Noodweer – Nancy Pickard – review

Noodweer is een thriller van de schrijfster Nancy Pickard. Het verhaal speelt zich af op een cattle ranch in het klein dorpje Rose (Kansas) wat dit boek ook best interessant maakt.

Dit jaar ben ik gestart met een doel. In plaats van constant politiethrillers te lezen zou ik me dit jaar verdiepen in verschillende genres. Zo waren mijn laatste twee boeken, chicklits nl. De weddenschap en Laat mij maar even van Jennifer Crusie. Met veel plezier greep ik terug naar een thriller.

Noodweer - Nancy Pickard - Thriller
Noodweer – Nancy Pickard – Thriller

Wie is Nancy Pickard?

De kaft van het boek vertelt me het volgende over schrijfster Nancy Pickard.

Nancy Pickard, een gerenommeerd en vaak genomineerde Amerikaanse thrillerschrijfster, is bestuurslid van de Mystery Writers of America en voorzitter van Sisters in Crime. 
Ook is ze lid van PEN.
Noodweer is haar tweede thriller in het Nederlands.

Wikipedia laat me ook weten dat ze vijf Macavity Awards, vier Agatha Awards, een Anthony Award en een Shamus Award heeft gewonnen. Ze is de enige auteur die alle vier de prijzen heeft gewonnen.

Publishers Weekly (sterrenrecensie) schrijft het volgende over haar boek Noodweer:

Met een uitgelezen inlevingsvermogen beschrijft Edgar-finalist Pickard een smeulende cold case in een kleine plattelandsgemeenschap.

Over haar vorig boek, Het geheim van de maagd, schrijft men:

Een intelligent, weldoordacht drama.  Spannend is het ook nog. - VN Detective & Thrillergids.
Een vlotte thriller met een knappe plot. - Biblion.
Erg knap hoe Pickard telkens een klein brokje informatie loslaat. - Crimezone.nl.

Waarover gaat het boek?

Wat verklapt de kaft over het boek?

Toen Jody Linder drie was, is haar iets verschrikkelijks overkomen: in een stormnacht is haar vader vermoord en haar moeder spoorloos verdwenen.
Jody werd daarna door haar grootouders op hun ranch opgenomen en is bij hen opgegroeid.
Nu, op haar vijfentwintigste, staat ze nog steeds voor raadsels over die bewuste nacht en weet ze nog niet wat er met haar moeder is gebeurd.
Op een dag wordt ze geconfronteerd met een schokkend mysterie uit het verleden van haar familie en moet ze onder ogen zien dat de mensen die heel dicht bij haar staan veel meer weten over de onheilsnacht ...

Wat vond ik van ‘Noodweer’?

In dit boek maak je kennis met de harde wereld op een cattle ranch waar verschroeiende hitte en onvoorstelbaar onweer rampzalige gevolgen kan hebben. De schrijfster slaagt er volledig in om deze setting te omschrijven op een uiterst interessante manier zonder zich te verliezen in details.

Het verhaal neemt je mee in het verleden zodat de lezer een goed beeld krijgt over wat zich zoveel jaren geleden afspeelde. De schrijfster slaagt erin om ook deze passages neer te pennen met de nodige spanning. De opbouw van het verhaal zorgt ervoor dat je steeds meer wil weten en verder wil lezen.

Telkens ga je bij jezelf op zoek naar ‘de dader’. Het leuke is dat het boek niet voorspelbaar is, alhoewel je dit misschien wel zou denken. Dit zorgt ervoor dat het plot spannend en onverwachts blijft. Alle ingrediënten voor een spannende en interessante thriller waar je vanaf de eerste pagina volledig in opgaat.

Een echte aanrader voor fans van thrillers in een originele en interessant setting.

Boeken

Welk boek lees jij momenteel?
Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Noodweer – Nancy Pickard – review

  1. Nicole Orriëns

    mei 16, 2022 at 3:44pm

    De cover vind ik prachtig, maar het verhaal spreekt me minder aan. Ik houd nooit zo van boeken waarin ooit iets naars is gebeurd, en dat de hoofdpersoon dat dan ‘in mijn tijd’ als lezer gaat uitzoeken ; )

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!