De weddenschap – Jennifer Crusie – Review

De weddenschap is één van de bestsellers van Jennifer Crusie, die gekend staat voor haar populaire chicklits.

Toen ik mijn review neerschreef over haar boek Laat mij maar even, las ik over deze bestseller. En toen ik de cover van De weddenschap zag, dacht ik bij mezelf “hey dat boek heb ik!”. Terwijl haar boek Laat mij maar even best wel oké was, was ik toch nieuwsgierig om deze bestseller te lezen. Ik wou echt weten of deze bestseller dan zoveel beter was.

De review van haar boek Laat mij maar even, kan je hieronder terugvinden.

Wie is Jennifer Crusie?

Jennifer Crusie werd geboren in Ohio en behaalde een bachelor in kunsteducatie.

Ze gaf les op een kleuterschool en daarna werkte ze als tekenleraar terwijl ze haar Master behaalde in professioneel schrijven en vrouwenliteratuur.

Jennifer Crusie heeft tal van bestsellers op haar naam staan. Haar boeken worden in meer dan 20 landen gepubliceerd.

Waarover gaat het boek?

Wat verklapt de kaft over het boek?

Minerva Dobbs blijft hopen die ene man te vinden die wel lief en aardig is, vooral voor haar. Haar laatste ex, heeft haar vlak voor het huwelijk van haar zus in de steek gelaten. Nu zit Min in haar eentje in een yuppie bar en zint op wraak. Dan valt haar blik op een geweldig aantrekkelijke man.
Calvin Morrissey heeft zojuist een heftige weddenschap afgesloten met zijn vrienden. Hij moet zijn charmes op Minerva botvieren en haar binnen één maand in bed zien te krijgen. Maar zij heeft alles gehoord en besluit het spel mee te spelen. Zo hoeft Minerva niet alleen naar de trouwerij en kan ze voor de verandering hèm eens dumpen; vlak voordat de maand om is natuurlijk.
De weddenschap: Een romantische comedy om je vingers bij af te likken - inclusief plakkerige donuts, een maffe psycholoog, de chaos-theorie, een griezelig intelligente kat en hippe schoenen. Voor iedereen die durft te gokken op de ware liefde.
'Crusie geeft het chicklit genre een driedubbel shot adrenaline. Wedden dat u niet kunt stoppen met lezen? Absoluut onweerstaanbaar.' - Kirkus Reviews
'Heerlijk sexy.' - Booklist
'Echt lachen. Verfrissend.' - People

Wat vond ik van ‘De weddenschap’?

Drie vriendinnen, drie vrienden, twee exen en een weddenschap zijn de voornaamste ingrediënten van dit boek. Voeg daar nog wat donuts, een trouwfeest, gekke ouders en boter bij en je hebt alles om een potentiële bestseller te schrijven.

Terwijl ik in haar andere boek af en toe eens de weg kwijt was door de overvloed aan personages, was dit in De weddenschap echt niet het geval. Elk personage heeft een uniek karakter zodat je heel goed kan volgen. Het boek is ontzettend vlot geschreven en ja, je kan het moeilijk neerleggen omdat er net zo’n goede vaart in zit. De vriendschappen worden heel mooi in kaart gebracht en geven de lezer echt een goed gevoel.

Meestal kan ik me, in dergelijke boeken, wel even gaan ergeren aan de overdreven koppigheid en blindheid van de hoofdpersonages, maar ook hier was dit niet echt van toepassing.

Dit boek is stukken beter dan Laat mij maar even en ik kan dan best wel begrijpen waarom De weddenschap een bestseller geworden is.

Toch vond ik dat het laatste deel van het boek me echt wel te zoet leek. Zo heb ik nog nooit de woorden ‘ik hou van je’ en alle varianten erop, zoveel keer opnieuw moeten lezen op één blad. Dit kon best wel een stuk subtieler. Het maakte de laatste hoofdstukken naar mijn smaak wat afgezaagd en ik dacht regelmatig bij mezelf: ‘ja, we weten het al’.

Toch heb ik genoten van dit boek en vond ik het een fijn tussendoortje. Maar na twee boeken van ditzelfde genre, verlang ik nu toch wel terug naar een spannende thriller.

BoekenBoeken

Welk boek lees jij momenteel?
Print Friendly, PDF & Email

One thought on “De weddenschap – Jennifer Crusie – Review

 1. Tessa

  mei 16, 2022 at 5:57pm

  Vroeger was ik een groot liefhebber van dit genre, vooral de boeken van Jill Mansell en Sophie Kinsella vond ik echt geweldig

  • Auteur

   EvenDelen.be

   mei 18, 2022 at 7:43am

   Ja, van Jill Mansell heb ik in het verleden ook nog wel iets gelezen. Het genre is luchtig, maar helaas vergeet ik de verhalen heel snel.

 2. Linda schrijft ' t op

  mei 14, 2022 at 6:02pm

  Te zoete boeken las ik vroeger veel. Het zijn heerlijke boeken om in de tuin te lezen.

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!