Ambre Solaire Natural Bronzer – review.

Ik was super enthousiast toen We Are Eves me de nieuwe Natural Bronzer van Ambre Solaire toestuurde om uit te testen. Reeds eerder heb ik dergelijke producten gebruikt dus kon ik deze nieuwe self tan mousse prima gaan vergelijken met soortgelijke producten. Lees hier alles over de Natural Bronzer van Ambre Solaire.

Natural Bronzer Ambre Solaire
Natural Bronzer Ambre Solaire.

Wat vertelt de flacon over Natural Bronzer van Ambre Solaire?

Een bruining van één week na één applicatie.

Onze eerste Self Tan Mousse gemaakt met ingrediënten van 92% natuurlijke oorsprong voor een intense bruining in slechts één applicatie. Verrijkt met hydraterend kokoswater geeft het een egaal, natuurlijk uitziende tan die tot één week houdt. 
Geschikt voor gezicht en lichaam. Droogt snel. Geeft niet af aan kleren. Vegan (vrij van ingrediënten of bijproducten van dierlijke oorsprong).

Gebruiksaanwijzing: 
Breng aan op de huid en verdeel met gelijke hoeveelheid.
Was de handen na applicatie.
Laat de bruining ontwikkelen na 1 applicatie.

Voorzorgsmaatregelen: 
Beschermt de huid niet tegen UV stralen. Vermijd de oogcontouren. In geval van contact met de ogen, onmiddellijk en met veel water spoelen.

Ingrediënten: 
AQUA / WATER • GLYCERIN • DIHYDROXYACETONE • PROPANEDIOL • POLYGLYCERYL-4 CAPRATE • DECYL GLUCOSIDE • COCOS NUCIFERA FRUIT JUICE / COCONUT FRUIT JUICE • ALCOHOL • SODIUM PHYTATE • SODIUM BENZOATE • SALICYLIC ACID • LIMONENE • BENZYL SALICYLATE • BENZYL ALCOHOL • LINALOOL • BENZYL BENZOATE • CAPRYLYL/CAPRYL GLUCOSIDE • CITRAL • CITRIC ACID • POTASSIUM SORBATE • PARFUM / FRAGRANCE

Hoe heb ik het product gebruikt?

De gebruiksaanwijzing op de flacon kon wel wat uitgebreider. Zo was het voor mij niet direct duidelijk of het product een bepaalde tijd moest ‘inwerken’ om daarna een douche te nemen om dan het resultaat te kunnen beoordelen. Zoals het op de flacon omschreven staat is het precies aanbrengen, handen wassen en klaar.

Hieronder kan je stap voor stap lezen hoe ik het product gebruikt heb.

Stap 1: 
Alvorens een self tan aan te brengen start ik met het ontharen van mijn lichaam. Ook is dit een ideaal moment voor een bodyscrub.
Stap 2: 
Daarna heb ik mijn lichaam ingesmeerd met een goed absorberende bodymilk zodat drogere plekken zoals ellebogen en knieën goed gehydrateerd zijn. Dit voorkomt dat deze plaatsen donkerder gaan kleuren dan de rest van je lichaam. Ook laat ik de bodymilk goed in mijn huid intrekken alvorens de self tan mousse toe te passen.
Stap 3:
Voor het aanbrengen van de Natural Bronzer van Ambre Solaire heb ik niet mijn handen gebruikt, maar een self tan handschoen (niet meegeleverd met het product). Ik geef altijd de voorkeur aan een handschoen om vlekken op de handen te voorkomen. Ook zorgt deze handschoen ervoor dat je het product egaal kan uitsmeren. 
Natural Bronzer Ambre Solaire
Natural Bronzer Ambre Solaire aangebracht met een self tan handschoen.
Stap 4:
Tijdens het aanbrengen van het product smeer ik eerst op de plaatsen waar je van nature al het meeste kleur krijgt van de zon. Zo smeer ik eerst de bovenzijde van mijn armen in om met de rest van het product op mijn handschoen de onderkant in te smeren. Zo smeer ik mijn volledig lichaam in.
Met de restanten van het product op mijn handschoen wrijf ik op het einde de randen naar mijn voeten in alsook mijn polsen en handen.
Het fijne aan dit product is dat het onmiddellijk kleurt. Zo zie je direct of je ergens strepen hebt of ergens iets vergeten bent. 
Stap 5:
Na het aanbrengen van de Natural Bronzer van Ambre Solaire zie je er direct al een stuk bruiner uit. De kleur is heel natuurlijk en ruikt subtiel. 

Van stap 1 tot 5 heb ik dus de instructies gevolgd die op de flacon staan. Omdat ik de dag van de applicatie niet ergens heen moest, heb ik alles in de voormiddag gedaan. Ik wist namelijk niet of ik het product, zoals soortgelijke andere producten, moest laten inwerken, douchen om dan het uiteindelijke resultaat te zien. Ik twijfelde omdat het resultaat er nu al zo mooi natuurlijk en egaal uitzag. Ook was ik tevreden over de intensiteit van de kleur.

Toch merkte ik dat de kleur af tekende op mijn T-shirt.

Na de eerste douche:
Die avond ging ik onder de douche. Teleurgesteld keek ik naar de bruine kleur die van me af kwam tijdens het wassen. Het echte resultaat zie je dus echt pas na je eerste douche. De kleur die achterbleef was dus uiteindelijk veel lichter. 
Hou lang blijft de kleur zitten: 
Elke dag vervaagt de kleur beetje bij beetje. Na 4, maximum 5 dagen is de kleur verdwenen. De kleur vervaagt wel egaal en niet met vlekken wat positief is. Tijdens deze dagen gaf de kleur ook niet meer af op mijn kleding.

Voordelen?

 • Makkelijk aan te brengen met een self tan handschoen.
 • Kleurt zodra je begint te smeren.
 • Trekt snel in de huid.
 • Geen plakboel tijdens het aanbrengen.
 • Geen vlekken rond de voeten of op de polsen/handen.
 • Ideaal voor mensen met een bleke huid.
 • Ideaal om je natuurlijke tan egaal te maken.
 • Ideaal voor het aanpakken van witte benen.
 • Zowel geschikt voor het lichaam als het gezicht.

Nadelen?

 • Ik denk dat sommige mensen deze kleur misschien te licht zullen vinden.
 • Gebruiksaanwijzing op de flacon kan beter. Er mag best op staan hoe lang het product dient in te werken alvorens te douchen en dat het uiteindelijke resultaat na de eerste douche zichtbaar is. Voor deze douche geeft het product wel nog af op kleding, na de douche niet meer.

Wat vind ik van de verpakking?

De verpakking oogt aantrekkelijk. Toch had ik liever wat meer informatie gezien bij de gebruiksaanwijzing. De flacon heeft een inhoud van 200 ml wat in mijn ogen een mooie hoeveelheid is.

Het flesje en de dop deponeer je na gebruik bij het recycleerbaar plastic. De verstuiver hoort dan terug bij het gewoon afval.

Is Natural Bronzer Ambre Solaire een aanrader?

Heb je van nature een lichte huid?

Blijven je benen meestal vrij wit terwijl je bovenlichaam al wat meer kleur heeft?

Wil je wel eens een self tan gebruiken, maar ben je bang om te knoeien?

Ja, dan kan ik je de Natural Bronzer van Ambre Solaire aanraden. Vooral omdat de kleur die je krijgt subtiel is en heel natuurlijk. Zodra je de mousse aanbrengt krijg je een natuurlijke mooi bruine kleur.

Heb je al een mooie kleur en ben je op zoek naar een intense bruine kleur, dan denk ik dat dit product misschien te licht is.

Heb jij ooit al een self tan gebruikt?
Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Ambre Solaire Natural Bronzer – review.

 1. Elena-Katerina Pirmouss

  juni 9, 2022 at 10:07pm

  Wel fijn dat dit product zowel voor het lichaam als het gezicht kan gebruikt worden. Af en toe gebruik ik dit ook wel eens.

 2. Nicole Orriëns

  juni 7, 2022 at 9:55am

  Allemachtig, wat een boel werk zeg. Het doet me denken aan schilderwerk. Eerst schuren, ontvetten etc. voordat het leuke stuk komt. Maar als ik je ervaring zo lees is het de moeite zeker waard. En ik ben ook erg gemakzuchtig als het gaat om dit soort dingen.

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!