Behind Her Eyes – Netflix – Review

Behind her Eyes is een miniserie van 6 afleveringen op Netflix. In deze review kan je lezen of deze serie uw tijd waard is.

Deze miniserie is de verfilming van het boek ‘Behind her Eyes’ geschreven door Sarah Pinborough. Dit boek is in het Nederlands verkrijgbaar onder de titel ‘Wat jij niet ziet‘.

Behind her Eyes
foto © Netflix

Behind her Eyes – mijn allereerste indruk.

Behind her Eyes start met Louise die een man leert kennen in een pub. Bij afscheid kust deze mysterieuze man haar maar raakt daarbij helemaal in de war, draait zich om en snelt weg.

De dag erna start op het werk van Louise, een nieuwe baas, dokter David Ferguson. En zoals je al kan verwachten is David dezelfde man die haar kuste de avond ervoor.

Tot hier had ik nog steeds wat mijn twijfels of ik een goede serie gekozen had of niet. Toch bleef ik verder kijken omdat in het volgende stuk iemand anders op het toneel verschijnt. Zijn vrouw.

In de volgende scène zie je hoe David zich klaar maakt om naar het werk te vertrekken terwijl hij in gesprek is met zijn vrouw, Adele. En eerlijk gezegd, deze scene zorgde ervoor dat ik deze serie een echte kans gaf. Ik was op dat moment volledig geïntrigeerd.

Ik hou wel van de kleine details.

Soms zorgen de details ervoor dat je voeling krijgt met het karakter. Dat is net zoals in een boek. Al van de eerste aflevering voel ik dat er ontzettend veel oog voor detail is. Zo voelde ik al onmiddellijk mee met Louise toen ze een geschikte outfit koos voor een avondje uit. Die details waren zo herkenbaar!

Ook toen ze haar zoontje aan de school afzette en naar het werk spurtte. Je zag haar zo kijken naar een zweetvlek in haar kraaknette blouse dat je eigenlijk bij jezelf dacht: ‘yep dat was te verwachten’.

Soortelijke kleine details maken een karakter realistischer en daar hou ik wel van.

Wat is er aan de hand?

Het verhaal wordt opgebouwd met veel vraagtekens. Naargelang het verhaal vordert en mensen ingewikkelde beslissingen nemen, wil jij echt wel weten wat er aan de hand is.

De relaties tussen de verschillende mensen is best complex, maar het maakt de karakters wel interessant. Je voelt de geheimen en wil ze ontrafelen … dus blijf je gewoon verder kijken.

Je weet dat er iets gaat gebeuren, je voelt het gewoon. Toch weet je niet hoe het verhaal zich verder zal ontwikkelen. Terwijl je verder kijkt hoop je ook op een goede ontknoping terwijl je toch wat bang hebt dat het einde een flop zal zijn.

Flop of niet?

Deze 6 afleveringen hebben me geboeid van de eerste tot de laatste minuut. Voor dit verhaal zijn 6 afleveringen dan ook ideaal.

Ik ben ontzettend blij dat ik naar deze reeks gekeken heb. Ik vond het verhaal goed verfilmd en de ontknoping vond ik prachtig. Deze Netflix Original is zeker en vast geen flop.

Ik vond het verhaal zo goed dat ik graag de boeken van Sarah Pinborough wil lezen.  

Voor de liefhebbers, hierbij de officiële Netflix trailer.

Ikzelf had de trailer niet bekeken alvorens ik startte met deze miniserie. Ik koos ervoor om me volledig te laten verrassen.


Zin in meer reviews?  Meer reviews van series en boeken kun je ➡ HIER ⬅ terugvinden.

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Behind Her Eyes – Netflix – Review

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!