ze het laatste slachtoffer?


Angela Marsons Child's Play

Boek 11 – Child’s Play

Een vrouw van in de zestig, vastgebonden aan een schommel met prikkeldraad en een X in haar nek gekerfd.

Dan worden er nog twee lichamen gevonden met dezelfde kenmerkende markeringen, en Kim weet dat ze op jacht is naar een rituele seriemoordenaar. 

Kim legt een verband tussen slachtoffers en ontdekt dat ze betrokken waren bij jaarlijkse toernooien voor hoogbegaafde kinderen en op weg waren naar het volgende evenement.

Kan Kim, in de geest van een moordenaar kruipen en een nieuwe moord stoppen voordat het te laat is?


Angela Marsons Killing Mind

Boek 12 – Killing Mind

Wanneer rechercheur Kim Stone naar het huis van Samantha Brown wordt geroepen, vindt ze de jonge vrouw in bed liggen met haar keel doorgesneden en een mes in haar hand. Zonder enig teken van inbraak of strijd, denkt men aan zelfmoord.

Maar een bezoek aan Samantha’s ouders doet de alarmbellen rinkelen voor Kim. Er is iets dat ze haar niet vertellen. En als ze een aanwijzing op een foto ziet, realiseert Kim zich dat ze een grote fout heeft gemaakt. Samantha heeft zichzelf niet van het leven beroofd, ze is vermoord.

Dan wordt het lichaam van een jonge man gevonden in een plaatselijk meer met doorgesneden keel en Kim legt een verband tussen het slachtoffer en Samantha. Ze brachten allebei tijd door op Unity Farm, een toevluchtsoord voor mensen die op zoek zijn naar een alternatieve manier van leven.


Angela Marsons Deadly Cry

Boek 13 – Deadly Cry

In een druk winkelcentrum klampt een klein meisje zich vast aan een teddybeer in afwezigheid van haar moeder, Katrina. Uren later wordt Katrina’s lichaam ontdekt in een verlaten gebouw.  Kims instinct vertelt haar dat er meer achter deze zinloze moord zit dan op het eerste gezicht lijkt. Wat was het motief om een ​​jonge moeder te vermoorden die met haar kind aan het winkelen was?

Dagen later wordt een tweede slachtoffer gevonden in een plaatselijk park, haar nek gebroken net als die van Katrina en haar zesjarige zoon wordt vermist.

Sommige slachtoffers hebben krassen op hun polsen.

Maar dit zijn geen willekeurige krassen. De moordenaar gebruikt ze om met iemand te communiceren. De vraag is… met wie?


Angela Marsons Twisted lies

Boek 14 – Twisted Lies

Wanneer het levenloze lichaam van een man wordt gevonden op een industrieterrein, ontdekt rechercheur Kim Stone dat hij op de ergst denkbare manier is gemarteld.

Vierentwintig uur later verdwijnt de familie van het slachtoffer in het niets.

Dan wordt een tweede lichaam gevonden in een lokaal natuurreservaat.

Kim en haar team ontrafelen een ​​essentiële aanwijzing. Een fel bewaard geheim dat beide slachtoffers met elkaar verbindt en nog meer levens kan kosten.


Lees je graag reviews van films, series of boeken? Klik dan zeker ➡ HIER ⬅.

Gebruikte foto’s in dit artikel zijn eigendom van Angela Marsons.

Ben jij ook fan van spannende thrillerseries?
Wat is jouw favoriete reeks?
Of ga jij steevast voor een ander genre?
Laat het me gerust weten.
Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Thrillerserie D.I. KIM STONE van Angela Marsons.

 1. Frederique Srsck

  januari 6, 2022 at 2:18pm

  Ik ken het inderdaad niet terwijl er al zo enorm veel delen zijn. Ik houd over het algemeen wel van dit genre maar heb de laatste jaren amper tijd om te lezen. Helaas want ik houd wel erg van lezen.

 2. Nienke van Oosten

  januari 5, 2022 at 7:39pm

  Ik ken deze boeken niet, maar ze klinken we als leesvoer waar ik voor zou gaan! En dat past dan weer lekker in mijn rijtje van doelen dit jaar; meer boeken lezen 😉 Dankje voor de tips!

 3. kellybuysse

  januari 5, 2022 at 4:21pm

  Ik lees niet zo graag thrillers, ik ben meer voor non-fictie. Wat goed dat je ze in het Engels leest, dat zou ik al helemaal niet kunnen 🙈

 4. Fallon

  januari 5, 2022 at 11:48am

  Vooral met een hele boekenreeks ben ik helemaal verslonden! Heerlijk vind ik dat

 5. Tessa

  januari 4, 2022 at 5:05pm

  Dit soort boeken lees ik graag. ben een groot liefhebber van karin slaugther

 6. Mandy

  januari 4, 2022 at 3:54pm

  In het Engels lezen is nog wel een dingetje voor mij! Ik heb een paar Engelse boeken in huis maar nog nooit aan begonnen. Ik heb ze al best lang. Ik lees liever in het Nederland

 7. Soraya

  januari 4, 2022 at 10:20am

  De triller serie D.I Kim Stone ken ik niet. Leuk dat je genoten hebt van beide series en de boeken. Lezen is sowieso goed!

 8. Elena Presagio

  januari 4, 2022 at 10:09am

  Klinkt spannend! Nu ben ik wel benieuwd. Leuk ook dat er een hele reeks van is. Wat doe je me aan haha. Als ik eenmaal aan een boeiende boek bezig ben, wil ik hem dan ook in één keer uitlezen.

 9. Gemma

  januari 3, 2022 at 1:20pm

  Het lijken me spannende boeken. Alleen lees ik haast geen boeken. Met een beetje geluk lees ik er een in de zomer 😅

 10. Lindaschrijftop

  januari 3, 2022 at 12:13pm

  Ik ben dol op spannende boeken, maar zijn deze boekennu in het Engels of naar het Nederlands vertaald?

  • Auteur

   9livescatsetc

   januari 3, 2022 at 12:47pm

   Het zijn Engelstalige boeken, ikzelf heb ze dan ook allemaal in het Engels gelezen. Soms kan ik me beter in het verhaal inleven als ik in het Engels lees.

 11. Nicole Orriëns

  augustus 3, 2021 at 11:08am

  Ik houd zeker van psychologische thrillers, maar als ik lees dat het om een detective draait dan leg ik het boek acuut weer terug. Daar houd ik niet van. Ik heb liever gewone burgers in de hoofdrol.

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!