Pantomed 40mg – reflux en maagpijn – ervaring.

Onlangs startte ik een kuur van 28 dagen Pantomed 40 mg om mijn reflux tegen te gaan. In dit artikel vertel ik je meer over mijn ervaring met Pantomed. Pantomed is een geneesmiddel dat vaak voorgeschreven wordt bij maagklachten.

Pantomed ervaring
Foto Pexels – Andrea Piacquadio

Mijn voorgeschiedenis – maagproblemen.

REFLUX

Al 10 – 15 jaar heb ik last van reflux. Hoewel het de laatste jaren beter is, was dit vroeger best ellendig. Toen had ik minstens 4 op de 7 dagen last van reflux. Af en toe schreef de huisarts me een kuur voor, maar eens ik met de medicatie stopte kwam de reflux direct terug.

Over de jaren heen heb ik mijn voeding toch wat aangepast. Al snel was ik er achter dat ik bij het eten van bepaalde zaken binnen het uur al last had van reflux.

MAAGCRISIS

Reflux was niet mijn enige probleem. Hoewel ik overdag zelden last had van maagpijn, kreeg ik af en toe ’s nachts te maken met een maagcrisis. Als je dit ooit zelf al meegemaakt hebt, dan weet je dat dit verschrikkelijk is. Het is ontzettend pijnlijk en lijkt niet te stoppen, het koude zweet brak me uit en van ellende ging ik ergens in huis op een koude vloer liggen. De dag erna was alles weer ok.

HOSPITALISATIE – MAAGONDERZOEK

Ten gevolge van een maagcrisis die té intens was, ben ik in het ziekenhuis terecht gekomen waar ze me 5 dagen gehouden hebben. Ze begrepen niet waarom ik nooit een gastroscopie had laten uitvoeren. Eerlijk gezegd was ik daar ontzettend bang voor. Ik had echt bang voor het ‘inbrengen van de slang’, … Omdat ik zo verdoofd was, heb ik toen niets gemerkt van het onderzoek.

Men informeerde me dat er door de langdurige reflux ondertussen reeds een gaatje van 0.5 cm in de slijmvliezen van mijn slokdarm zat. Ik heb dan onder andere een kuur van Pantomed 40 mg moeten nemen. Daarna zou ik voor altijd dagelijks 20 mg moeten nemen.

Ik dacht dat alles wel weer in orde was, dus al snel stopte ik met het nemen van de dagelijkse dosis.

Pantomed ervaring
Foto Pexels – Andrea Piacquadio

Pantomed 40 mg.

Omdat ik de laatste weken terug nogal last had van reflux en maagpijn overdag, ging ik terug naar de huisarts. Ze schreef me een kuur Pantomed 40 mg voor.

Sinds ik de eerste dag startte met deze maagbeschermer heb ik geen last meer gehad. Pantomed dien je ’s morgens 30 minuten voor het ontbijt in te nemen.

Sinds ik deze medicatie neem, voel ik me stukken beter. Ik heb geen enkele last meer van mijn maag en ook heb ik geen enkele nevenwerking van deze medicatie.

Ik kan zeggen dat dit kleine pilletje wonderen doet voor mij.

Gezien mijn geschiedenis is de kans groot dat na de kuur van 40 mg de klachten zullen terugkomen. Om dat te voorkomen zal ik waarschijnlijk dagelijks de dosis van 20 mg dienen in te nemen om zo van de klachten vanaf te komen. Als het zo is, dan zal ik dit keer echt wel dagelijks mijn dosis innemen.

Heb jij soms maagproblemen?
Heb jij ervaring met Pantomed?
Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Pantomed 40mg – reflux en maagpijn – ervaring.

  • Auteur

   EvenDelen.be

   juni 22, 2022 at 12:36pm

   Ah wees echt blij dat je geen maagproblemen hebt. Het is echt niet leuk en kan je dag echt wel om zeep halen.

 1. Elena-Katerina Pirmouss

  juni 21, 2022 at 7:14am

  Bij reflux denkt men meestal aan kleine kinderen maar ook veel volwassenen hebben er last van. Ik neem ook al jaren dagelijks Pantomed 20 en sindsdien heb ik er geen last meer van.

  • Auteur

   EvenDelen.be

   juni 22, 2022 at 12:35pm

   Ik ben blij te lezen dat ook jij met Pantomed zo goed geholpen bent. Sinds ik mijn kuur gestart ben, heb ik geen enkele dag nog last gehad.

 2. Tania

  juni 20, 2022 at 10:12am

  ik gebruik sinds enkele jaren Pantomed 20 mg en kan niet meer zonder. Ik merk meteen wanneer ik het een keertje vergeten in te nemen heb. Dan heb ik de hele dag een misselijk gevoel. Ik neem het voor mijn slokdarm

  • Auteur

   EvenDelen.be

   juni 22, 2022 at 12:34pm

   Bij mijn schoonvader is het net hetzelfde. Slaat hij 1 keer de Pantomed 20 mg over dan heeft hij onmiddellijk last. Best speciaal wat zo’n klein pilletje kan doen hé.

 3. sandra

  juni 13, 2022 at 6:57pm

  Vroeger had ik ook heel vaak last van mijn maag. Nadat ik stopte met brood te eten, ging het heel wat beter en heb ik er nog slechts zelden last van. Is dat toch het geval, dan neem ik omneprazole.

  • Auteur

   EvenDelen.be

   juni 22, 2022 at 12:33pm

   Om dezelfde reden eet ik haast nooit brood. Als ik maar 1 sandwich eet, heb ik daarna direct al last, dus dat laat ik zeker al links liggen. Tomaten concentraat is moordend voor mijn maag dus dat gebruik ik al jaren niet meer.

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!