Super kort haar – Grijze haren laten doorgroeien.

Iets meer dan een maand geleden ben ik gestopt met mijn haren te verven. Dit voor twee redenen: ik ben nieuwsgierig naar mijn huidige natuurlijke grijze haarkleur en ik ben het 3-wekelijks bijwerken van mijn uitgroei beu. Aan de andere kant wil ik ook even peilen naar de gezondheid van mijn haren. Mijn haren zijn steeds aan de droge kant geweest en dat is waarschijnlijk te wijten aan het jarenlange (24 jaar!) verven. Zullen mijn grijze, onbehandelde haren er mooi uit zien? Of zal de grijze kleur er eerder voor zorgen dat ik 10 jaar ouder uitzie?

Ik stond vooraan in de rij, toen ze de grijze haren aan het uitdelen waren. Ja, ik was in mijn tienerjaren toen de eerste grijze haren tevoorschijn kwamen. Op mijn 21ste ben ik mijn haren beginnen kleuren. Niet echt omdat ik een probleem had met grijze haren, maar gewoon omdat ik andere kleuren wou uittesten.

Ik ben mezelf snel beu gezien. Mijn haren groeien best snel. Ik had dus de luxe dat ik ontzettend veel kon experimenteren met verschillende haarstijlen. Ook lag ik er niet van wakker wanneer een bepaalde stijl toch niet zo geschikt leek. Hieronder kan u 2 collages terugvinden van een aantal kapsels die ik over de jaren heen gehad heb. Je zal merken dat er leuke foto’s tussen zitten, maar ook minder geslaagde foto’s en foto’s waarop je duidelijk kan zien dat het even minder goed met mij ging. But, this is me!

Van donkerbruin naar donker blond. Aangezien mijn grijze doorgroei ontzettend opviel in mijn donkerbruine haren heb ik mijn haren eerst lichter gemaakt. In blondere haren valt het grijs niet zo fel op … dat dacht ik toch.

Kort, korter, kortst. Mijn haren kwamen bijna tot op mijn schouders. Eigenlijk wou ik alles gewoon kort scheren, laat ons zeggen +/- 2 cm lang maar ik durfde het gewoon weg niet. Dus ging ik gewoon voor een korter kapsel.

Maar uiteindelijk was mijn doorgroei al 2 cm en zag het er gewoonweg niet uit.

Buzzcut. Gisteren dan toch drastische maatregelen genomen. Samen met Tante Gabriëlle naar mijn schoonzus Els gereden (die kapster geweest is), om de blonde stukken uit mijn haar te knippen. Toen mijn schoonzus zei: ‘tja ik zou alles met een trimmer kort scheren’ kreeg ik best wat schrik. Oké, ik heb al heel kort haar gehad, maar zo kort? We besloten met zijn drieën om het stap voor stap te doen. Eerst met de schaar wat korter. Maar dat was echt geen zicht omdat er nog te veel blond was. Er bleef dus niets anders over dan alles kort scheren. Terwijl Gabriëlle en Els het prachtig vonden, verschoot ik me toch een bult. Ik dacht al bij mezelf ‘mijn vriend gaat me vermoorden’. Uiteindelijk had ik wel zoiets van ‘het is maar haar’ en ‘ik ben wie ik ben, ongeacht wat anderen denken’.

Buzzcut – de reacties. Dus, schoonzus en tante vonden het prachtig terwijl ik toch even moest wennen. Mijn vriend vindt het super. Mijn schoonouders ook en schoonvader blijft maar zeggen hoeveel ‘jonger’ ik er uit zie! Yeah, I rock!

Waar je wel rekening mee moet houden is het niet alle haren dezelfde kleur grijs hebben. Ik heb dus precies blekere vlekken in mijn haar. Wat ik hilarisch vind is: ik heb een aureool in mijn haren, een ronde cirkel op mijn hoofd met veel lichtere haren. Hey, wie kan zeggen dat ze dat hebben. I’m an angel. En nu alles terug laten groeien.

You may also like...

Geef een reactie