Siren – Kiera Cass – Review

Siren is een Young Adult geschreven door Kiera Cass.

Kiera Cass is ook de auteur van de populaire Selection serie. Siren is het eerste boek dat ik van deze schrijfster lees. In dit artikel lees je meer over het boek en wat ik er van vond.

EvenDelen.be Siren Kiera Cass

Kiera Cass.

Opmerkelijk vertelt de kaft niets over de schrijfster. Op het internet kwam ik het volgende te weten.

Kiera Cass is geboren in South Carolina. Ze studeerde geschiedenis aan de Radford University. 
Ze woont met haar man, zoon en dochter in Christiansburg, Virginia. 
In 2009 publiceerde Cass zelf haar eerste boek: The Siren. 
Ze raakte echter pas bekend toen ze via een uitgeverij haar serie The Selection (de Selectie in het Nederlands) uitbracht. 
Oorspronkelijk zou the Selection een trilogie worden, maar inmiddels bestaat deze serie uit vijf boeken, waarvan de laatste in 2016 uitkwam.
Leuk weetje: ze verzamelt tiara's.

Ook interessant:

Waarover gaat het boek Siren?

Wat vertelt de kaft van het boek?

Hier had ik een eeuwigheid op gewacht.
En als het moest, zou ik dat beslist nog eens doen.
Ik was voorbestemd om deze jongen te kussen,
ervoor gemaakt om door hem vastgehouden te worden.
Al mijn zorgvuldig uitgedachte poses smolten weg,
en ik trok hem tegen me aan, terwijl ik wenste dat er
een manier was om nog dichter bij hem te zijn.
We waren sterren.
We waren muziek.
We waren tijd.

Jaren geleden werd Kahlen door de Oceaan gered toen ze bijna verdronk. In ruil voor haar leven, is ze sinds die tijd een sirene; ze gebruikt haar stem om ontelbare vreemdelingen de diepte in te lokken.

Ook al kan één woord uit Kahlens mond dodelijk zijn, toch besteedt ze haar tijd het liefst aan land, waar ze kijkt naar de mensen en verlangt naar de dag waarop ze weer mag spreken en lachen.

Kahlen ondergaat haar vonnis in eenzaamheid... tot ze Akinli ontmoet. Hij is knap, zorgzaam en aardig. Akinli is alles waar Kahlen ooit van heeft gedroomd.
Ze kan niet met hem praten, maar toch ontstaat er iets wat ze allebei niet kunnen ontkennen.
Verliefd worden op een mens breekt alle regels van de Oceaan.

Maar voor de eerste keer in een leven waarin ze zich altijd aan de regels hield, is ze vastbesloten om haar hart te volgen.

Wat vond ik van Siren van Kiera Cass?

Toen ik dit boek zag liggen was ik direct verkocht. De cover van het boek had een bepaalde aantrekkingskracht op me. Zonder zelfs de korte inhoud op de flap te lezen, kocht ik het boek. Niet echt mijn gewoonte, maar zoals ik al zei, er was een bepaalde aantrekkingskracht.

Zodra ik terug thuis was, startte ik onmiddellijk met het lezen van Siren terwijl ik nog steeds niet wist waarover het boek eigenlijk ging. Ik heb dit boek op twee dagen verslonden.

Siren is een ontzettend mooi en meeslepend fantasieverhaal. Terwijl dit boek een Yound Adult is, heb ik daar eigenlijk niet veel van gemerkt. Uiteraard valt dit boek onder Young Adult omdat dit verhaal gaat over 4 jonge meisjes. Maar hoewel ze misschien jong zijn, vertonen ze geen kinderachtigheid of onredelijkheid waar je soms wel eens mee te maken kan krijgen bij het lezen van een YA. De innige vriendschap tussen deze 4 meisjes is zo hartverwarmend. Het is ontzettend mooi om te lezen hoe vier verschillende karakters zo onbaatzuchtig zijn en echt voor elkaar zorgen. Deze unieke zusterliefde is zo mooi weergegeven in dit boek.

Dit boek is echt zo mooi, zo de moeite waard. Toen ik na het lezen van het boek dan toch eindelijk de korte inhoud las, vond ik dat deze tekort deed aan het boek. Het boek is zoveel meer dan wat je op de kaft kan lezen. Het boek gaf me echt een ontzettend ontspannen, warm en goed gevoel van binnen. Ik zou het ook wel een ideaal vakantieboek willen noemen.

Normaal geef ik de meeste boeken die ik gelezen heb gratis weg aan andere boekenliefhebbers, maar dit boek koester ik en blijft dus bij me. Ik heb dit jaar al heel wat boeken gelezen, maar ik kan oprecht zeggen dat dit het beste boek is dat ik dit jaar al gelezen heb. De aantrekkingskracht die ik had bij het zien van dit boek, heeft me dus echt niet teleurgesteld.

Omdat ik zo onder de indruk was van dit boek, ben ik onmiddellijk op zoek gegaan naar andere boeken van Kiera Cass. Momenteel lees ik nu het eerste deel van de Selection serie.

Ken jij de boeken van Kiera Cass al?
Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Siren – Kiera Cass – Review

 1. Tessa

  juli 23, 2022 at 8:31am

  Ik ken deze auteur niet, maar dat komt omdat ik vooral thrillers en boeken over muziekanten lees

  • Auteur

   EvenDelen.be

   juli 26, 2022 at 10:17am

   Ik lees ook meestal thrillers, mijn kast zit er vol mee. Maar af en toe grijp ik toch even naar een ander genre voor de afwisseling.

 2. lindaschrijftnlLinda

  juli 22, 2022 at 3:05pm

  Ik snap het wel dat er een bepaalde aantrekkingskracht met de cover was. Die is prachtig! En na je lovende woorden, ben ik ook heel nieuwsgierig geworden naar dit boek en de schrijfster!

  • Auteur

   EvenDelen.be

   juli 26, 2022 at 10:17am

   Soms heb ik echt een zwak voor prachtige covers. In dit geval was ik dan ook blij dat het een goed verhaal was.

 3. Joyce - SomedayTodayNL

  juli 22, 2022 at 11:58am

  Oeh dit boek gaat op mijn lijstje! Al dan wel de Engelse variant haha. Klinkt sprookjesachtig, heerlijk! De selection serie staat ook mijn TBR lijstje.

  • Auteur

   EvenDelen.be

   juli 26, 2022 at 10:19am

   Hoe leuk zeg. Regelmatig lees ik ook in het Engels, soms kan je je beter inleven in het verhaal. Het fijne aan deze boeken is dat je ze heel snel uit hebt. Ideaal voor op vakantie.

 4. Elena-Katerina Pirmouss

  juli 22, 2022 at 8:48am

  Wat een mooie cover, zo sprookjesachtig. Ik heb Siren nog niet gelezen maar ik zet hem nu wel op mijn lijstje. Bedankt voor de leuke leestip.

  • Auteur

   EvenDelen.be

   juli 26, 2022 at 10:20am

   Graag gedaan hoor. Heb jij ook nog leuke leestips? Als je me iets kan aanraden, tips zijn altijd welkom.

 5. Linda Swinkels

  juli 21, 2022 at 1:01pm

  Ik ken het boek niet. Maar wat fijn dat het zo lekker weg leest en dat je het zelfs niet meer weg wilt doen.

  • Auteur

   EvenDelen.be

   juli 26, 2022 at 10:21am

   De meeste boeken die ik lees, geef ik weg. Maar leuke series en speciale verhalen krijgen een blijvend plaatsje in mijn boekenkast.

  • Auteur

   EvenDelen.be

   juli 26, 2022 at 10:21am

   Ja toch wel, leest heel vlot en is snel uit. Best een leuk verhaal om te lezen terwijl je op vakantie bent.

 6. Claire

  juli 21, 2022 at 12:49pm

  Wat een prachtige cover! Heerlijk om in een boek te duiken en het binnen no time uit te lezen.

  • Auteur

   EvenDelen.be

   juli 26, 2022 at 10:22am

   Ja het was echt een meevaller. Meestal vallen dunnere boeken bij mij nogal tegen maar hier was dit zeker en vast niet het geval.

Bedankt voor je interesse! Reageren? Dat kan je hieronder. Alvast nog een fijne dag!