Deze 5 Hallmark films moet je gezien hebben.

Je hebt fictie en non-fictie films, net zoals boeken. Terwijl de dag van vandaag veel draait rond spectaculaire speciale effecten en indrukwekkende scenario’s grijp ik toch graag even terug naar het rustgevende en ontspannende. En dan kan ik best genieten van een Hallmark film. Het verhaal is meestal luchting zonder te dramatische te zijn. Wat ik aantrekkelijk vind, is dat er geen stemverheffingen en ruzies in voorkomen. Deze kunnen me de laatste tijd namelijk nogal zenuwachtig maken.

Natuurlijk lijken al deze verhalen op sprookjes. Toch betrap ik mij erop dat, als ik naar een Hallmark film kijk, ik mij ontspannen en rustig voel. En wat ik leuk vind, is dat ik regelmatig merk dat ik met een glimlach op mijn gezicht naar bepaalde scenes zit te kijken.

Hieronder 5 niet te missen Hallmark films.


Love at First Dance

Hope wordt in gehuurd als dansinstructrice om Eric en Adriana te helpen met de choreografie van hun openingsdans. Daarbuiten geeft ze extra lessen aan Eric. Echter wordt alles ingewikkeld als Hope en Eric een hechte band met elkaar krijgen. Gezien het huwelijk houden ze afstand van elkaar.

Sing like no one is listening.
Love like you'll never hurt before.
Dance like no one is watching.
Live like it's heaven on earth.

Met deze eerste zinnen in deze romantische film, weet je al zeker dat je goed zit.


Een echte feel-good film. Geen drama, maar echt een film waar ik volledig ontspannen kon naar kijken. Meerdere malen betrapte ik me met een glimlach op mijn gezicht. Aan aanrader als je gewoon even zin hebt om je goed te voelen.


❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️

The Beach House

Cara verliet op jonge leeftijd het ouderlijk huis om naar Chicago te gaan waar ze een carrière en een leven opbouwt. Jaren later verliest ze echter haar job, wat een zware impact heeft op haar. Voor haar is dit het moment om haar moeder terug op te zoeken. Tijdens dit bezoek komt ze terug in contact met haar jeugdliefde. Cara plant al vrij snel in om terug te keren naar Chicago, voornamelijk omdat ze moeite heeft om zich terug thuis te voelen. Maar dan krijgt ze van haar moeder een ongewoon verzoek. Vlucht ze terug naar Chicago of zal ze bij haar moeder blijven in het strandhuis, een strandhuis dat dringend wat herstellingswerken nodig heeft?


Buiten twee mensen die naar elkaar toegroeien speelt er zich in deze film een minder prettige scene af. Toch werd deze mooi weergegeven zonder overdreven dramagevoel. Het zorgde ervoor dat het geheel van de film toch nog dat feel-good gehalte had. Uiteindelijk best verfrissend dat er een realistisch gebeuren in deze film verwerkt werd. Het was ook leuk om Andie MacDowell nog eens terug te zien.


❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️

Love, Once and Always

Lucy erft het historische landhuis waar ze een groot deel van haar jeugd spendeerde. Echter is ze niet de enige erfgename van dit landhuis, haar jeugdliefde Duncan erft namelijk ook dit landhuis. Beiden zijn de dus 50 % eigenaar. Het landhuis is prachtig, echter lopen de kosten voor het herstel ontzettend op, kosten die noch Lucy noch Duncan kunnen bekostigen. Terwijl Lucy alles op alles zet om het landhuis te bewaren denkt Duncan dat het beter is om alles af te breken en te verkopen als projectgrond. Terwijl ze samen op zoek gaan naar de mogelijkheden, bloeit de liefde tussen Lucy en Duncan opnieuw op. Maar zijn hun gevoelens sterk genoeg?


Twee mensen met een verschillend karakter die toch naar elkaar toegroeien en er in slagen om er het beste van te maken. Terug een film waar je goed gezind van wordt en met een mooie boodschap. Met een beetje moeite en begrip kun je samen alles bereiken zolang je het maar echt wilt.


❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️

A Brush with Love

Jamie Spellman geef les in haar kunstacademie voor jongeren. Toen ze dit project opstartte was het de bedoeling om dit te combineren met haar grote passie; schilderen. Ergens heeft ze haar passies laten varen na een pijnlijke liefdesbreuk. Door haar beste vriendin, Ava, wordt ze aangespoord om terug te gaan schilderen. Aan de hand van een soort Vision Board probeert Jamie terug haar leven op de rail te krijgen.


Terug een film die zorgt voor ontspanning en een goed gevoel. Ook een film met een paar mooie boodschappen zoals durven kansen geven aan anderen en aan jezelf. Je leven niet te laten leiden door angsten maar om steeds te volgen wat er in je hart zit. Ook al ben je de weg even kwijtgeraakt, ga voor wat je echt gelukkig maakt.


❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️

Taking a Shot at Love

Jenna was een professionele balletdanseres die nu lesgeeft aan kinderen. Jenna wordt aangesproken om haar technieken te gebruiken om zo NHL ster Ryan Cooper te helpen met zijn herstel. Terwijl de twee samenwerken leren ze elkaar beter kennen maar ook nemen ze zichzelf onder de loupe. Uiteindelijk is Cooper klaar om terug te keren naar zijn sportteam. Dit blijkt uiteindelijk moeilijker dan gedacht.


Cheesy, onwaarschijnlijk en oh zo voorspellend. Alles wat zo typerend is voor een romantische film. Toch zit deze film boordevol mooie boodschappen. Niet alles in het leven loopt zoals we willen, maar uiteindelijk proberen we er allemaal iets van te maken dat ons gelukkig maakt. Ook legt men de nadruk dat de liefde voor een hobby belangrijker is dan winnen en presteren.Uiteindelijk ben ik pas vorig jaar naar dit genre beginnen te kijken. Hallmark heeft ontzettend veel films, voornamelijk Kerstfilms. Maar in dit overzicht wou ik de Kerstfilms er even uit laten.

Keek u reeds naar een Hallmark film? Zoja welke vond je mooi? Wat is jouw favoriete genre? 

Veel kijkplezier!


Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Deze 5 Hallmark films moet je gezien hebben.

 1. Mandy

  januari 19, 2022 at 3:13pm

  Ze klinken heel leuk allemaal! Ik kijk niet echt naar films, ik kijk liever naar series.

 2. sandra

  januari 19, 2022 at 5:01am

  Ik kijk niet zo vaak naar films, maar deze lijken me echt voor een leuke ontspannende avond

 3. Cynthia

  januari 18, 2022 at 6:49pm

  Misschien lees ik er helemaal overheen, maar waar kun je deze Hallmark films bekijken? Of is dat een exclusief Hallmark kanaal? Sorry, wij hebben alleen Netflix, dus dit is nieuw voor mij. Maar het klinken me wel als lekkere films om te relaxen.

 4. Joyce Joshua

  januari 17, 2022 at 1:31pm

  Die films zijn zo lekker om naar te kijken. Op net 5 had je er een aantal achter elkaar. Echt heerlijk!

 5. Soraya

  januari 16, 2022 at 11:17am

  Hallo schat! Wat ga je goed❤️ lekker actief bezig, good job! Ik hou ook meer van rustgevende en ontspannende films, zodat ik zelf ook kan ontspannen. En ik ben zelf ook erg gevoelig voor films waar agressie in voor komt. Ik snap je helemaal. Goed ook dat je je grenzen kent❤️ Haha en dans films heb ik altijd echt gefascineerd gevonden! Bovendien is verliefdheid ook erg mooi en positief, dus de the beach house is ook een aanrader. Ik denk sowieso dat als je bepaalde deuren sluit dat andere opengaan. Natuurlijk ook als je er zelf voor klaar bent. En dat de scène zich afspeelde met zonder een drama gevoel. En de film van Love, once and always vind ik toch ook wel weer uniek klinken. Soms voel ik wel herkenning hoor in films, de film a brush a love bijv, waarin voorkomt dat Ava haar passies laat varen naar een pijnlijke liefdesbreuk. Dat kan soms, net als rouwen voelen. Geniet van je zondag mop❤️

 6. Marguerita

  januari 15, 2022 at 11:38am

  Ja ik houd vooral van de hallmark kerstfilms, feelgood en nooit ingewikkeld gewoon lekker even gern drama

  • Elena

   januari 19, 2022 at 2:48pm

   Wat wen leuk lijstje! Ik was toevallig opzoek. Naar een feel good movie. En er zijn zoveel films, soms zie je door de bomen het bos niet meer

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!