En toen was ik plots stukadoor …

Na het afwerken van mijn hogere studies ben ik onmiddellijk gaan werken. Nooit had ik toen durven denken dat ik op een dag als stukadoor zou werken.

Ook ben ik regelmatig veranderd van werk, omdat ik soms wel eens snel op iets uitgekeken ben en ik graag wel eens andere dingen leer.

Zo heb ik hoofdzakelijk gewerkt in de Kwaliteitszorg, als Directieassistente, Administratief Verantwoordelijke, Verantwoordelijke Groothandel en Office Manager.

En hier vind ik een foto terug van 2003.

Hier werkte ik als assistente van de kwaliteitsverantwoordelijke.

De beste en leukste kantoor job die ik ooit heb gehad.

Op een dag had ik best mijn buik vol van het kantoorwerk en de sfeer die daar bij hoort.

Uiteindelijk heb ik ook 2 faillissementen meegemaakt bij bedrijven waar ik tewerkgesteld was.

Ondertussen had ik al door dat ik niet gemaakt was om mijn ganse leven hetzelfde te gaan doen. Toch blijf je snel in een job ‘hangen’ omdat je er gewoon best goed in bent. Maar op het einde van de rit maakte dit mij niet echt gelukkig.

Stukadoor

Op een dag ben ik voor een heel kleine stukadoorsfirma gaan werken.

Omdat het administratief niet echt een fulltime job was, heb ik daarbij ook een opleiding als stukadoor + gyprocplaatser gevolgd.

Die opleiding was zwaar maar ontzettend boeiend.

Toen ik daarna dagelijks mee ging naar de werven vond ik dit fantastisch. De sfeer is gewoonweg super op de bouw. Leuke muziek op de achtergrond, hard werken, maar ondertussen ook super kunnen lachen met de andere collega’s.

Ik kon maar 1 nadeel vinden en dat waren de toiletcabines.

Stukadoor

Uiteindelijk is het stukadoorsbedrijfje ermee gestopt door gezondheidsproblemen van de zaakvoerder.

Omdat ik ook als nadeel heb, dat ik amper 1m60 ben en dit bij bepleistering van plafonds niet ideaal is, ben ik niet naar een ander stukadoorsbedrijf op zoek gegaan.

Dus ben ik maar terug een kantoorjob gaan doen.

Ondertussen ligt de stukadoors periode toch al 10 jaar achter mij. Toen mijn schoonvader me vroeg of ik kon helpen met de verbouwing van de badkamer was ik in de wolken. Hij vroeg of ik de muren kon bepleisteren. Echter niet het volledige proces maar gewoon klaarmaken voor betegeling dus niet glad afwerken voor bijvoorbeeld verven.

Ik vreesde dat het wat raar zou aanvoelen in het begin, maar daar was geen sprake van. Het is echt als met de fiets rijden. Zoiets verleren, doe je niet.

Het was zwaar om te doen maar wat heb ik daar toch van genoten.

Morgen de laatste muur doen en dat is het werk klaar.

Ik moet toch zeggen dat ik als vrouw best fier op me ben. Fier op het feit dat ik kan bepleisteren en dit met heel veel passie kan doen.

Helaas kan ik er niet echt mijn job van maken voornamelijk gezien mijn leeftijd en conditie. Maar wat kijk ik toch terug naar zo’n fijne tijd.


Heeft u ook een niet alledaagse job / hobby als vrouw? Laat het me gerust weten!

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “En toen was ik plots stukadoor …

 1. logbankje

  augustus 26, 2021 at 10:56pm

  Genoten van je levens verhaal en de verandering die je er ooit in hebt gedaan.
  Herken het van mezelf, maar dat maakt het herkenbaarder.
  En je ziet dat je nog steeds het stukadoren in je vingers hebt. Hans

  @ leuk dat je hebt gereageerd op mijn weblog.
  Hier kunnen de honden in de polder goed hun gang gaan, alleen tijdens het broedseizoen moet men oppassen en zijn er verbodsgebieden.

 2. Monique

  augustus 22, 2021 at 10:06am

  Wat ontzettend gaaf dat je stukadoor bent (geweest). Je weet duidelijk van aanpakken, logisch dat je fier bent op wat je kan.

 3. Nicole Orriëns

  augustus 17, 2021 at 9:12am

  Wat leuk dat je zulke verschillende professies hebt uitgeoefend zeg! Ik vind dat wel iets hebben. Zelf ben ik inmiddels zo’n jaar of 20 blogger. En dat zie ik ook niet gauw veranderen.

 4. Rosalyn

  augustus 14, 2021 at 9:51pm

  Stoer! Echt iets heel anders, maar dat maakt het juist leuk! Veel respect dat je het helemaal bent gaan leren.

 5. Liesbethblogt

  augustus 13, 2021 at 9:31pm

  Ha wat een gave sidejob heb jij en altijd een handig talent. Ik ben als vak beveiliger en daarnaast een tijd betaald fotograaf geweest. Daarnaast heb ik lessen over de Tweede Wereldoorlog gegeven op scholen. Leuk maar tegenwoordig is zelfs reiskostenvergoeding nog een hele opgave. Tegenwoordig is fotografie mijn hobby.

 6. Tine de Jong

  augustus 11, 2021 at 3:46pm

  Daar mag je inderdaad wel heel erg fier op zijn dat je dit kan. En wat een mooie foto’s en ja op kantoor zitten is ook niks daar wordt je alleen maar stijver van. Zelf hield ik hier helemaal niet en zag je mij zeker niet daar. Heb er niet voor geleerd maar ik kan wel heel goed schilderen en nog andere dingen en heb mij dit zelf allemaal aangeleerd. Want door te leren en met vallen en opstaan leer je ook veel. Het is inderdaad een mooie herinnering die je zeker wel mag koesteren. En de toiletcabines zijn ook inmiddels al aangepast want steeds meer vrouwen doen ook al mannelijk werk op de bouw en elders. Graag je foto’s gezien en schrijven gelezen. En ook veel dank voor jou mooie woorden en bezoekjes aan mijn websites. Hou je ook van citroen geraniums of heb je last van muggen dan zijn dit daar tips voor jou. LG. Tine
  Zal met deze eens reageren. Latersss.

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!