Nachtschade – Karin Slaughter – Review

Nachtschade is het eerste boek van de Sara Linton Thriller serie (Grant County serie) geschreven door Karin Slaughter.

Deze boeken spelen zich af in Grant County waar Sara Linton kinderarts is, maar ook met de lokale politie samenwerkt als lijkschouwer. Zo werkt ze samen met haar ex-echtgenoot, Jeffrey Tolliver, hoofdcommissaris van de politie en rechercheur Lena Adams.

Meer reviews kan je ➡ HIER ⬅ terugvinden.

Karin Slaughter.

Wat vertelt de kaft over Karin Slaughter?

Met haar ijzingwekkende thrillers verwierf Karin Slaughter (1971) internationaal de titel 'Koningin van de suspense', lof van haar collega-misdaadschrijvers en een schare trouwe fans.
In de Sara Linton-reeks verschenen achtereenvolgens Nachtschade, Zoenoffer, Een lichte koude huivering, Onzichtbaar, Trouweloos en Onaantastbaar. 
Buiten de reeks om schreef Karin Slaughter Triptiek en Versplinterd.

Waarover gaat het boek Nachtschade van Karin Slaughter?

Wat verklapt de kaft van het boek?

In het slaapstadje Grant County ontstaat onrust als een jonge lerares wordt verkracht en vermoord. 
De vrouw wordt gevonden door Sara Linton, de plaatselijke kinderarts en lijkschouwer. Samen met politiecommissaris Jeffrey Tolliver, haar grote liefde van vroeger met wie ze op gespannen voet staat, probeert ze het mysterie van de moord op te lossen. 
Intussen verricht ook Lena, de zus van het slachtoffer, op eigen houtje speurwerk. Dan dient het volgende slachtoffer zich aan…

Uiteraard mogen ook een aantal doeltreffende reviews niet ontbreken op de kaft van het boek.

'Nachtschade sleept je mee en je hebt geen rust voor je weet hoe het afloopt' - Avantgarde.
'Een zeldzaam goed boek, dat je vanaf de eerste bladzijde bij de strot grijpt' - Val McDermid.

Wat vond ik van ‘Nachtschade’?

Nachtschade vond ik echt een geweldig boek. Door dit boek ben ik dan ook meerdere boeken uit deze serie gaan lezen. Terwijl niet alle boeken even goed zijn, is dit eerste boek echt super spannend. Dit eerste boek zorgde ervoor dat heel wat mensen verslaafd werden aan de Sara Linton serie.

In dit eerste boek word je volledig meegesleept door het verhaal (zoektocht naar de moordenaar) terwijl je in andere boeken soms te veel drama te verwerken krijgt tussen de verschillende hoofdpersonages.

Hou je van spannende boeken die vlot geschreven zijn dan kan ik je dit boek alvast aanraden. Ik ben namelijk niet de enige die er van uit gaat dat Nachtschade één van de beste boeken van Karin Slaughter is.

Hoewel dit boek het eerste deel is van de Sara Linton serie, kan je dit boek ook perfect als een stand alone lezen. Aan jou om te kiezen of je wil verder gaan met de serie.

Las jij al boeken van Karin Slaughter?
Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Nachtschade – Karin Slaughter – Review

  • Auteur

   EvenDelen.be

   juni 22, 2022 at 12:37pm

   Correct, ik heb net het laatste boek dat ik van deze serie heb, uitgelezen. Ik moet zeggen dat ik blij ben dat ik terug andere boeken kan lezen.

 1. Elena-Katerina Pirmouss

  juni 21, 2022 at 7:16am

  Ik heb dit boek ook gelezen. Ik vond de informatie over de plant nachtschade wel interessant en is me steeds bijgebleven.

  • Auteur

   EvenDelen.be

   juni 22, 2022 at 12:38pm

   Ja bij mij is het hetzelfde. Ik ben direct in de tuin gaan kijken of ik deze plant staan had om te verwijderen. Ik vond deze informatie ook een handig weetje.

 2. Rosalyn

  juni 12, 2022 at 1:28pm

  Dit boek heb ik ook gelezen en de schrijfstijl is top. Vond wel dat er wat veel gruwelijke details naar voren kwamen, maar dat komt natuurlijk ook door haar beroep 😉

  • Auteur

   EvenDelen.be

   juni 22, 2022 at 12:39pm

   Daar heb je gelijk in. Persoonlijk kan ik daar best wel goed tegen. Ik heb zonet het laatste boek gelezen dat ik van deze serie heb. Ik moet toegeven dat ik blij ben dat ik terug andere boeken kan lezen nu.

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!