Bambooo Beauty herbruikbare wattenschijfjes

Voor mensen die net zoals ik streven naar duurzaamheid, zet ik graag de herbruikbare wattenschijfjes van Bambooo Beauty in de kijker. Ben je op zoek naar een milieuvriendelijke manier om je gezicht te reinigen? Wil je ook je steentje bijdragen aan het milieu? Dan kan ik jullie allemaal aanraden om de overstap te maken naar herbruikbare wattenschijfjes. In dit artikel vertel ik je meer over het product en mijn persoonlijke ervaring.

Bambooo Beauty herbruikbare wattenschijfjes, waszakje en opbergbakje
Bambooo Beauty herbruikbare wattenschijfjes, waszakje en opbergbakje

Wie is Bamboo Beauty?

Uiteraard vertel ik jullie graag eerst wat meer over Bambooo Beauty. Bambooo Beauty wil duidelijk een verschil maken als het op milieuvriendelijke en duurzame producten aankomt en gaat er van uit dat je met kleine zaken reeds een groot verschil kan maken. Men zegt niets voor niets ‘Vele kleintjes maken een groot’. Zo ging Bambooo Beauty op zoek naar een duurzaam alternatief voor wegwerp wattenschijfjes.

Bambooo Beauty is de optie om duurzaam alledaagse producten te kunnen gebruiken en tegelijkertijd een fijne ervaring mee te geven!

Waarom herbruikbare wattenschijfjes gebruiken?

Wist je dat je al snel rond de 1000 wegwerp wattenschijfjes per jaar kan gebruiken. Denk maar eens aan het reinigen van je ogen, je gelaat. Het gebruiken van reinigingsmelk, reinigingslotion of micellair water, … En al deze vuile wattenschijfjes komen in je vuilbak terecht en worden daarna afgevoerd naar de vuilnisbelt. Kijk dan even om je heen? Hoeveel dames denk je dat er straks naar een wattenschijfje grijpen om net hetzelfde te doen? Ik durfde de rekensom niet meer te maken. Het was voor mij snel duidelijk dat ik de stap moest maken naar een ander alternatief. Een alternatief dat milieuvriendelijk en duurzaam is.

De herbruikbare wattenschijfjes van Bambooo Beauty zijn gemaakt uit 70% bamboe en 30% katoen. Bamboe is de snelst groeiende plant ter wereld en absorbeert het meeste CO2 van alle planten.

Hoe gebruik je de herbruikbare wattenschijfjes van Bambooo Beauty?

Om de wattenschijfjes van Bambooo Beauty te gebruiken, kan je deze eerst nat maken en goed uitknijpen. Als het wattenschijfje nat is, zal het meer reinigingsproduct gaan opnemen. Dit zorgt ervoor dat je betrekkelijk minder product kan gebruiken met hetzelfde resultaat. Je zal dus uiteindelijk veel langer genieten van jouw favoriete reinigingsproducten. Reinig daarna je gezicht zoals gewoonlijk. Spoel daarna je wattenschijfje uit onder de kraan. Indien gewenst kan je hiervoor wat handzeep gebruiken. Laat het wattenschijfje drogen.

Witte en zwarte wattenschijfjes.

De verpakking bevat in totaal 20 x 3-laags herbruikbare wattenschijfjes met de volgende specificaties:

10 witte en 10 zwarte 3-laags herbruikbare wattenschijfjes inclusief waszakje.

70% bamboo & 30 % katoen.

Milieuvriendelijk product & verpakking.

Vrij van plastic.

Draagt bij aan een schonere planeet.

100% organisch.

100% afbreekbaar.

Comfortabel reinigingsproces.

De zwarte wattenschijfjes zijn ideaal voor het verwijderen van waterproof make-up maar je kan ze ook gebruiken voor gewone make-up of donkere make-up.

De witte wattenschijfjes kan je gebruiken voor het verwijderen van make-up maar is ook ideaal voor het reinigen met een lotion of micellair water.

10 witte en 10 zwarte herbruikbare wattenschijfjes van Bambooo Beauty
10 witte en 10 zwarte herbruikbare wattenschijfjes van Bambooo Beauty

Hoe was je de wattenschijfjes van Bambooo Beauty?

Met 20 wattenschijfjes heb je genoeg om tot je volgende wasbeurt door te kunnen. Steek de wattenschijfjes in het waszakje zodat ze mooi samenblijven in de was. Je kan ze zonder problemen meewassen op een temperatuur van 40 graden of lager. Zijn er nog vlekken op de witte watjes dan wil dat niet zeggen dat het watje niet schoon is. Vind je dit niet zo leuk dan kan je voor het verwijderen van make-up de zwarte watjes gebruiken en de witte voor de verzorging van je gezicht na het verwijderen van je make-up.

Voor meer informatie kan je ook een kijkje nemen in het e-book van Bambooo Beauty:

Instructies voor het gebruiken van herbruikbare wattenschijfjes van Bambooo Beauty.

Bambooo Beauty opbergbakje.

Om je herbruikbare wattenschijfje een mooie plaats te geven op je toilettafel, heeft Bambooo Beauty een bijpassend opbergbakje ter beschikking. De 20 wattenschijfje passen er perfect in en het opbergbakje heeft een mooie stijlvolle uitstraling.

Ook interessant: De voordelen van Jojoba olie – 10 toepassingen.

Bambooo Beauty nu met 10 % korting.

Tot en met 22 augustus 2022 kan je genieten van een korting van 10 % op je bestelling op www.bambooobeauty.nl.

Kortingscode: BamboooBeautyBabe

Mijn ervaring met Bambooo Beauty.

Bij Bambooo Beauty schenkt men niet enkel aandacht aan duurzame producten maar ook aan milieuvriendelijke verpakking. Het begeleidend kaartje is zelfs duurzaam groeipapier. Ja, je kan het kaartje laten groeien. Je kan het kaartje in een schaaltje plaatsen met wat aarde er over heen. Water geven en na 1 à 2 weken zal je de zaadjes, die in het kaartje verwerkt zijn, zien ontkiemen. Dit vind ik gewoonweg een geweldig concept!

De grootte van de herbruikbare wattenschijfjes is ideaal. Ook voelen ze superzacht en dik aan. De hoeveelheid van 20 stuks vind ik perfect.

Ik hou er van om mijn gezicht eerst te reinigen alvorens mijn make-up aan te brengen. Daarvoor gebruik ik de witte wattenschijfjes. Voor het verwijderen van mijn make-up en mascara gebruik ik de zwarte wattenschijfjes. Na het verwijderen van mijn make-up gebruik ik terug een wit wattenschijfje om nogmaals na te reinigen. Het concept van de witte en zwarte herbruikbare wattenschijfjes is dus ideaal voor mij.

Sinds ik de herbruikbare wattenschijfjes van Bambooo Beauty heb ontdekt, ben ik volledig verkocht. Ik ben uiterst tevreden over het de producten; de wattenschijfjes, het handige waszakje en het mooie opbergbakje.

Eindelijk een milieuvriendelijk en duurzaam alternatief voor wegwerpwatjes. Ik ben blij dat ik voortaan op een milieuvriendelijke manier dagelijks mijn gezicht kan verzorgen dankzij Bambooo Beauty.

Een echte aanrader!

Heb jij ook al de herbruikbare wattenschijfjes ontdekt?

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Bambooo Beauty herbruikbare wattenschijfjes

 1. Janet

  april 2, 2022 at 12:15pm

  Ik ben de laatste tijd meer bezig met duurzaamheid en dit is één van de dingen die ik zeker nog wil testen. Ik gebruik sinds kort weer wattenschijfjes om mijn make-up te verwijderen. Ik gebruikte lange tijd reinigingsdoekjes, maar daar wilde ik sowieso van af. Nu nog alles duurzaam maken. 😉

  • Auteur

   EvenDelen.be

   april 9, 2022 at 9:19pm

   Fijn te horen dat je ook stap voor stap bezig bent met duurzaamheid. Ik kan je deze watjes echt aanraden. Ook zijn ze met hun 8 cm doorsnede van perfecte grootte.

 2. frederique

  april 1, 2022 at 9:57am

  Ik vind het bakje zo mooi, alleen al daarom zou ik het aanschaffen. Ik vind het een goed concept sowieso.

  • Auteur

   EvenDelen.be

   april 9, 2022 at 9:18pm

   Yep ik ben ook zot op het bakje. Past overal bij en ik hou van zaken die uit hout gemaakt zijn. Hout heeft een warmere uitstraling dan plastic.

 3. Fallon

  april 1, 2022 at 8:18am

  Steeds meer en meer koop ik duudzame en biologisch afbreekbare producten. Ideaal deze wattenschijfjes. Ik heb er eerder nog nooit over gehoord.

  • Auteur

   EvenDelen.be

   april 9, 2022 at 9:16pm

   Ik kan ze je echt wel aanraden. Het is de moeite waard om de overstap te zetten. Het is leuk dat meer en meer mensen zich bewust worden van de producten die ze gebruiken.

 4. sandra

  april 1, 2022 at 8:12am

  Wat een leuke review. Ja, de wattenschijfjes zijn altijd snel op. Dit is inderdaad een fijn alternatief

  • Auteur

   EvenDelen.be

   april 9, 2022 at 9:15pm

   Ik ben alvast blij dat ik de overstap gemaakt heb. Ik vind ze fijner in gebruik dan we wegwerp wattenschijfjes. Ik maak ze eerst even nat met gebruik.

 5. lindaschrijftnl

  maart 31, 2022 at 8:48pm

  Fijn dat er steeds meer alternatieven komen voor wegwerp producten. Hier ook fan van wasbare wattenschijfjes! Mooi blog!

  • Auteur

   EvenDelen.be

   april 9, 2022 at 9:13pm

   Dank je wel Linda. Ik ben nu zo gewoon om ze te gebruiken en ik ze veel aangenamer vind dan de wegwerp wattenschijfjes. Echt een super alternatief met een hart voor het milieu.

 6. ingrid

  maart 30, 2022 at 12:07pm

  Ik heb er wel eens gebruikt maar deze werden echt niet goed schoon. Zo jammer. Ik was nog wel benieuwd wat de afmeting van deze watjes is. Standaard of extra groot?

  • Auteur

   EvenDelen.be

   april 9, 2022 at 9:11pm

   De watjes zijn best groot: 8 cm doorsnede. Ik gebruik de donkere voor het verwijderen van de make-up. De witte gebruik ik om na te reinigen met lotion. Bij mij komen ze tot nu toe mooi terug uit de was.

  • Auteur

   EvenDelen.be

   april 4, 2022 at 11:26am

   Ik ben alvast fan en blij dat ik de overstap gezet heb naar een duurzame manier om mijn gezicht te verzorgen.

 7. Tessa

  maart 30, 2022 at 8:20am

  Ik heb in het verleden ook herbruikbare wattenschuifjes gebruikt, maar die namen zo veel product op dat ik snel door mijn reiningsproducten heen ging. Ook voelde ze niet prettig aan op mij huid, te hard

  • Auteur

   EvenDelen.be

   maart 30, 2022 at 8:27am

   Hier vermelden ze in de handleiding dat je betrekkelijk minder product dient te gebruiken als je het watje eerst nat maakt en uitknijpt, gebruik je ze droog dan nemen ze meer product op. Oh ik kan je laten weten dat deze van Bambooo Beauty echt wel dik en zacht zijn.

 8. Elena-Katerina Pirmouss

  maart 29, 2022 at 10:18pm

  Wat een mooi alternatief voor alle wegwerp wattenschijfjes. Deze herbruikbare zorgen echt wel voor een pak minder afval. Leuk dat er een waszakje bij zit, echt handig. Het opbergbakje is zeer stijlvol. Echt een mooi en duurzaam product.

  • Auteur

   EvenDelen.be

   maart 30, 2022 at 8:19am

   Ik vind het opbergbakje ook heel stijlvol. Ik hou van houten (in dit geval bamboe) accessoires veel liever dan van plastic potjes. Zoals je zegt, met de herbruikbare wattenschijfjes heb je een pak minder afval.

 9. Linda Swinkels

  maart 29, 2022 at 3:15pm

  Wat een goede en uitgebreide uitleg. Ik zou er zeker voor openstaan om deze wattenschijfjes uit te proberen. We gaan tenslotte allemaal voor duurzaamheid

  • Auteur
 10. Marjolijn

  maart 29, 2022 at 2:59pm

  Weg met de weggooicultuur. Heel mooi dat deze wattenschijfjes bestaan

  • Auteur

   EvenDelen.be

   maart 29, 2022 at 7:36pm

   Daar ben ik volledig mee akkoord. Het is gewoon een fantastisch alternatief en zo gebruiksvriendelijk.

  • Auteur
   • bambooobeauty

    maart 30, 2022 at 5:56pm

    Absoluut! Niet alleen goed voor het milieu maar ook nog eens heerlijk om te gebruiken en het staat leuk in je kamer!

 11. Nicole Orriëns

  maart 29, 2022 at 1:25pm

  Goed dat wattenschijfjes er nu ook zijn in een herbruikbare vorm. Zelf draag ik nooit make-up en gebruik ik ze dus nooit.

  • Auteur

   EvenDelen.be

   maart 29, 2022 at 7:38pm

   Ik draag ook niet dagelijks make-up. Dan gebruik is ze om met lotion mijn gezicht zuiver te maken. Daarna wat jojoba olie smeren en voila, mijn gezicht is klaar om in bed te duiken.

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!