Verloren in mijn dromen – Laura Walter – Review

Verloren in mijn dromen is het tweede boek van auteur Laura Walter.

Reeds eerder bracht ze een boek uit over Fibromyalgie en HMS. In dit boek vertelt ze over haar eigen ervaringen met de pijn en de diepe dip die ze meemaakte ten gevolge van deze nare reumatische aandoeningen.  Het boek kreeg tal van positieve reacties.

Wie is Laura Walter?

Laura Walter woont samen met haar man en twee zonen in Etten-Leur. In 2015 rondde ze haar studie ‘Manager Dierenverzorging’ af.

Ten gevolge van veel lichamelijke klachten liet Laura zich onderzoeken. Men stelde twee vormen van reuma vast: Fibromyalgie en HMS (Hypermobiliteitssyndroom). Door deze aandoening is Laura Walter een andere weg ingeslagen. Ze schrijft nu boeken en haar eerste boek gaat over haar persoonlijk verhaal ‘Fibromyalgie en HMS’. In Januari 2022 bracht ze haar eerste fictie boek uit: ‘Verloren in haar dromen‘.

Waarover gaat het boek?

Sarah woont samen met haar vriend Sam in een klein dorp. Overdag leidt Sarah een gelukkig leven en loopt alles op rolletjes samen met haar vriend. Maar ’s nachts heeft Sarah de ergste nachtmerries, die levensecht zijn. Dit krijgt een negatieve wending waardoor haar gevoelens in een tweestrijd terecht komen. Kan Sarah hieruit komen?

Het boek is onder andere verkrijgbaar bij Boekscout.nl.

De omschrijving van het boek is best intrigerend en de cover ziet er fantastisch uit.

Verloren in mijn dromen
Verloren in mijn dromen – Laura Walter

Wat vond ik van het boek?

Het boek start onmiddellijk heel mysterieus en vlot wat de lezer aanzet tot nieuwsgierigheid.

Persoonlijk zou ik het boek niet onmiddellijk onder de categorie ’thriller’ plaatsen, maar eerder onder ‘gruwel of mysterie’. Gruwel, omdat de auteur de nachtmerries heel specifiek omschrijft. Mysterie, omdat je je constant afvraagt hoe alles in elkaar zit.

Toch wil ik wel even meegeven dat er voor mij persoonlijk net iets te veel details in voorkomen. Het omschrijven van mensen, huizen, kamers, plaatsen, straten, …. zie ik liever op een meer subtiele manier in plaats van opsommen van elk detail.

Ook vond ik bepaalde zaken in het verhaal niet echt realistisch, maar deze bemerking is ook weer mijn persoonlijk gevoel bij het lezen van dit boek. Zo begreep ik niet hoe een bepaald karakter zomaar weer naar huis mocht.

Toch moet ik zeggen dat het boek best vlot geschreven is. Ik had geen moeite met het volgen van het verhaal en wie de personages waren.

Regelmatig dacht ik bij mezelf dat deze auteur zich ook wel aan een puur fantasie boek zou kunnen wagen. Daar horen fijne omschrijvingen best bij, zolang ze niet te veel in opsommingsstijl zijn. Ik ben er zeker van dat deze auteur er wel kan in slagen om een nieuwe boeiende fantasiewereld te scheppen.

Wel was het interessant om het eerste fictie boek van deze auteur te lezen en kijk ik er naar uit om haar te zien groeien als schrijfster in haar volgende boeken.

Op zoek naar meer reviews?  Klik dan hier.
Welk boek lees jij momenteel?
Print Friendly, PDF & Email

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!