Slaap – Lars Kepler – review

Vandaag deel ik met jullie mijn review over het boek ‘Slaap‘ geschreven door Lars Kepler. Hou je van spanning? Dan moet je dit boek zeker gelezen hebben. Ik leg jullie uit waarom.

Waarover gaat het boek ‘Slaap’?

Zoals jullie weten, vertel ik graag wat er op de kaft van het boek staat. Dit omdat ik zeker en vast niets wil spoilen in een review. Hieronder wat de auteur verklapt over het boek.

Seriemoordenaar Jurek Walter slijt zijn dagen in een psychiatrische inrichting, waar hij al jaren in volledig isolement leeft. Maar als op een koude winteravond één van zijn laatste slachtoffers levend wordt gevonden, verandert de situatie volledig. Waar heeft deze doodgewaande jonge man de afgelopen dertien jaar doorgebracht?
De onverwachte getuigenis van de man zorgt ervoor dat de zaak opnieuw geopend wordt. De tijd dringt, levens kunnen worden gered. Maar iemand moet het vertrouwen van de seriemoordenaar zien te winnen.
Joona Linna gaat in Slaap opnieuw de confrontatie aan met zijn oudste vijand, Jurek Walter. De man voor wie Linna alles wat hij liefhad moest achterlaten.

Nu ik het boek gelezen heb en terug deze inleiding lees, voel ik dat deze inleiding het boek te kort doet. Uiteindelijk is het boek veel meer geworden voor mij dan wat ik er aan de hand van het coververhaal had van verwacht.

Wie is Lars Kepler?

De cover van het boek vertelt ons dat Lars Kepler het pseudoniem is van het Zweedse schrijversechtpaar Ahndoril. Met hun debuut Hypnose behaalden ze internationaal direct de bestsellerstatus. Voor de boeken rond de sympathieke Joona Linna zijn in Nederland inmiddels meer dan 350.000 exemplaren verkocht. Slaap is Lars Keplers vierde thriller.

Tot op heden heb ik nog maar één boek van Lars Kepler gelezen en dat is Slaap. Dit boek heeft een ontzettend goede indruk op me achtergelaten. Ik ben zeker dat ik nog boeken van deze schrijver zal lezen!

Joona Linna serie – Lars Kepler

Toen ik dit boek startte, wist ik eigenlijk dat er in deze serie reeds eerdere boeken verschenen waren. Ik las het boek zonder dat ik de eerdere boeken gelezen had. Ik heb op geen enkel moment het gevoel gehad dat ik informatie miste. Dus dat vind ik op zich al ontzettend goed geschreven. Ik vergat compleet dat dit boek een verhaal uit een boekenserie was. Je kan dit verhaal perfect lezen als een stand alone boek.

Wens je toch de volledige serie te lezen dan zijn dit de titels op juiste volgorde.

1 – HYPNOSE

2 – CONTRACT

3 – GETUIGE

4 – SLAAP

5 – STALKER

6 – JAGER

7 – LAZARUS

8 – SPIEGELMAN

Wat vond ik van het boek?

Ik vond de opbouw van het boek ontzettend goed. In vele gevallen heb je 1) een stuk over de politie-inspecteurs 2) de moord en 3) het oplossen van de moord. Hier zit het verhaal compleet anders in elkaar wat het boek ontzettend boeiend en uniek maakt.

Elk hoofdstuk is vrij kort, iets van anderhalve tot 2 pagina’s wat zorgt voor een vrij snel tempo in het boek en dat is alweer iets wat ik geweldig vind.

In veel boeken wordt het meest geschreven over het hoofdkarakter, maar in dit boek plaatst de schrijver verschillende karakters vrij evenwaardig op de voorgrond en dat maakte het verhaal ontzettend interessant.

Als je dit verhaal leest kan je haast het boek niet wegleggen. Het boek verveelt geen moment en is super vlot geschreven. Je wil gewoon weten hoe alles in elkaar steekt. Het plot is geniaal en de ontknoping uiterst spannend.

Hou je van een spannend boek? Dan kan ik je zeker dit boek aanraden!

Voor meer reviews kan u ➡ HIER ⬅ terecht.
Ken jij een ontzettend spannend boek dat ik zeker gelezen moet hebben? 
Je mag me de titel + auteur gerust achterlaten via het reactieformulier.

BoekenBoeken

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Slaap – Lars Kepler – review

 1. Sanne

  maart 16, 2022 at 8:40pm

  Dit klinkt spannend seg. De schrijver ken ik niet. Ga ik wel onthouden.

 2. wendysleven1

  maart 9, 2022 at 9:37pm

  Dit klinkt echt als een aanrader. Nog een boek voor mijn inmiddels eindeloze nog-te-lezen lijst……

  • Auteur

   EvenDelen.be

   maart 12, 2022 at 1:52pm

   Bij mij is dat echt met periodes. Soms ben ik gewoonweg te moe om te lezen. Maar ik doe mijn best.

 3. Corrina

  maart 9, 2022 at 6:21pm

  Ik ben zelf meer een creatief typje lezen is niet zo mijn ding maar dit lijkt me wel een mooi boek

  • Auteur

   EvenDelen.be

   maart 12, 2022 at 1:52pm

   Ik ben ook best creatief. Ik hou ervan om afwisselende dingen te doen; een goed boek lezen, wat gamen, een diy project. Ik hou van verandering.

  • Auteur

   EvenDelen.be

   maart 12, 2022 at 1:56pm

   Daar heb je helemaal gelijk in. Ik bleef ook maar lezen, ik was ontzettend nieuwsgierig naar het verhaal.

 4. Sofie

  maart 7, 2022 at 12:29pm

  `Ik kende deze schrijver nog helemaal niet, maar dit boek lijkt me wel erg spannend. Ik ga hem noteren!

  • Auteur

   EvenDelen.be

   maart 12, 2022 at 1:57pm

   Ik ben blij dat ik deze schrijver ontdekt heb. Ik weet nu al dat ik er nog boeken zal van lezen.

 5. Caroline

  maart 5, 2022 at 10:01am

  De auteur ken ik niet. Het lijkt me inderdaad wel een spannend boek maar zou het zelf nooit kopen.

  • Auteur

   EvenDelen.be

   maart 12, 2022 at 1:58pm

   Wat is jouw favoriete genre? Dit jaar heb ik me voorgenomen om mijn grenzen te verleggen en andere genres te lezen. Tips zijn altijd welkom.

  • Auteur

   EvenDelen.be

   maart 12, 2022 at 2:00pm

   Lezen bij mij is echt met periodes. Soms lees ik het ene boek na het andere. Maar er zijn soms maanden dat ik geen boek aanraak en gewoon met andere dingen bezig ben.

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!