Spoorloos – Harlan Coben – Review

Ik ben blij dat ik alweer een boek gelezen heb uit de laatste collectie boeken die ik in huis gehaald heb. Dit is een review van het boek “Spoorloos” van Harlan Coben, de eerste die alle grote Amerikaanse thrillerprijzen op zijn naam schreef.

Zoals je kan zien heb ik nog veel boeken op mijn ‘To Read’ lijstje staan.

Wie is Harlan Coben?

Uiteraard wens je altijd wel iets meer te weten over de schrijver van het boek. Hieronder wat de achterkant van het boek verklapt.

Harlan Coben is de eerste auteur die alle grote Amerikaanse thrillerprijzen op zijn naam schreef. Zijn boeken, waaronder Verzoeking, Houvast, Verloren en Niemand vertellen zijn wereldwijde bestsellers. Coben woont in New Jersey met zijn vrouw en kinderen.

De twee recensies op de achterkant van het boek zijn veelbelovend en zorgden ervoor dat ik dit boek uitkoos om te lezen.

VN Detective & Thrillergids
"Prima plot, sublieme ontknoping. Harlan Coben is een thrillergrootmeester."
Algemeen Dagblad
"De spanning van de eerste bladzijden wordt vastgehouden en neemt toe door de vele verrassende plotwendingen".

Zoals je hierboven kan zien heeft Harlan Coben heel wat titels op zijn naam staan waaronder meerdere verfilmd als serie door Netflix zoals: The Stranger (De vreemde), Stay Close (Blijf dichtbij), The Woods (Geleende tijd), The Innocent (De onschuldigen), Gone for Good (Spoorloos). Het boek Tell No One (Niemand vertellen) werd verfilmd.

Ja, je hebt het goed gelezen, dit boek werd eveneens verfilmd als serie door Netflix in 2021. Toen ik met het boek startte had ik geen idee dat men deze mini serie op Netflix kon bekijken.

Waarover gaat het boek?

Wat verklapt de kaft nu over het verhaal?

Elf jaar geleden werd Will Kleins ex-vriendin Julie gewurgd aangetroffen in de kelder van haar huis. Al het bewijs wees in de richting van Wills oudere broer Ken. Deze verdween echter spoorloos. Sindsdien is er niets meer van hem vernomen. Men vermoedde dat hij niet meer leefde.

Will heeft de daaropvolgende jaren de draad van zijn leven weer opgepakt. Maar dan onthult zijn moeder op haar sterfbed dat Ken nog leeft. Kort daarna verdwijnt Wills mooie nieuwe vriendin plotseling en krijgt Will te horen dat zij gezocht wordt als verdachte van een barbaarse dubbele moord ...

Het verhaal sprak me best wel aan omdat het veel vraagtekens heeft en je ergens wel wil weten wat de schrijver zijn bedoelingen zijn. Welke plotwendingen gaan we aantreffen? Wat is er voorgevallen? Wie is schuldig, wie niet?

Wat vond ik van het boek?

Net zoals op de korte beschrijving van het verhaal op de achterkant van het boek heb je enerzijds wat er in het verleden is voorgevallen en anderzijds wat er zich in het heden afspeelt. In de eerste +/-100 pagina’s legt de schrijver de nadruk op het verleden. Hierdoor kan ik niet onmiddellijk akkoord gaan met de review van het Algemeen Dagblad “De spanning van de eerste bladzijden wordt vastgehouden ….”. Als men 100 pagina’s vertelt over wat er in het verleden is voorgevallen dan heeft dat op mij niet direct een ‘spannend effect’.

Maar! Wat wel gezegd moet worden is dat Harlan Coben en ontzettend goede schrijver is. Hoewel ik in het begin van het boek niet direct op het puntje van mijn stoel zat, genoot ik ontzettend van de schrijfstijl. Door de vlotte en best leuke schrijfstijl heb ik me geen moment zitten vervelen. Dit boek werd voor mij een echte page turner.

De ontknoping is subliem. Ik hou echt van een onvoorspelbaar einde van een boek. Ook blijf je niet achter met tal van vragen. Ik begrijp ook waarom heel wat van zijn boeken door Netflix verfilmd zijn in mini series.

Ja, ik kan het boek Spoorloos van Harlan Coben echt aanraden en ik twijfel er niet aan dat ik nog boeken van deze schrijver zal lezen.

Voor meer reviews kan u HIER terecht.
Wat is jouw favoriete genre?
Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Spoorloos – Harlan Coben – Review

 1. Dirk

  april 9, 2022 at 12:26pm

  Dat zijn veel boeken die je daar liggen hebt. Je komt nog even toe met leesvoer.

 2. Ilona

  maart 16, 2022 at 8:36pm

  Ik heb nog nooit iets gelezen van deze auteur, maar ik denk dat ik dat binnenkort toch eens moet gaan doen. Fijne recensie!

 3. Nicole Orriëns

  maart 15, 2022 at 11:01am

  Ik heb Harlan Coben opgegeven moet ik bekennen. Toen ik voor het eerst een boek van hem las vond ik het mooi, en was ik onder de indruk van de wendingen. Maar bij het volgende boek vond ik het een kunstje worden, en begonnen de plot twists die je als lezer ook niet kunt weten irritant te vinden.

  Of ik ben gewoon te simpel van geest ; )

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!