Mooie Leugens – Lisa Unger – Review

Mooie Leugens is het eerste boek van Lisa Unger. Deze thriller werd een grote bestseller. Mooie Leugens is het eerste boek dat ik van deze schrijfster lees. In deze review laat ik jullie weten wat ik van deze bestseller vond.

Mooie Leugens Lisa Unger
Meer reviews kan je ➡ HIER ⬅ terugvinden.

Lisa Unger.

Lisa Unger (1970) debuteerde met de thriller Mooie leugens, die een grote bestseller werd.

Met boeken gepubliceerd in 31 talen en miljoenen verkochte exemplaren wereldwijd, wordt ze beschouwd als een meester in spanning.

Ze schreef daarna nog de eveneens internationale bestsellers Halve waarheden, Black-out en Voor jou wil ik sterven.

Lisa Unger heeft buiten haar standalones ook enkele series op haar naam staan zoals de Ridley Jones serie, The Hollows serie en de Lydia Strong series.

Momenteel maakt Netflix ook een serie van haar boek ‘Confessions on the 7:45‘ waar Jessica Alba de hoofdrol voor haar rekening neemt. Dit lijkt me wel een serie die ik een kans wil geven.

Waarover gaat het boek Mooie Leugens van Lisa Unger?

Wat verklapt de kaft van het boek?

Wanneer Ridley Jones een mysterieus pakje ontvangt met daarin een foto en een briefje met daarop de vraag 'Ben jij mijn dochter?', stort haar wereld ineen.
Ridley wordt gedwongen alles wat zij over zichzelf en haar familie weet in twijfel te trekken.
Ze betreedt een duistere wereld waarvan zij het bestaan nooit had vermoed.  Een wereld waar iedereen in haar leven een vreemde lijkt, Ridley heeft geen idee wie zij kan vertrouwen en wie iets te verbergen heeft - zelfs, of juist vooral, haar nieuwe geliefde Jake, lijkt geheimen te hebben.

De algemene omschrijving hieronder beloofde een spannend verhaal en was ook de reden waarom ik dit boek las.

Mooie Leugens staat bol van spanning.  Het is een adembenemende tocht waarbij elke keuze die Ridley maakt een wervelwind van onvoorstelbare gevolgen veroorzaakt.  Dit debuut van Lisa Unger is een literaire thriller pur sang, met een van de meest verfrissende heldinnen sinds jaren.

De kaft pakt uiteraard ook uit met enkele spetterende reviews.

'Intrigerend en knap gedaan (...) Met een adembenemende vaart neemt Unger je mee op een tocht vol spanning, bedrog en intriges' - Publishers Weekly.

'Spannend, gevoelig, sexy, subtiel...  Ik heb in tijden niet zo'n nagelbijtend spannend boek gelezen.  Warm aanbevolen.' - Lee Child, auteur van Voltreffer.

'Een zinderende verkenning van wat verborgen ligt achter de schijn van het alledaagse bestaan.  Harlan Coben mag wel oppassen dat hij zijn thrillerkroon niet kwijtraakt.' - John Connelly, auteur van Kwade Geesten.

'Een verbluffend sterke thriller.  Ungers spannende proza weet de lezer vanaf het eerste woord te grijpen en nooit meer los te laten.' - Lisa Gardner, auteur van Bloedbruiloft.

Wat vond ik van Mooie Leugens van Lisa Unger?

Mooie Leugens kreeg ontzettend veel goede reacties. Mijn verwachtingen van deze bestseller lagen dus nogal hoog.

Toch kon ik dit boek niet omschrijven met de woorden ‘staat bol van spanning’ en ‘nagelbijtend spannend boek’. Wel is het boek ontzettend vlot geschreven. Je verliest je dus niet in nutteloze details.

Ook kon ik me wel vinden in het hoofdpersonage vooral omdat ze mij geen dramatype leek of van zelfbeklag hield.

Wat vond ik dan minder aan het boek? Simpelweg: de voorspelbaarheid. Al heel snel had ik door hoe het verhaal in elkaar zat inclusief het einde. Als lezer van thrillers wil je verrast worden met een paar interessante plotwendingen en dit was in dit boek echt niet het geval. Dit maakt dat ik dit verhaal heel snel zal vergeten zijn.

Toch houd ik in mijn achterhoofd dat dit een debuut is (alhoewel echt geen bestseller in mijn ogen). Ik ben blij te zien dat Lisa Unger ondertussen al veel boeken op haar naam staan heeft. Ik ben nieuwsgierig naar de ‘groei’ van deze schrijfster en zal zeker ook andere boeken van haar lezen.

Las jij al boeken van Lisa Unger?
Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Mooie Leugens – Lisa Unger – Review

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!