5 makkelijke & haalbare tips om geld (uit) te sparen.

In dit artikel deel ik met jullie 5 makkelijke & haalbare tips om geld (uit) te sparen. Je moet dus niet op zoek gaan naar een baksteen om in je toiletbak te steken. We houden toch allemaal graag van een goed doorstromend toilet, niet?

Op naar de tips dan!

1 – Ga eens shoppen ZONDER je betaalkaart.

Ga je shoppen, laat je betaalkaart even thuis. Bepaal het budget dat je wenst te spenderen en neem dat bedrag cash mee. Wedden dat je veel bewuster met je budget zal bezig zijn. Ook zal je impulsaankopen vermijden en voorkom je ook dat je alweer met een zwart topje naar huis gaat om die andere 20 die reeds in je kast liggen gezelschap te houden. Je snapt ‘m wel.

Geld sparen.
Foto door cottonbro via Pexels

2 – Spaar in het begin van de maand, niet op het einde.

Loon ontvangen? Stort dan onmiddellijk een bedrag over naar je spaarrekening. Wacht je tot het einde van de maand dan bestaat de kans dat er niet veel meer over blijft of dat je het gewoonweg vergeet. Het is een goede gewoonte. Toch iets te veel naar je spaarrekening over gezet, geen probleem, je kan altijd indien echt nodig wat terug storten.

3 – Kleine beetjes maken groot.

Kleine beetjes maken groot. Maak op je bankrekening een automatisch sparen van 10 euro per week zodat er automatisch 10 euro per week overgezet wordt naar je spaarrekening. Dit wekelijkse kleine bedrag lijkt niet zo veel maar een jaar bestaat uit 52 weken dus op één jaar tijd spaar je maar liefst 520 euro. Leuk voor een extra weekendje weg niet?! Kleine tip: Je kan er ook telkens op je verjaardag mee starten, zo geef je jezelf elk jaar een mooi verjaardagscadeau!

Geld sparen.
Foto door cottonbro via Pexels

4 – Doe je inkopen niet bij een tankstation.

Ga je op stap met de wagen? Neem dan altijd wat te drinken mee. Zo voorkom je stops aan het tankstation waar een drankje veel duurder is als in het warenhuis! Met deze tip houden wij nu steeds rekening. Het is ondertussen al een goede gewoonte geworden om telkens met een drankje in de hand naar de wagen te stappen. Deze goede gewoonte heeft ons al veel centjes uitgespaard.

Ook interessant: Besparen op gas kost even energie. Tips!

5 – Vergelijk prijzen alvorens te kopen.

Bij aankopen van zaken die iets duurder zijn, zoals bijvoorbeeld een keukentoestel of een nieuwe gsm, loont het om de prijzen te gaan vergelijken. Laat je dus niet verleiden tot impulsaankopen in de winkel want het is zo spijtig om daarna hetzelfde artikel aan een veel betere prijs te vinden. Ikzelf ben het ooit al tegen gekomen en dat voelde niet zo best.

Ken jij nog een makkelijke & haalbare tip om geld (uit) te sparen? 
Print Friendly, PDF & Email

One thought on “5 makkelijke & haalbare tips om geld (uit) te sparen.

 1. frederiques

  april 10, 2022 at 7:57pm

  Een vriendin van me gaat al die huis aan huis bladen af . Dan appt ze me soms dingen als ‘hee, jouw wasmiddel is bij Kruidvat 2 voor de prijs van 1’, dat soort dingen. Ik heb er zelf geen tijd voor maar het scheelt soms heel erg.

 2. Fallon

  april 10, 2022 at 9:25am

  Goede tips! Alleen wij in Nederland krijgen aan het einde van de maand onze salaris haha! Maar inderdaad wat je zegt, zodra je salaris binnen is direct een bedrag op een spaarrekening zetten en niet wachten totdat je iets over houdt.

 3. Tessa

  april 10, 2022 at 9:04am

  Handige tips. Via mijn bank spaar ik met elke pintransacties 5% van uit gepinde bedrag.

 4. Jadis

  maart 1, 2022 at 2:54pm

  Deze tips zijn dus altijd welkom, lukt mij zelden om hier rekening mee te houden haha.

 5. Fallon

  februari 13, 2022 at 9:32am

  Prijzen vergelijken doe ik regelmatig. Maar ook bijvoorbeeld producten die ik niet in de supermarkt haal maar ergens anders. De Dove douchegel bijvoorbeeld is bijna 7 Euro! Hartstikke duur! Bij de Zeeman is die 2,49 Euro dat scheelt echt een hoop.

 6. Mandy

  februari 12, 2022 at 4:03pm

  Ik koop altijd wat ik wil lol maar onderweg koop ik NOOIT eten en of drinken bij de benzinepomp, dat is echt niet te doen

 7. Linda schrijft ' t op

  februari 8, 2022 at 9:59pm

  Ik vergelijk zeker de prijzen met elkaar voordat ik over ga op kopen.

 8. Nicole Orriëns

  februari 8, 2022 at 11:06am

  Ja, jezelf niet in verleiding brengen ; ) Ik ging gisteren lunchen met mijn dochter en toen gingen we ook even naar de Hema en zo. En ik merk dat ik daar dan toch koopzuchtig van wordt. Terwijl als ik het niet zie, veel zuiniger kan zijn.

  • Auteur

   EvenDelen.be

   februari 8, 2022 at 11:10am

   Bij mij slaat de koopzucht toe als ik de Action binnenstap. Denk dat in die winkels iets in de lucht hangt dat zegt : Koop mij! Koop mij!

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!