Onwetend – Chevy Stevens – Review

Ik las het boek Onwetend geschreven door Chevy Stevens. Het is het eerste boek dat ik van deze auteur lees. Het eerste wat me opviel was de mooie cover van het boek en het verhaal sprak me best aan. Lees hier wat ik van dit boek vond.

Meer reviews kan je ➡ HIER ⬅ terugvinden.
Onwetend Chevy Stevens

Chevy Stevens.

Wat vertelt de kaft over Chevy Stevens?

Chevy Stevens is geboren op Vancouver Island, waar ze nog steeds woont.  
Haar debuut Vermist werd internationaal lovend ontvangen en plaatste haar onmiddellijk tussen bestsellerauteurs als Karin Slaughter en Tess Gerritsen.
Stevens ontving voor Vermist tevens de International Thriller of the Year Award voor het beste debuut.

Het boek Vermist kon uiteraard rekenen op een paar indrukwekkende reviews die op de cover van het boek Onwetend in de kijker worden gezet:

'Vermist houdt je in zijn greep.  Van de eerste pagina tot lang nadat je het boek hebt uitgelezen' - Karin Slaughter.
'Vermist is ongelofelijk indrukwekkend en blijkt lang na de laatste bladzijde nog spoken.' - Crimezone.
'Chevy Stevent overtuigt met sterke subplots en personages.  Knap werk.' - Algemeen Dagblad.
'Van begin tot eind bloedstollend spannend.' - Nouveau.

Na een snelle blik op haar Instagram account zie je direct dat ze buiten haar passie voor schrijven een grote liefde heeft voor honden en ook wel groene vingers heeft.

Waarover gaat het boek Onwetend?

Wat verklapt de kaft van het boek?

Sara Gallagher is eindelijk gelukkig.  
Ze heeft een eigen bedrijf als antiekrestaurateur, een geweldige dochter en een leuke vriend.
Maar ze worstelt met één vraag, die ze voor altijd opgehelderd wil hebben: wie zijn haar echte ouders?

Wanneer ze na een lange zoektocht haar moeder vindt, wordt ze voor de tweede keer door haar afgewezen.
Al snel weet ze waarom: haar vader is een seriemoordenaar, een haar moeder wil op geen enkele manier aan hem herinnerd worden.

Er is echter één ding erger dan ontdekken dat je vader een moordenaar is, en dat is dat hij naar jou op zoek gaat ...

Wat vond ik van ‘Onwetend’ van Chevy Stevens?

De manier waarop het verhaal geschreven is, vond ik verfrissend. Zo is het boek niet in hoofdstukken ingedeeld, maar sessies.

Elk ‘hoofdstuk’ is dus een sessie bij een psychiater waar Sara haar verhaal doet. Echter komt de psychiater zelf nooit aan bod. In het begin vroeg ik me af of dit afbreuk zou doen aan de ‘spanning’ in het boek. En dit was echt niet het geval! Ik vond het een zeer verfrissende en super vlotte manier van schrijven.

Het verhaal is heel spannend en dit zorgde ervoor dat dit boek voor mij een echt pageturner was. Ik heb voor de volle 100 % van dit boek genoten!

Chevy Stevens heeft een fantastische manier om de gevoelens van het hoofdpersonage neer te pennen op een dusdanige manier dat je je volledig in het karakter kan inleven. Het is zo goed geschreven dat ik, wanneer Sara Gallagher overmand werd door angst, ook al even schrikte van het minste geluid rond me heen.

Door dit boek is Chevy Stevens echt wel een auteur die in mijn hoofd zal blijven hangen en waar ik zeker en vast nog boeken wil van lezen. Stevens heeft me echt nieuwsgierig gemaakt en daardoor kan ik afsluiten met de woorden: ‘Meer! Ik wil meer boeken van haar!‘.

Welke auteur schrijft volgens jou de spannendste boeken?
Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Onwetend – Chevy Stevens – Review

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!