Dagboek behandeling hoofdpijn: Redomex en Baclofen (ervaring + bijwerkingen)

♣ Redomex 10 mg als slaapmiddel en pijnstiller

♣ Baclofen 10 mg als spierontspanner en pijnstiller


In één van mijn vorige blogs heb ik beschreven hoe ik op zoek ben gegaan naar de oorzaak en een behandeling voor mijn aanhoudende haast dagelijkse hoofdpijn.

De neuroloog heeft me medicatie voorgeschreven voor een 3-maandelijkse behandeling.

De voorgeschreven medicatie:

  • Redomex 10 mg
  • Baclofen 10 mg

In dit blog kan u lezen wat mijn ervaringen zijn en bijwerkingen.


Heeft u ervaring met deze medicatie?  Laat gerust een reactie achter.

23/04 – 27/04

Ik neem nu 5 dagen stipt de medicatie in.

Euforische periodes

Een paar uur na het innemen van de Baclofen heb ik me 2 keer super euforisch gevoeld. Ik heb dit even nagelezen en dat blijkt dus één van de neveneffecten te zijn. Is er wel eentje waar ik heel goed kan me leven.

Verandering slaappatroon

Ik ben altijd een heel slecht slaper geweest, met als gevolg dat ik heel weinig slaap. Ik kan dus zonder problemen met 4 à 5 slaap per nacht functioneren. Ik moeilijk inslapen, met als gevolg dat ik steeds later naar bed ging. Ongeacht hoe laat ik ga slapen, wordt ik ’s ochtends steeds wakker rond 5u30 – 6u. En eens ik wakker ben, raak ik niet meer in slaap.

Wat mij nu heel snel opviel is het volgende: ’s ochtends word ik zoals altijd rond hetzelfde uur wakker, maar ik heb nu geen problemen om terug mijn ogen dicht te doen en gewoonweg door te slapen tot bijvoorbeeld 8u of 8u30. De lengte van mijn slaap is nu ook in relatie met het uur dat ik ga slapen. Ga ik later slapen dan slaap ik ook langer. Nu slaap is zo’n 8u per nacht.

Oké ik heb ’s ochtends altijd ‘mijn koffie’ nodig om wakker te worden. En op dat vlak is er niets veranderd. Hiermee bedoel ik dat ik mij ook niet ‘groggy’ of zo voel van de medicatie.

En het allerbelangrijkste is: ik heb sinds de start met de medicatie geen hoofdpijn meer gehad.

28/04 – 07/05

Verder heb ik geen neveneffecten meer ondervonden.

Enkel ben ik op 02/05 opgestaan met hoofdpijn. Ik hoop nu dat het éénmalig is en niet terug weken gaat duren.

03/05 was weer een goede dag, maar 04/05 was een ramp: terug opgestaan met hoofdpijn. Omdat ik ook nekpijn had ben ik naar de chiropractor geweest. Het was maanden geleden dat ik nog geweest was. Na zijn behandeling was mijn nekpijn weg, maar de hoofdpijn bleef. Een paar uur later echt ziek geworden van de pijn: beven en kokhalzen. Dus ben ik maar in bed gekropen. 05/05 en 06/05 waren terug 2 goede dagen. 07/05 terug met hoofdpijn opgestaan. Ik moet zeggen dat ik er terug ellendig van word. Net of de medicatie gewoonweg geen effect meer heeft. Het ‘langer slapen’ is ook niet meer aan de orde.

08/05 – 04/06

Deze periode was weer veel beter. Geen hoofdpijn meer gehad. Wel af en toe nekpijn. Nu hoop ik dat de hoofdpijn in de periode hierboven hormonaal was of zo. Dat is het goede aan het bijhouden van een dagboek. Ook het slapen gaat veel beter. Ik kan uitslapen tot ongeveer 7u30. Ik krijg wel het gevoel dat mijn uren slaap van betere kwaliteit zijn. Betreffende mijn nekpijn zou ik wel denken dat 1 spierontspanner te weinig is. Dit zal ik bij mijn volgende consultatie, dus na deze 3 maanden, even opnemen met de specialist. Aan de andere kant denk ik dan: ga ik nu gans mijn leven moeten pillen slikken?

2 dagen heb ik ook zonder aanleiding last gehad van oververmoeidheid. Hiermee bedoel ik dan: ’s ochtends rond 7 uur opstaan om terug in de zetel in slaap te vallen van 8u tot 10u. Rond 18u ’s avonds terug in slaap vallen tot 20u30 om daarna bekaf om 21u30 in bed te kruipen en als een blok terug in slaap te vallen. Geloof me dit is echt geen fijn gevoel.

Baclofen: Vaak (komen voor bij meer dan 1 op de 10 patiënten) - Uitputting.

05/06 – 07/06

De combinatie van Redomex en Baclofen zorgen er voor dat ik echt zo goed als geen hoofdpijn meer heb. Ik vind het wel vreemd dat ik nu al 3 dagen opsta met pijn in mijn armen. Net het gevoel of je de ganse nacht op je armen geslapen hebt. Maar het is telkens in beide armen. Deze pijn duurt ben een half uur. Toen ik deze ochtend terug met pijn wakker werd ben ik even goed op mijn houding gaan letten. Ik lag gewoon op mijn rug. Echter doen mijn armen terug pijn en ook de gewrichten in mijn ellebogen. Vreemd. Is dat nu van de medicatie? Als het van de medicatie is kan ik ook niet zeggen of het afkomstig is van de Baclofen of de Redomex aangezien ik met beiden op hetzelfde moment gestart ben. Ik heb dus even de bijsluiters erbij genomen om de bijwerkingen te bekijken.

Redomex : Vaak (bij meer dan 1 op 100 maar bij minder dan 1 op 10 personen) - tintelende gevoelsgewaarwordingen.

Aan de andere kant, ik slaap heel goed. Wel heb ik even tijd nodige om echt wakker te worden.

Als ik een uurtje of 2 uurtjes na het innemen van de medicatie wakker word en even uit bed ga om bijvoorbeeld naar de badkamer te gaan moet ik het wel heel rustig aan doen. Ik merk dat ik echt niet stevig op mijn voeten sta.

Ook was ik eergisteren super euforisch. Ik keek naar The Big Bang theorie dan dat is best wel grappig. Ik heb de aflevering moeten stilzetten omdat ik minstens 10 minuten zo heb moeten lachen dat de tranen uit mijn ogen liepen. Ik had letterlijk rugpijn van het lachen en ik kon gewoon niet meer stoppen met lachen. Deze reactie was echt buiten proportie.

Baclofen: Vaak (bij meer dan 1 op 100 maar bij minder dan 1 op 10 personen) - een (vaak overdreven) goede stemming hebben (euforie).

08/06 – 12/06

Het rare gevoel in mijn armen is erger geworden. Elke dag heb ik nu pijn in mijn gewrichten in mijn schouders, elleboog, polsen en zelfs in mijn handen. En dit gedurende de volledige dag. Hier stop ik met REDOMEX! Dit gaat voor mij te ver. Gisteren avond heb ik enkel de spierontspanner genomen. Ik stop nu even met Redomex om te zien welke effect dit gaat hebben op de gewrichtspijnen die ik nu heb en waar ik in mijn leven nog nooit last van heb gehad.

13/06 – 25/06

Nadat ik gestopt ben met Redomex heb ik geen enkele bijwerkingen meer gehad, bewijs toch dat dit allemaal van de medicatie voortkomt. Deze volledige periode heb ik dus enkel de spierontspanners genomen. Ook heb ik geen hoofdpijn meer gehad. Tijdens mijn opname in het ziekenhuis vroeg kwam dit kort even ter spraken met een verpleegster. Ze vroeg me of ik last had van knarsentanden. En ja, daar heb ik last van. Hoewel dit wel minder is sinds ik de spierontspanners neem. Ze liet me weten dat dit ook wel eens de oorzaak van de nekpijn en hoofdpijn kan zijn. Dus als ik terug hoofdpijn begin te krijgen ga ik even bij een neus-keel-oor specialist langs. Ze werd namelijk geholpen door een heel klein bitje dat ze gewoon op de kiezen plaatst voor het slapen gaan.

Wordt vervolgd

Geef een reactie