Ik haalde een Twist & Shape in huis.

Toen ik een paar dagen terug bij tante Gabriëlle op bezoek was, viel mijn oog op een Twist & Shape die buiten ergens in een hoekje stond en dacht bij mezelf: “Leuk, dat wil ik wel eens uittesten”.

Omdat deze Twist & Shape in mijn gedachten bleef hangen, stuurde ik een bericht naar neef Michiel met de vraag ik of de Twist & Shape deze zomer mocht gebruiken. Het antwoord was ‘ja’ aangezien het al even geleden was dat iemand dit toestel had gebruikt. De Twist & Shape staat nu in onze tuin.

De Twist & Shape.

Sommigen zullen de naam misschien wel herkennen en weten over welk toestel het gaat. Er was een tijd dat er tamelijk veel publiciteit over werd gemaakt en ook werd hij te koop aangeboden bij onder andere Tommy Teleshopping. Maar je kan dit toestel ook terugvinden via Amazon.nl en Bol.com.

Uittesten van de Twist & Shape.

De Twist & Shape heb ik in de tuin gezet met prachtig zicht op de weide met torenhoge bomen en de wind die door de bladeren ruist. Om jullie een ideetje te geven, ben ik snel even een foto gaan maken van de weide met de bomen.

Het fijne is dat het toestel niet al te zwaar is en je het dus makkelijk op een andere plaats kan zetten. En uiteraard moest hij ook eerst even door Chewey gekeurd worden. Stel je voor dat het ding gevaarlijk zou zijn en me aanvalt.

Twist & Shape, goedgekeurd door Chewey.

Waarom zette ik een Twist & Shape in mijn tuin?

Ik ben niet echt iemand die fitnesstoestellen zal aankopen. Ik ben altijd bang dat je er een budget aan uitgeeft, het drie keer gebruikt en het daarna gewoon alleen nog overal in de weg staat. Het lenen van dit toestel van tante Gabriëlle was dan ook een fantastische oplossing. Niets leuker dan zaken te delen met je familie.

Dit toestel lijkt me best leuk om te gebruiken. Mijn linker heup komt soms wat vast te zitten dus hoop ik dat deze oefeningen mijn heupen wat losser kunnen maken. De rest van het werk laat ik over aan mijn chiropractor die maandelijks ervoor zorgt dat alles op de juiste plaats zit (hij verricht wonderen).

Ook vind ik het best een leuke manier van bewegen, met een leuk muziekje op de achtergrond. Wel merkte ik al snel dat ik even terug aan de vast grond moest aanpassen na mijn eerste kleine sessie.

Ik wil dit toestel niet gebruiken met oog op gewichtsverlies, maar om wat meer te bewegen en alles gewoon wat strakker te maken.

We zien wel hoe lang het duurt.

Met de gedachte ‘we zien wel hoe lang het duurt’ start ik dit nieuw projectje. Misschien gebruik ik het drie keer en gun ik het ding daarna geen blik meer waardig. Maar voor hetzelfde geld, in dit geval gratis bruikleen, leef ik me er volledig op uit. Er zal hierover zeker nog een update volgen.

Heb jij een fitnesstoestel dat die je wel of niet gebruikt?

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Ik haalde een Twist & Shape in huis.

  1. Nicole Orriëns

    mei 31, 2022 at 7:24am

    Ik heb een tijd een crosstrainer gehad van de kringloop voor als het te slecht weer was voor hardlopen. Maar de saaiheid was té erg!

  2. Karin

    mei 20, 2022 at 7:28pm

    Ik heb een roeimachine thuis, maar gebruik het weinig sinds m’n keizersnede. Ben in behandeling bij een osteopaat, dus hopelijk gaan m’n buikspieren weer wat meer meewerken. In beweging blijven is toch wel goed natuurlijk!

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!