In From the Cold – Thriller Original Netflix Serie

In From the Cold is een Amerikaanse serie van 2022 met Adam Glass als executive producer. Adam Glass was ook de schrijver en executive producer van series zoals Supernatural, Criminal Minds: Beyond Borders, Blue Collar TV, The Cleaner, Cold Case, ….

Het kleine stukje dat ik zag van de nieuwe Original Netflix Serie In From the Cold, deed me denken aan de televisieserie “Alias” van 2001 met Jennifer Garner. Ik was toen ontzettend fan van Alias, ik had zelfs de volledige boxset gekocht. Daarom gaf ik In From the Cold een kans en dat heb ik me zeker niet beklaagd.


In from the Cold – het verhaal.

Deze thrillerserie volgt Jenny Franklin, een gescheiden vrouw en moeder van de 18 jarige Becca. Haar wereld verandert compleet wanneer ze gearresteerd wordt door CIA agent Chauncey en haar ontmaskert als de Russische agente / spionne The Whisper die vele jaren geleden verdween. Agent Chauncey stelt haar voor de keuze. Om haar opgebouwde leven en dat van haar dochter niet te verliezen werkt ze samen met agent Chauncey. Samen gaan ze op zoek naar de redenen waarom een aantal mensen plots onverklaarbaar en uiterst gevaarlijk gedrag vertonen, met de dood tot gevolg. Echter komt zo haar diepste geheim aan het licht; lichamelijk is Jenny niet wat het lijkt, ze kan namelijk op een heel pijnlijke manier de gedaante van iemand anders overnemen.

De zin 'into the cold' heeft niet noodzakelijk iets met Rusland te maken, maar is een uitdrukking die gebruikt wordt wanneer een agent na een lange tijd non-actief terug op actief gezet wordt.

In form the Cold – serieposter / affiche.

Onderstaande afbeelding wordt gebruikt ter promo van deze serie en na het bekijken van de serie kan ik besluiten dat dit echt een verkeerde foto is. Als je onderstaande foto combineert met de gedachte ‘van gedaante kunnen wisselen’ kan men al snel gaan denken aan ‘een nieuwe superheldin’. En dit is echt niet het geval! Uiteindelijk geeft de CIA haar dit pak bij hun eerste samenwerking maar Jenny laat al snel weten dat ze het kunnen vergeten dat ze dit nog één keer draagt. Dus nee, je ziet haar geen 8 afleveringen lang hier in rond huppelen. Integendeel, ze komt telkens super stijlvol voor de dag!Twee verhalen voor de prijs van één!

Langs de ene kant heb je het hoofdverhaal over de volwassen Jenny Franklin, maar ook krijg je het verhaal van Jenny als jong meisje met de geboortenaam Anya Petrova. Een rol die zo goed werd neergezet door actrice Stasya Miloslavskaya.

Het verhaal van de jonge Anya vond ik ontzettend mooi en boeiend weergegeven!


De irritante dochter en onderdanige moeder.

Zoals je kan lezen, heb ik best wel genoten van deze 8-delige serie. Toch was er uiteraard weer een onderdeel waar ik me wat aan stoorde, 2 onderdelen eigenlijk.

De irritante dochter wordt gespeeld door Lydia Fleming. In de serie zou de dochter, Becca, 18 jaar zijn. Toch gaf deze leeftijd regelmatig een ‘error’ in mijn hoofd. Langs de ene kant omdat ze zich constant gedraagt als eens puber van 14 jaar en langs de andere kant omdat ze er, in mijn ogen, veel ouder uitziet dan 18 jaar. Dus ben ik dit even gaan opzoeken en ja hoor, Lydia Fleming is geboren op 12 juli 1996 en is dus 25 jaar oud. Persoonlijk hebben ze hier een verkeerde casting gedaan en mocht het karakter toch wat minder puberaal gedrag vertonen.

En dan heb ik het ook over de onderdanige moeder. Margarita Levieva zet de rol van Jenny Franklin als spionne perfect neer. Maar als moeder stelt ze zich zo onderdanig en over begripvol op ten opzichte van haar dochter. Allemaal goed en wel maar het komt ontzettend onrealistisch over. Voor de rest heb ik echt wel van haar acteerprestaties genoten.


Besluit.

Hou je wel van een serie met actie, mooie gevechtsscènes, maar ook met een CIA-verhaal dat je tenminste kan volgen, dan kan ik je In from the Cold echt wel aanraden. Je mag niet vergeten dat dit het eerste seizoen is en vele series groeien naarmate het verhaal vordert. Dus heb ik echt wel goede verwachtingen voor het tweede seizoen.


In From the Cold – Official Netflix Trailer.

Voor de liefhebbers, hierbij de trailer.


Naar wat kijk jij momenteel op Netflix?

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “In From the Cold – Thriller Original Netflix Serie

 1. Fallon

  februari 10, 2022 at 2:58pm

  Ook ik ben aan deze serie begonnen! Nog niet zo ver hoor maar de spanning zit er wel al meteen in. Ben zo benieuwd hoe het allemaal verder gaat!

 2. Nicole Orriëns

  februari 8, 2022 at 11:07am

  Ik ben hier aan begonnen, en het leek me eerst wel leuk. Maar ik haakte af toen ze aan het eind van de eerste aflevering in een man veranderde.

  • Auteur

   EvenDelen.be

   februari 10, 2022 at 7:19pm

   Ja toen ze de eerste keer de gedaante van iemand anders aannam, vond ik dat ook vreemd. Gelukkig doet ze dit niet elke 5 minuten en gaat het verhaal wel verder dan dit.

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!